loading...

TRÖJANS HISTORIA


Umbro Sverige var lite tröga att skaffa in Manchester City tröjor. Fram mot november kom några stycken till Fotbollsaffären. Då jag jobbar där 50% så kunde jag fixa en till mig i storlek XL.

 

Detta är tredje tröjan från Umbro (för denna gång. Umbro hade tillverkat alla Manchester Citytröjor fram till 1997). Etihad gjorde också sitt tredje sponsorår. De sponsrar City så pass mycket att den relativt nybyggda City of Manchester Stadium numera heter Etihad Stadium. Tröjan är en klassisk Manchester City-tröja med en ny lite lustig detalj. Den lilla tvättrasan som sticker upp baktill i kragen, fast den stör inte mig, tvärtom.

 

Detta skulle bli den tröja som Manchester skulle bära i sitt första Premier Leaguemästerskap. Efter att ha lett större delen av säsongen så gick storebror United förbi. Men i sista matchen lyckades City göra två mål på övertid och besegra QPR med 3.2. Manchester City var mästare för tredje gången. Senast var för 44 år sedan. Det blev samma poäng som United, men med bättre målskilnad.