loading...

TRÖJANS HISTORIA


Denna Chelseatröja kommer från Fotbollsaffären i Malmö. Jag var halvtidsanställd och packade upp tröjan och räknade igenom dem när de anlände i början av maj 2011. Den gick alltså att köpa innan förra säsongen var slut. Jag slog till.

 

Det är en klassisk blå tröja. Den nya är att gulddetaljerna även används i klubbmärket. Något som hälften tycker är snyggt och hälften ogillar för att de vill ha de riktiga färgerna på klubbmärket. Samarbetet med Adidas och Samsung håller i. Adidas har gjort tröjor sedan 2006 och Samsung sponsrade redan 2005.

 

Det gick både lite si och så med denna tröja. Som regerande Champions Leaguemästare hade Chelsea en gratis plats i den turneringen med denna tröja trots att de bara slutade sexa i Premier League. Varken i ligan eller Champions League var ägaren Abramovitj nöjd med di Matteo som fick sparken. Rafael Benitez hoppade in och fick kontrakt så länge denna tröjan användes. Det räckte till tredje plats i Premier League. Då laget åkte ur Champions League fick de spela Europa League. Denna turnering vann de med 2-1 seger över Benfica i finalen. I en och en halv vecka var Chelsea unika i denna tröja de var både regerande Champions Leaguemästare och Europa Leaguemästare.