loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Den 9:e juni 2021 spelade jag golf med en gammal klasskamrat från lärarhögskolan. Då vi båda nu är pensionärer och har lediga vardagar så slog vi slag i saken och efter 30 år möttes vi för en golfrunda. Ulf Rödholm är från Halmstad från början och en riktig Halmstad BK-fan. Hans kontakter med HBK gjorde att han ordnade en tröja åt mig för många år sedan. Nu hade han en ny present. Denna HBK-tröja från 2020 som blev nummer 677 i min samling.

Tröjan är tillverkad av Puma och har ett antal sponsorer. Dock inte lika många som flera andra svenska fotbollsklubbar. En speciell detalj med denna tröja är att den har nummer på ryggen. Detta beroende på att det är en äkta matchtröja som använts av backen Alexander Berntsson. Så det är en mjuk och skön kvalité, men dessutom är tröjan den lite tajtare modellen som spelartröjorna har.

HBKs säsong med denna tröja måste ses som framgångsrik. Tröjan har en patch på ärmen som säger Superettan. Serien vanns med ganska överlägsen stil av HBK. 68 poäng var fem bättre än tvåan Degerfors och nio fler än trean Jönköping. Detta var alltså tröjan som tog Halmstad BK tillbaka till Allsvenskan.