loading...

TRÖJANS HISTORIA


Fotbollsaffären fick in ett fåtal tröjor av de regerande Tyska mästarna. Jag ville visa upp den hemma och tog med en hem från jobbet. Familjen tyckte det var en fin tröja och ett lag de inte hört talas om. Då jag bara hade en tysk tröja innan valde jag att behålla denna tröja.

 

Trots att det är Kappa som tillverkat tröjan så är den av normalt snitt och i normal storlek. Evonik står för sponsorplatsen. Detta året använde Borussia Dortmund tre olika hemmatröjor. En var en jubileumströja som bara användes i en match och hyllade hemmaarenan. Den andra tröjan användes hemma då laget spelade i Champions League. Denna hemmatröja användes i Bundesliga.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Onsdagen 23:e oktober 2013:


hade jag denna Borussia Dortmund-tröja på mig. Efter att ha sett ett bottenmöte i Premier League blev det ett toppmöte i Champions League igår. En liten seriefinal i Grupp F på Emirates Stadium i London. Arsenal tog emot tyska Borussia Dortmund. Förra årets "runner up" alltså förlorande finallag visade klass och vann med 2-1. Då tyckte jag denna tröja passade bra.