loading...

TRÖJANS HISTORIA
 

Då jag var med min dotter Ebba hennes första arbetsvecka på lasarettet i Växjå så fanns givetvis i min tanke att skaffa mig en Östertröja. Den såldes endast på matchdagar på Myresjöhus Arena. InterSport på köpcentrat Samarkand skulle också ha den, men det hade de inte. Alltså stegade jag in på Östers IFs kansli och frågade hur jag skulle kunna få tag i deras nya tröja. En av de som jobbade där öppnade shopen speciellt för mig, blev facinerad av min fotbollströjesamlingshistoria och ville skriva lite om detta. Efter fotografering så lämnade jag kansliet med denna tröja.

Öster har gått från Puma till Adidas så det är en tröja som håller den storleg den lovar. Visst är det alldeles för mycket reklam på tröjan, men det är en snygg röd färg och som vanligt ett material som passar bra under sommardagarna. 

Hur det gick för klubben i denna tröja får jag återkomma med. Första hemmamatchen slutade 0-0.

Nu är det dags att återkomma. Det gick inte så bra, då laget låg på sista plats i Superettan ända fram till sista omgången då de klarade att ta sigupp till kvalplats. I kvalet mötte de Landskrona BoIS. 1-1 borta och 1-0 hemma som gjorde att laget klarade sig kvar i Superettan.