loading...

TRÖJANS HISTORIA


Jag brukar försöka få tag på tröjor från de lag som spelar i Premier League. Bournemouth har ju varit där några säsonger och enda sättet att få tag på deras kläder är att beställa direkt. Det har aldrig blivit av och då jag var sjukskriven satt jag framför datorn och spanade in vad som Classic football shirts hade fått in. Där fanns Bournemouths förstatröja för året och under 300 kronor. Jag slog till och den 12:e maj 2017 kunde jag hämta ut tröja nummer 619 på ICA Maxi.

Då Bournemouth kom upp i Premier League hösten 2015 hade de skaffat ny tillverkare och ny sponsor. Jd Sports och spelbolaget Mansion. Att jag inte skaffade förra säsongens tröja berodde på den höga kragen. Denna har en mycket behagligare krage med knappar. En snygg tröja där t o m sponsorns färger passar in.

Dena tröja var ingen succe vad det gällde cupspelet. Ut direkt i FA-cupen mot Millwall och efter seger i Ligacupen mot Morecambe så blev det förlust till Preston i andra omgången. Däremot har laget etablerat sig i Premier League och hamnade på en säker mittenplats.