• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 14:e maj 2019

Tidig start på nya veckan.
Game of Thrones har blivit "De onda mot de onda"???
Det var nästan skämtet på Rockklassiker blivit allvar.
Fotboll; Sverige, England och Italien.


FOTBOLLSHISTORIA:
1931: Frankrike tar första segern över England och första tröjbytet.
1988: The Crazy Gang vinner sin största seger.

FÖDDA:
Josée, Christopher.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM MÅNDAGEN DEN 13:e MAJ 2019

Tidig start på nya veckan.


Det var en tidig start av dagen. Strax över fyra var det tid att göra sig i ordning för att köra till Växjö. Ebba startade en timme tidigare på sjukhuset idag. Klockan sju skulle vi vara framme. Strax före sju svängde jag in på sjukhusområdet och släppte av dottern. Då hade hon sovit i bilen i stort sett hela vägen. Själv tog jag igen mig i hennes lägenhet på Klostergatan under förmiddagen. Sedan blev det lite kaffeinköp hos Gerdas te- och kaffehandel på köpcentret Grand Samarkand. Efter en lång promenad dit och tillbaka plöjde jag igen om ett antal sidor i ”Vi mot er”.
 

Game of Thrones har blivit "De onda mot de onda"???


Klockan fyra var jag på City Gross för att hämta ut en veckomatkasse. När jag kom tillbaka till lägenheten kom även Ebba hem. Då jag är den personlige kocken och lägenheten är någon vecka gammal så saknades lite viktiga detaljer som skärbräda, sax, rivjärn och lite bacon. Jag gjorde nämligen lite extra till matlådor i veckan av ”Klassisk carbonara”. Efter maten var det tid för Game of Thrones avsnitt fem i sista säsongen. Tyvärr har serien utvecklats åt det sämre hållet. Där det tidigare handlat om de onda mot de goda, är det nu i sista säsongen de onda mot de onda. Kanske vill människor ha det så, men jag blir bara trött på att följa eländet. Fast har man sett alla tidigare säsonger så kommer jag givetvis att följa det till slut.
 

Det var nästan skämtet på Rockklassiker blivit allvar.


Idrottsmässigt så var det tid efter TV-serien att följa en sportserie som kallas ”Ishockey-VM”. Det hade skämtats i radion ”Rockklassiker” tidigare idag om det skulle bli elva eller tolv noll. Då jag kom in i matchen mellan Sverigre och Norge så gjorde svenskarna mål. 8-0. Då var det en bra stund kvar av andra perioden. Fast i tredje lade Sverige mer eller mindre av. De tillät t o m Norge att göra ett mål. 9-1 slutade det. Förutom Sveriges match så var det tre matcher med lag som alla kommer att gå till slutspel. Ryssland och Tjeckien var båda obesegrade. Nu är endast Ryssland det. 3-0. USA vann över Finland på extra tid med 3-2 och jag såg slutet av Slovakien mot Kanada. Där lyckades födelsedagsbarnet Mark Stone pricka in 6-5 med 1,8 sekunder kvar.
 

Fotboll; Sverige, England och Italien.


Fotbollen kom från Sverige, England och Italien. Resterande match i omgång åtta i Allsvenskan spelades som jag nämnde igår mellan kamratklubbarna, Idrottsföreningen Kamraterna som IFK står för. Göteborg var startkare än Norrköping och med 2-1 hoppar ”Änglarna” upp på andra plats och skuggar ledande MFF endast en poäng efter. I England handlade det om smifinalkval för att ta sig till finalen som ska avgöra vilket lag som ska möta Newport i den direkt avgörande matchen om vilket lag som ska följa Lincoln, Bury och Milton Keynes till League One nästa säsong. Det blev Tranmere som vann över Forest Green med 2-1 sammanlagt, och lite märkligt åkte fyran och femman ut och sexan Newport och sjuan Tranmere får chansen att ta sig upp en division. I Italiens Serie A återstår två omgångar och igår tog Inter ett kliv mot Champions League då de besegrade redan nedflyttningsklara Chiev Verona. Närmast under ”Champions Leaguestrecket” finns Milan och Roma, och däremellan Atalanta. Dessa fyra kommer att slåss om två Champions Leagueplatser. De andra två är redan klara. Juventus och Napoli har dem.

FOTBOLLSHISTORIA från den 14:e maj.

1931 Frankrike besegrar England och första tröjbytet.

Idag 1931 spelade Frankrike och England sin sjunde landskamp mot varandra. De tidigare sex hade alla gått i Frankrike och alla hade slutat med Engelsk seger med ganska stor marginal, 1927, 0-6. 1928, 1-5 och 1929, 1-4.  30 000 personer hade samlats på Stade Olympique Yves-du-Manoir i Paris. Matchen startade som många hade förutsett med att engelsmännen tog ledningen. Detta redan efter tio minuter. Men sedan vände det och då slutsignalen gick hade Frankrike vunnit med 5-2. Men det som hände efter segern var något som aldrig tidigare skett. Franska laget ansåg att segern var så stor mot en hedervärd motståndare att de ville ha engelsmännens landslagströjor. Alltså var detta första gången lagen bytte tröjor efter matchen.

FOTBOLLSHISTORIA från den 14:e maj.

1988 Wimbledons största seger
 

Idag 1988 spelades FA-cup finalen. The Crazy Gang hade sensationellt tagit sig till Wembley. Här mötte de storfavoriten Liverpool inför 98 000 betalande åskådare. Sensationellt tog Wimbledon ledningen genom Lawrie Sanchez efter 37 minuter. De höll denna fram till 60:e minuten. Då fick Liverpool straff. Då hände något som aldrig inträffat tidigare. Målvakt Dave Beasant räddade John Aldridges straff. Detta var första gången i en FA-cupfinal som en målvakt räddade en straff. Alltså stod sig 1-0 matchen ut och sensationen var ett faktum.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 14:e maj.

Josée BÉLANGER blir 33 år

Josée BÉLANGER är född 1986 i 
Coaticook, Quebec, Kanada.
Försvarare
8 U- och 57 A-landskamper för Kanada.

Klubbar som spelare:
Université de Sherbrooke (2006–11),
Laval Comets (2007),
Quebec City Amiral SC (2009–12),
Laval Comets (2014),
FC Rosengård (2015),
Orlando Pride (2016).

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 14:e maj.

Christopher WREH blir 45 år

Christopher WREH född 1975 Monrovia, Liberia
Anfallare
36 landskamper för Liberia.

Klubbar som spelare:
Monaco (1993-97),
Guingamp (1996-97 lån),
Arsenal (1997-2000),
AEK Athens (1999 lån),
Birmingham City (1999 lån),
Den Bosch (2000 lån),
Al-Hilal (2000-01),
A.F.C. Bournemouth (2001),
St Mirren (2001-02),
Persepolis (2003),
Bishop's Stortford (2003-04),
Buckingham Town (2004),
Perseman Manokwari (2007-10).

'

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln