• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 16:e januari 2018.

DAGENS TRÖJA
MANCHESTER UNITEDs förstatröja 1998/2000

Då det i stort sett bara spelades en match igår med lag som jag har tröjor av så var det sedan länge bestämt att det skulle bli en Manchester United-tröja idag. För jag trodde aldrig att Stoke skulle kunna hota och det gjorde de inte heller. Klara 3-0 och jag använder denna tröja idag.

Asien och Afrika kör vidare med sina mästerskap.
Eddie fick en match innan Paul Lambert tar över.
Ingen hade väl trott något annat än att Manchester United skulle vinna över krisande Stoke.
Igår var det Anthony Taylor som jag skulle vilja prata med och undra hur han tänker då han bestämmer hur länge han tycker en fotbollsmatch ska vara!
Ryan Giggs ny förbundskapten för Wales

FOTBOLLSHISTORIA:
2002: Zolas magiska mål i Chelsea.
2004: Blatter vill ha "lättare" kläder för damerna.

FÖDDA IDAG:
Nickals, Pablo, Stephan, Emanuel, Seydou, Mattias.

Kina är värd för asiatiska mästerskapen för U-23 lag. De spelade i Grupp A. Jag skriver spelade för nu är det färdigspelat för värdlandet. Det var en stor besvikelse. Fast det var inte gårdagens förlust mot Qatar med 2- som var det avgörande för Qatar var gruppens klart bästa lag med tre segrar i gruppspelet. Det gör den lite till favorit att ta hem hela mästerskapet. Med sig från gruppen tar de Uzbekistan som med 1-0 över Oman igår hamnade på andra plats i gruppen. Andra pågående mästerskap är för seniorer i Afrikanska mästerskapen. Här har man bara startat och det var de två första matcherna i Grupp C som spelades igår. Till topp i tabellen gick Libyen som var enda lag i gruppen som vann. 3-0 över Ekvatorialguinea. Lite överraskande fick Nigeria bara 0-0 mot Rwanda.

En annan match som blev 3-0 igår var den jag valt att följa. Givetvis var det Engelsk fotboll. Manchester United mot krisande Stoke City. Stoke City har anlitat Paul Lambert som ny manager. Han blir Stokes 87:e manager genom historien. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2020. 48-åringen tränade senast Wolverhampton Wanderers. Där var han från november 2016 till säsongen ut 2017, men fick inte förlängt sitt kontrakt. Han hade inte heller kontraktet klart igår. Det är först idag som han tillträder. Allttså var det hjälptränaren och walesaren Eddie Niedzwiecki som ledde Stoke.

Det gjorde han riktigt bra i första halvlek. Stoke hade faktiskt fler stora chanser än Manchester United. Problemet var bara att då Stoke fick en chans så ggjorde de inte mål. United behövde bara två chanser så ledde de med 2-0. Det var resultatet i paus, och i andra halvlek var det Manchester United som styrde det mesta. Båda lagen hade ett par vassa chanser och även nu var det bara Lukakus chans som gick in. 3-0 och United tog in tre poäng på grannen City. Det skiljer nu bara tolv poäng i toppen.

MANCHESTER UNITED - STOKE CITY  3-0

Sedan måste jag bara visa domare Anthony Taylor sätt att allsmäktigt bestämma tiden i halvlekarna. I första lade han till den obligatoriska minuten. Varför man skulle spela i 46 minuter var för mig en gåta. I andra halvlek gjorde de båda lagen alla sina sammanlagt sex byten. Det sägs ju att då ska domatren lägga till en halv minut per byte. Visserligen kom Stokes första byte till andra halvleks börja, men fem byten borde i så fall ge minst två och en halv minut. Taylor lade till två minuter. Sedan gjorde han det märkliga som alla alsmäktiga domare brukar göra. Stoke låg i anfall just så matchen passerade de två extra minuterna, men trots att tiden var slut så tillät Taylor stoke att avsluta anfallet med ett skott. Då detta skott inte gick i mål blåstes matchen av med två minuter och sju sekunders tillägg. Var kom sju extra sekunder ifrån. Nej, detta med tiden måste fixas i fotbollen, annars blir det alldeles för godtyckligt.

Det walesiska fotbollsförbundet bekräftar att Ryan Giggs blir ny förbundskapten efter Chris Coleman. Som väntat blir tidigare världsstjärnan Ryan Giggs förbundskapten för sitt hemland Wales. Den tidigare Manchester United-yttern tar över efter Chris Coleman - som lämnat för Sunderland. Det walesiska fotbollsförbundet bekräftar utnämningen av Giggs på sitt officiella Twitterkonto. Giggs har signerat ett fyraårskontrakt.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 16:e januari.

2002 Zolas klack.

Chelsea mötta Norwich i FA-cupen idag 2002. Det blev en enkel seger med 4-0 och inte många kommer ihåg själva matchen, men alla som sett den minns vad som hände i 63:e minuten då Graeme Le Saux slog en låg hörna. Gianfranco Zola rusade mot första stolpen och mötte bollen med en magisk klackspark som fick hela Stamford Bridge att jubla. Målet finns i videon nedan.