Lucka 23
Plats 2. CARDIFF CITY F.C.

I dagens lucka har vi kommit till silverplatsen. Då talkSPORT.com hade sin rankning av Premier Leaguelagens klubbmärke denna säsong så hamnade Cardiff City på plats 2.

1899 - 2002

1899 bildades i Cardiff en klubb som fick namnet Riverside FC. Det var ännu en Cricket Club som införde fotboll på programmet. De införde även ett klubbmärke under den tid de gick under namnet Riverside. Tröjfärgerna var gult och brunt liksom klubbemblemet. Tre år senare gick klubben samman med Riverside Albion FC och 1908 fick klubben namnet Cardiff City Football Club. Då hade de även ändrat klubbfärgerna till blått och vitt.
1927 var kanske det största året i klubbens historia. Då var Cardiff City i FA-cupfinal. En final de vann med 1-0 över Arsenal. Det klubbmärke Cardiff använde då var, som i så många andra klubbar, ett stadsvapen, Cardiffs stadsvapen. Klubben hade redan innan FA-cupsegern fått smeknamnet "Bluebirds". Det namnet fick de av en för denna tiden populär pjäs "The Blue Bird" som var skriven av den belgiske författaren Maurice Maeterlinck. 
Då man 1959 testade en säsong med klubbmärke på matchtröjan i ligan så var det en blåtrast som fanns som symbol. Det är alltså ingen svala. 
1965 började man använda emblem på tröjan kontinuerligt och då stod det broderat "Bluebirds" på bröstet. 
1969 var blåtrasten tillbaka och därefter har den varit med på alla varianter  av klubbmärke. 
Mellan 1985 och 2002 hade två varianter av ett nytt märke utvecklats. Man ville ha med lite mer i emblemet och tog både med den walesiska draken och Wales nationalväxt, en påsklilja. Dessutom hade man plats för både Cardiff City AFC och Bluebirds.

2003 - 2015

Mellan 2003 och 2015 kom några radikala förändringar i både klubbmärke och klubbdress. Till säsongen 2003 hade klubben tagit fram ett helt nytt klubbmärke. Man rör givetvis inte på blåtrasten så den är kvar, men nu fanns den på en bakgrund av Wales alternativa flagga som föreställer Wales skyddshelgon St. Davids symbol med ett gult kors på svart bakgrund. Denna symbol användes med både både texten Bluebirds och Cardiff City F C. Dessa användes fram till 2012 då det var dags att ändra totalt på allt vad klubben tidigare stått för. 
Den malaysiske miljardären och affärsmannen Vincent Tan hade tagig över ägandet av Cardiff City 2010. Han hade pumpat in miljoner i klubben och lyckades ta dem till Premier League 2014. Då hade han förändrat både klubbdress från blått till rött som anses vara lyckans färg i Malaysia. Till detta krävdes ett helt nytt klubbmärke. Nu var det den röda draken som fick central plats liksom ett nytt motto "Fire & passion". Blåtrasten var tvungen att vara med och fick en liten undanskymd plats längst ner i skölden. Tans tanke var att laget skulle kunna sälja bättre i Asien med denna förändring. Men hur mycket pengar Tan än hade och hur mycket han hjälpte Cardiff så var protesterna så stora att han tvingades ge sig och mitt i säsongen 2014-15 byttes tillbaka till helblå dress. 

2015-

Då Vincent Tan gett med sig om färgerna och man var tillbaka till blått igen så skulle man kunnat ta tillbaka det ganska populära klubbmärket med St Davids flagga, men som i många liknande lägen så blev det givetvis ett nytt klubbmärke istället. Fast helt nytt är inte märket som röstades fram till Premier Leagues nästsnyggaste. Det blev en banderoll med Cardiff City FC, givetvis framträder blåtrasten rejält. Nytt är formen på skölden som även fått en röd innerram och placeringen av den Walesiska draken, så lite rött fick Tan behålla.