• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 23:e april 2019

Första golfrundan med del av familjen.
Norwich City till 99,9% klara för Premier League.
IFK Göteborg och HIF, extrema hemmalag.
Östers första förlust kom mot Frejs som tog första poängen.
Bara en Premier Leaguematch denna Annandag Påsk.


FOTBOLLSHISTORIA:
1923: Turkiet får ett fotbollsförbund.
2006: Att vinna över Middlesbrough i FA-cupen innebär förlust i finalen.

FÖDDA:
Steph, Lee.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM DEN 22:a APRIL 2019

Första golfrundan med del av familjen.


Annandag Påsk var den dag då min dotter Frida och min hund Rhiann gjorde årets golfpremiär. Hemmaklubben hade tävlingar så vi var på Tegelberga Golfklubb som ingår i En fyra Skåne, vilket i sin tur innebär att vi spelar gratis även på den klubben. Det gör även medlemmar i Vellinge GK så det var två sådana som vi tillbringade förmiddagen tillsammans med. En strålande dag och Rhiann var nöjd med korven i paus. Resultatet mellan mig och Frida var en klar seger till Frida. Resten av eftermiddagen hade jag tänkt ta det lite lugnt med League Championship, men då det var måndag så hade vi en matkasse att hämta på City Gross. Då det var gjort tillagade jag ”Kycklingfilé med cidersås och potatismos”.
 

Norwich City till 99,9% klara för Premier League.


Efter det var det tid för lite League Championship. Norwich hade spelat oavgjort under eftermiddagen då bortamatchen mot Stoke ”bara” slutade 2-2. Seger  till Kanariefåglarna hade gett avancemang till Premier League. Nu hade Leeds och Sheffield United fortfarande chansen att passera Norwich. Det var Leeds bortamatch mot Brentford som jag tittade lite på. Det gick riktigt trögt för Leeds. De visade definitivt inga Premier League-takter. Brentford kunde ganska enkelt vinna med 2-0. Det betyder att Norwich till 99,9% är klara för Premier League. Två omgångar kvar och de leder med sex poäng och en målskillnad 10 mål bättre än Leeds. Välkommen tillbaka till högsta serien Norwich.
 

IFK Göteborg och HIF, extrema hemmalag.


Etta Djurgården, tvåa BK Häcken och trea Malmö FF. Så ser Allsvenskan ut efter fyra omgångar. Sista matchen i den omgången spelades igår mellan IFK Göteborg och Helsingborgs IF. Dessa två lag följer exakt samma mönster. Hemma blir det bara segrar, men borta är de oförmögna att vinna. Göteborg spelade hemma och då vann de. 3-1 slutade det hela och det var aldrig något snack om segern. Det stod redan 3-0 då HIF fick sitt tröstmål på övertid. Redan på onsdag startar omgång fem med hela fem matcher. Det måste väl ha blivit något fel med spelprogrammet?
 

Östers första förlust kom mot Frejs som tog första poängen.


Även Superettan har spelat fyra omgångar och här följer jag Östers IF lite extra då jag tillbringat lite tid på det senaste i Växjö. Öster har spelat tre oavgjorda och såg ut att äntligen ta en seger borta mot bottenlaget IK Frej. Men i 88:e minuten blev det 2-2 och det unika med fyra raka en-poängare såg ut att inträffa. Fast i fjärde övertidsminuten fixade Frej sina första poäng i årets Superetta. Det blev 3-2 och Frej ligger kval på sista platsen, 16, men med samma poäng som Öster som ligger 13:e. Det är jämnt i botten på Superettan. I toppen finns Varberg, Brage och Örgryte.
 

Bara en Premier Leaguematch denna Annandag Påsk.


Jag skrev för några dagar sedan att Annandag Påsk var en stor dag i engelska Premier League, där det alltid spelades full omgång på denna röda dag. Tiderna förändras och igår var det endast Chelsea och Burnley som var i farten. I och med den matchen så hade dessa båda lag spelar 35 matcher och följt det ordinarie spelschemat. Om man ser till de tre senaste matcherna för gårdagens kombatanter så hade Burnley tagit nio poäng och Chelsea bara sex- Därför var det kanske inte så överraskande att gårdagens match slutade 2-2. Fast det var givetvis hemmalaget Chelsea som låg närmst segern. bDe tog sig förbi Arsenal i tabellen där det kommer att bli en strid på kniven om platserna tre till sex.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 23:e APRIL

1923 Turkiet får ett landslag

Idag 1923 bildades det turkiska fotbollsförbundet. De blev snabbt medlemmar av FIFA. Det skulle dock dröja till 1950 innan de kvalificerade sig till ett VM. Tyvärr för Turkiet var det VM i Brasilien och turkarna drog sig ur för att de inte hade råd att ta sig över Atlanten. 1954 var de åter kvalificerade, men då åkte de ut i en omspelsmatch från Grupp 2 mot de blivande världsmästarna Västtyskland men 7-2. Nästa gång de var med var i Japan/Sydkorea 2002. Då blev Turkiet sensationellt bronsmedaljörer. Det var senaste gången landet spelade VM.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 23:e APRIL

2006 West Ham slår ut Middlesbrough

Idag 2006 spelades semifinal i FA-cupen och West Ham slog ut Middlesbrough. I finalen förlorade sedan West Ham mot Liverpool. Det märkliga är att detta var det andra året av fem år på raken som det lag som slog ut Middlesborough gick till final, men alltid förlorade finalen. 2005 var det Manchester United som sedan förlorade finalen till Arsenal. 2007 Manchester United igen förlorade sedan till Chelsea. 2008 vann Cardiff med förlorade finalen till Portsmouth och 2009 vann Everton men gick på pumpen mot Chelsea i finalen.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 23:e APRIL

Steph HOUGHTON blir 31 år

Stephanie Jayne "Steph" HOUGHTON född 1988 i Durham, England
Försvarare
7 U- och 104 A-landskamper för England, och 4 OS-landskamper för Storbritannien.

Klubbar som spelare:
Sunderland Women (1999–2007),
Leeds United Ladies (2007–10),
Arsenal Ladies (2010–13),
Manchester City (2014–).

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 23:e APRIL

LEE Young-Pyo blir 42 år

LEE Young-Pyo (이영표) är född 1977 i Hongcheon County, Sydkorea.
Försvarare
23 U- och 127 A-landskamper för Sydkorea.

Klubbar som spelare:
Konkuk University (1996-99),
Anyang LG Cheetahs (2000-02),
PSV Eindhoven (2003-05),
Tottenham Hotspur (2005-08),
Borussia Dortmund (2008-09),
Al Hilal (2009-11),
Vancouver Whitecaps (2011-13).

Han har deltagit i tre VM för Sydkorea, 2002 2006 och 2010 .

.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln