loading...

TRÖJANS HISTORIA


Innan VM startade hade jag många möjligheter att skaffa tröjan, från Fotbollsaffären. Då jag till sist beslöt mig för tröjan var den slut i min storlek överallt. Unisport i Köpenhamn har stort sortiment, men även där var bara någon mindre storlek kvar. Av någon anledning råkade jag komma in på Unisports sida i början av juli och såg att de helt plötsligt hade alla storlekar igen. Jag tipsade Micke i Fotbollsaffären och vips så hade han tagit hem denna tröja till mig. I byte fick han en gammal Evertontröja av mig som han lovat försöka skaffa en kund. Alltså behövde jag bara betala en mindre slant för denna världsmästartröja.

Tysklands landslag och Adidas är för evigt gifta med varandra så tillverkaren är klar. Adidas brukar alltid göra lite speciella tröjor till Tyskland om man jämför med de andra tröjorna. I år har de lagt till tyska flaggans färger i ett stort V över bröstet. Den översta svarta randen och den nedersta gula (som här passande nog går i guldfärg) är väldigt tunna, men den röda har tre bredare nyanser. En tröja som är riktigt snygg på nära håll i riktig somrig stil.

Tröjan blev nr 566 och överlämnades till mig i Helsingborg den 10:e juli 2014 då vi var och såg Eva Rydberg i "Pang i bygget"

WALLPAPER för PC 1920x1080