loading...

TRÖJANS HISTORIA


Tröja 491 köptes onsdagen den 25:e april 2012 på köpcentret Renoma i Wroclaw i Polen. På nedre våningen fanns en sportaffär som hade denna bortatröja. Jag var i staden och hälsade på min dotter Frida som studerar i staden. Då de ska arrangera tre EM matcher så fanns de också en del tröjor att köpa,

 

Nike har stått för Portugals tröjor i många år. Bortatröja för två år sedan hade inte Fotbollsaffären i min storlek. Då jag var med Micke Falk på golfskola i Porugal 2011 tänkte jag köpa Portugals bortatröja. Micke sa att det var onödigt för den kunde han fixa till mig då vi kom hem. Det gjorde han inte så därför passade jag på att skaffa tröjan själv denna gång. En lite ovanlig design med korset på framsidan i rött och grönt.

Portugal använde denna tröja i tre av sina matcher. I gruppspelet hade laget denna tröja i 3-2 segern över Danmark. Portugal slutade tvåa i gruppen. De spelade även en 1-0 matcher. Förlust mot Tyskland, men vinst över Nederländerna med 2-1. I kvartsfinalen fanns denna tröja på då Tjeckien besegrades med 1-0. Portugal åkte ur EM turneringen i denna tröja. Trots att de stod som hemmalag valde de denna vita andradress i semin mot ärkerivalen Spanien. Det det blev 0-0 och förlust 2-4 på straffar.