loading...

TRÖJANS HISTORIA

Under en Påskresa till London 1995 besökte jag i vanlig ordning John i Soccer Scene på Fouberts Place, en liten tvärgata till Carnaby Street. Bland alla de tröjor jag köpte denna gång fanns denna, min första Middlesbroughtröja.

Både Errea och Dickens gjorde sin första säsong med Middlesbrough. Sponsorn Dickens var bara med ett år. Errea fortsatte att tillverka Middlesbroughs tröjor fram till 2009. Detta var den första tröja som Middlesbrough bara använde ett år. Efter detta bytte klubben tröjor varje år.

Denna tröja användes i ligan under Premier League. Den hette Division One. Under ledning av kapten Bryan Robson så vann Middlesbrough Division one och blev uppflyttade till Premier League följande säsong.

TRÖJANS ANVÄNDNING
Tisdagen 8:e oktober 2013:

hade jag denna Middlesbrough-tröja på mig. Det spelades inte så många matcher av rang igår, men det finns alltid något att följa i England. Barclays Premier League för U21 lag hade några matcher. Southamptons tröja som jag hade igår bytte jag ut mot Middlesbrough. De vann i P L U 21 över Southamton med 3-1.
Richard Smallwood från A-laget gjorde 1-0 efter 6 minuter. Southampton kvitterade i 26:e minuten. I andra halvlek tog Middlesborough över. Redan efter tre minuter hade de tagit ledningen igen efter mål av en annan A-lagsspelare Luke Williams och slutresultatet fixade argentinaren Emmanuel Ledesma i 56:e minuten, även han i A-truppen.