loading...

TRÖJANS HISTORIA


Sommaren 2012 dök denna tröja upp i Fotbollsaffären i Malmö. Då jag jobbade lite extra där kunde jag också köpa några extra tröjor. Då det var min fars favoritlag så såg jag det som en plikt att köpa tröjan.

Nike står för tillverkningen för för sista gången. De har tillverkat Arsenals tröjor sedan 1994. Lite unikt är det att Arsenal väljer att ha samma hemma tröja två år i rad. Tröjan är typisk Arsenal med vita ärmar och röd. Det marinblå bryter av lite i hals och som en extra rand på ärmarna. Fly Emirates sponsrar för åttonde året och det lär fortsätta även på nästa säsongs tröjor då Adidas tar över tillverkningen. En luftig skön tröja.

Arsenals 12-13 säsong var lite av en besvikelse då det inte blev några stora titlar. I Premier League blev det fjärde plats och kval till nästa säsongs Champions League. I årets Champions League slutade Arsenal tvåa i Grupp B efter Schalke 04 men före Olympiacos och Montpellier. Därefter blev det förlust i 16-delsfinalen till blivande mästarna Bayern München med minsta möjliga marginal. Förlust hemma med 1-3 men vinst borta med 2-0. I Ligacupen blev Bradford för svåra i kvartsfinalen. Förlust på straffar, och i FA-cupen blev det respass i åttondelen mot Blackburn hemma med 0-1.