BIRMINGHAM CITY F C

 

Förstatröja 2007 - 2008

TILLVERKARE: Umbro     SPONSOR: F&C Investments

 

loading...

TRÖJANS HISTORIA


Detta året hade Fotbollsaffären bra kontakt med Umbro och lyckades fixa hem tröjor från några lag. Ett var Birmingham och då laget tillhörde Premier League köpte jag tröjan.

 

I mitten på 1970-talet hade Birmingham Umbrotröjor. Nu var det dags igen. Detta var första tröjan av tre som Umbro tillverkade denna gång. F&C Investments var ny sponsor för året. De hängde med till 2011.

 

Birmingham har blivit ett riktigt lindansarlag. Säsongen innan denna hade laget tagit sig upp i Premier League genom att bli tvåa. Med denna dress blev det omedelbar nedflyttning och en 19:e plats i högsta ligan.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Torsdagen 10:e oktober 2013:


hade jag denna Birmingham-tröja på mig. Med stundande VM-kval spelades inte så många andra matcher, men damernas Champions League hade en omgång.

Birmingham var i Finland och mötte PK 35 Vantaa. Det blev en ganska enkel seger med 3-0. 1-0 kom i 23:e minuten. Målet gjordes av Melissa Lawley. I andra halvlek spädde Kirsty Linnett på med 2-0 i 50:e minuten. I 70:e minuten fastställde Kerys Harrop slutresultatet 3-0.

Det fanns lite svenskintresse i matchen då domarteamet kom från Sverige med Jenny Palmqvist som huvuddomare.