Cuperna ställer till det för ligaomgångarna.

Bishara vann på gulligheten, inte på sångrösten... än!

2004: Dagen då Edu gjorde tre mål men inte hat trick.
2004: 141 sekunder, det snabbaste hat tricket.

Clyde, Denis.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA blir givetvis denna min enda Burnleytröja. Den bär jag givetvis för den enda överraskningen som inträffade i Premier League igår. Nämligen hemmasegern med 2-1 över Tottenham.

På grund av de engelska cuperna och att man valt ha en final på en söndag, Ligacupfinalen mellan Chelsea och Manchester City, så har den 27:e omgången blivit en aning konstig. Lördag och den stora fotbollsdagen i England hade bara fyra matcher. Klockan fyra gick bara två matcher. En var väldigt oviss. Det var den mellan Bournemouth och Wolverhampton. Givetvis var det den enda match som man inte kunde se. De halvt hjärndöda utplockarna av matcher ansåg att Newcastle mot Huddersfield var av större intresse??? Jo, för Newcastlesupportern så klart. Visst vill man se sitt lag vinna. De som plockade ut matcherna kunde i och för sig inte veta att Huddersfield skulle få en man utvisad efter 20 minuter, men därefter blev matchen än mer ointressant. Det hjälplöst akterseglade bottenlaget Huddersfield hade ett skott på mål före utvisningen. Sedan kunde Newcastles målvakt tagir en lång fikapaus. 2-0 slutade eländet, för det får man väl säga då Newcastle inte kunde göra mer än två mål.

Matchen som inte visades var en historia på två mål och som avgjordes på straffar. Det kanske låter lite konstigt då det var en seriematch mellan Bournemouth och Wolverhampton. Men i första halvlek fick Bournemouth en straff och det blev 1-0. I slutet av andra  fick Wolverhampton en straff och det stod 1-1. Strax därefter fick Bournemouth ännu en straff, men den missade norrmannen King. 1-1 och matchen avgjordes på straffar, både inskjutna och missade.

Tidiga matchen mellan Burnley och Tottenham var på pappret en ointressant match som blev intressant. Det kom att bli Tottenhams första förlust i år. Jag började fundera på om Spurs fungerade som Svenska landslaget i fotboll på Zlatans tid. Han skulle göra alla mål och det blev inget konstruktivt lagspel. Alltså var jag av uppfattningen att Sverige tjänade på då Zlatan slutade. Harry Kane har varit skadad och Tottenham har varit oslagbara. Harry var tillbaka och gjorde sitt mål, men spelet gick inte att känna igen. Burnley vann med 2-1, och frågan är om Totteham skulle tjäna på att sälja Kane?

Slutligen kollade jag Leicester mot Crystal Palace. Roy Hodgson kunde fira att han är den äldste managern i en engelsk Premier Leagueklubb. Inte bara han utan hela hans lag Crystal Palace firade också detta med att i Leicester vinna över hemmalaget med hela 4-1. Strongt! Jag letade sensationer i övriga Europeiska ligor och såg att barcelona låg under med 1-2 mot Sevilla då det återstod drygt 20 minuter. När jag kollade slutresultatet för att konstatera en sensation så hade Barca vunnit med 4-2.

Det fick bli Melodifestival och den sista deltävlingen. För första gången så blev det ett resultat som jag inte var helt enig med svenska folket om. Ett byte hade gjort att jag varit nöjd. Nämligen om Pagan Fury gått till andra chansen och Bishara åkt ut. Nu tog sig 16-årige Bishara Morad vidare till final direkt. Men det gjorde han mer på sin ”gullighet” än sångröst. Med lite skolning och om några år kan det säkert bli bra, men igår höll det inte i mina öron.

FOTBOLLSHISTORIA från den 24:e februari.

1910 MFF bildas

Klubben uppstod som ett kommunalt initiativ 1905 för att uppmuntra ungdomar i Malmö att spela organiserad fotboll. Ett av ungdomslagen, Bollklubben Idrott, även känt som BK Idrott, var en föregångare till Malmö FF. BK Idrott gick ihop med IFK Malmö i deras nyskapade fotbollsavdelning 1909, men lämnade rätt snabbt på grund av problem mellan de två klubbarna. Den 24 februari 1910 grundade de 19 medlemmarna i BK Idrott, Malmö FF. Den första ordföranden i klubben var Werner Mårtensson.

1993 Bobby Moore no more

Bobby Moore med Jules Rimet Cup efter VM-segern 1966. Bobby Moore med Jules Rimet Cup efter VM-segern 1966.

Idag 1993 avled Bobby Moore i cancer. Han blev 51 år och räknas som en av Englands legendariska spelare. Mycket av detta kan tillskrivas att han var lagkapten under enda VM som England vunnit. Han spelade större delen av karriären i West Ham men även över 100 matcher i Fulham. Efter lite spel i USA avslutade han sin karriär som spelare i: Hör och häpna, danska Herning Fremad, som nu heter FC Mittjylland.

2004 Celta Vigo – Arsenal 2-3

Idag 2004 spelade Arsenal en Champions Leaguematch i Spanien. Det fanns lite historia i matchen. Den minst överraskande var att svensken Anders Frisk dömde. Lite märkligare var att det var första gången Arsenal under Arsene Wenger vann i Spanien mot ett spanskt lag. Det märkligaste var att Edu gjorde de tre första målen utan att det var ett hat trick. Det var nämligen Celta Vigos Edu, Luís Eduardo Schmidt, som gjorde kvitteringen till 1-1 medan Arsenals tvåmålsskytt var Edu, Eduardo César Daude Gaspar. Så kan det vara med brasilianska spelare då inte smeknamnen räcker till.

2004 rekord hat trick

Idag 2004 spelade Bournemouth hemma mot Wrexham. Det såg bra ut då de ledde med 3-0 då managern tyckte att James Hayter kunde få vara med de sista minuterna. Han byttes in i 84:e minuten. Fyra minuter senare var ställningen 6-0. Hayter hade då gjort ett äkta hat trick på bara 141 sekunder. Det är tidernas hat trick rekord i en högre liga.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 24:e februari.