• Boris dagliga blogg

Måndagen den 4:e februari 2019

Manchester United spelar inte övertygande, men de vinner.
Arsenal spelar inte övertygande och förlorar.
Det har inte blivit bättre med dösnacket i paauserna 2019.


FOTBOLLSHISTORIA:
1899: Tyska fotbollsklubben Werder Bremen bildas.
1937: Stoke sätter målrekord i en match.

Alexia, Mathew, Benno.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA är Manchester Citys förstatröja från 2007/08. Årgången har egentligen ingen betydelse. Det är klubben och förstatröjan som är det viktiga då Manchester City spelade hemma och vann omgångens så kallade stormatch. Tanken var att Arsenal skulle bjuda på lige bättre motstånd, men de hade tydligen bara ork en halvlek. 3-1.

Manchester United spelar inte övertygande, men de vinner.


Igår höll jag mig till Premier League. Det var stot Manchesterdag till skillnad från för två omgångar sedan. Ole Gunnar och hans Manchester United vann ytterligare en seger. Den tog de borta mot Leicester. Ett snabbt mål av Rashford och sedan var den matchen över. Det var en vanlig Unitedseger. Ett mål men absolut inget övertygande spel, och definitivt inte speciellt rättvist. Hade inte De Gea stått och motat alla bollar längst bak så hade Manchester United inte legat på femte plats. Fast Leicester har också problem. Då de spelade hemma i mellandagarna mot Cardiff City så blev resultatet också 1-1. Är Cardiff och Manchester United lika bra? Med Leicestermåt är de det, men inte i tabellen.
 

Arsenal spelar inte övertygande och förlorar.


Andra matchen skulle vara omgångens stormatch. Det var den i första halvlek med rafflande spel och två snabba mål. Ett för vardera laget Manchester City och Arsenal. Sergio Agüero gjorde två mål i första halvlek och ett som han slog in med handen i andra. Alltså ett hat trick, men det var lite fadd eftersmak på det då mål tre var regelvidrigt. Nu spelade det inte så stor roll då Arsenal på något vis lade av under andra halvan av matchen. De hade inte ett enda skott på mål i andra halvlek och så vinner man inga matcher. De låg ju under med 2-1 då halvleken startade så det var märkligt att de inte kunde prestera mer. Nu ligger de utanför Europacuperna igen på sjätte plats.
 

Det har inte blivit bättre med dösnacket i paauserna 2019.


Sedan måste jag  än en gång klaga på de självupptagna personer som sitter i studion och dösnackan i pauserna. Igår påstod de att de var väldigt spända på huruvida lagen skulle spela fyra-fem-två eller fem-fem-ett eller på något annat sätt. Sedan visade det tydligen sig att de inte hade spelat på något av de sätt som ”experterna” trott. Som jag skrev igår så har fotbollen blivit för komplicerad för mig. Jag var inte det minsta intresserad hur de elva spelarna i ett lag ska spela enligt något system. Jag vill bara se en bra fotbollsmatch och med ett antal mål. Jag har haft personer som jag har fösökt inviga i fotbollstittande, men som inte har kunnat så mycket om fotboll. Bessewissrarna i pausen har dödat dessa personers tilltänkta intresse för fotboll. Det måste finnas något mer intressant att visa i pauserna!

FOTBOLLSHISTORIA från den 4:e februari.

1899 Werder Bremen bildas

Idag 1899 träffades 16 studenter i Bremen för att bilda stadens första fotbollsklubb. Från början hette de Fußballverein Werder. Klubbnamnet Werder kommer från beteckningen för en typ av landområde som blivit översvämmat av vatten och klubbens hemvist är alldeles vid floden Weser. 1920 bytte de namn till dagens, SV Werder Bremen. Fyra år senare flyttade de in på sin hemmaarena Weserstadion, som byggts om många gånger sedan dess.

1937 Stoke tar storseger

Idag 1937 var det omspel på Victoria Ground i Stoke mellan Stoke City och West Bromwich i FA-cupens fjärde omgång. Historien liknar mycket den om Tottenham från igår. I första matchen hade det blivit 2-2 och då båda lagen låg i högsta serien förväntades en spännande match. Men Stokes två stjärnspelare Stanley Matthews och Freddie Steele ville annat. De såg till att Stoke tog sin största seger genom tiderna och det är också West Bromwich största förlust. 10-3 slutade det.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 4:e februari.

Alexia PUTELLAS blir 25 år

Alexia PUTELLAS Segura är född 1994 i

Mollet del Vallés, Katalonien, Spanien
Mittfältare
20 U- och 60 A-landskamper för Spanien, samt 3 landskamper föe Katalonien.

Klubbar som spelare:
Sabadell (2001–05),
Barcelona (2005–06),
Espanyol (2006–11),
Levante (2011–12),
Barcelona igen (2012–).

Hon har blivit U-17 världsmästare två gånger och ligamästare med Barcelona tre gånger.

Mathew LECKIE blir 28 år

Mathew Allan LECKIE är född 1991 i Melbourne, Victoria, Australien
Anfallare
13 U- och 61 A-landskamper för Australien.

Klubbar som spelare:

Bulleen Lions (2007–09),
Adelaide United (2009–11),
Borussia Mönchengladbach (2011–13),
FSV Frankfurt (2012–13 lån),
FSV Frankfurt (2013–14),
FC Ingolstadt 04 (2014–17),
Hertha BSC (2017–).

Då Australiens landslag spelar i Asiatiska fotbollsvärlden så kan Leckie titulera sig Asiatisk mästare då Australien vann detta mästerskap 2015.

Benno MAGNUSSON blir 66 år

Lars Benno MAGNUSSON är född 1953 i Ålem, Kalmar län, Småland.
Mittfältare
14 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Blomstermåla IK (Moderklubb),
Åtvidabergs FF (1969-73),
Kaiserslautern (1974),
Hertha Berlin (1974-76),
Åtvidabergs FF igen (1976),
Kalmar FF (1977-84),
Jenny BK (1985-86).

Han har vunnit två SM-guld med Åtvidabergs FF och deltagit i VM 1974. Benno är yngre bror till före detta fotbollsproffset Roger Magnusson som kom upp i 14 landskamper.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv