• Boris dagliga blogg

Söndagen den 8:e april 2018.

Tur jag missade det ynkligaste Merseyside-derbyt på år och dar.
Åter igen visas den mest givna matchen på TV klockan fyra.
Inte en enda hemmaseger. 
I Manchester var det ett riktigt derby, men inga mästare än.
Nästan klart i Bundesliga.
Sydkorea i VM och de nya tröjorna.


FOTBOLLSHISTORIA:
1908: The Strongest bildas.
2010: AFC Aldermaston slår nytt engelskt rekord.

FÖDDA IDAG:
Jerry, Idor, Therese, Grzegorz.

DAGENS TRÖJA
MANCHESTER UNITEDs förstatröja 2016/17

Inför fotbollsmatcherna igår hade jag paler på två tröjor idag. Det var Watford, men de släppte in för många mål igen. Sedan var det Premier Leaguemästarna Manchester City, men de blev inte mästare igår. Rivalen United vann med 3-2, och City förlorade sin andra matche för säsongen i ligan. Därför blir det en Unitedtröja idag.

Tur jag missade det ynkligaste Merseyside-derbyt på år och dar.


Givetvis intresserade mig den engelska fotbollen mest idag. Då jag åkte iväg för att använda tre timmar till att öva och spela lite med det rock och bluesband jag är med i så tänkte jag att det var lite synd på fotbollen för jag skulle missa större delen av Merseyside-derbyt mellan Everton och Liverpool. Då jag kom hem och så de sista minuterna så tänkte jag att det var tur jag missade Merseyside-derbyt mellan Everton och Liverpool. Detta derby är det som har allra flest utvisningar genom historien av derbyn i den engelska högstaligan. Igår utdelades inte ens en enda varning. Skotten på mål var 1-3 och matchens slutresultat 0-0. Efteråt var båda tränarna nöjda med resultatet och det verkar som om alla hade önskat att de kunde stannat hemma och låtit allt vara som det var då matchen starade. 0-0. Ett av de sämsta matcherna mellan Everton och Liverpool.
 

Åter igen visas den mest givna matchen på TV klockan fyra.


Under eftermiddagen spelades ett antal matcher som alla hade med bottenstriden att göra. Enda inblandade topplag var Tottenham som mötte bottenlaget Stoke. Alla andra matcher var mer intressanta än denna match. Men Viasat har ju som mål att heller visa ett av topplagen än en spännande kamp mellan lag som kämpar för att undgå nedflyttning. Nåja, Tottenham vann ju bara med 2-1 så det var ingen utklassning även om det aldrig var frågan om något annat än en Spursseger. Harry Kane hade tillfrisknat från sin fotledsskada. Hans mål var att göra just det. Mål alltså. Hans skadeperiod har ju gjort att han tappat sin skytteligaledning till Liverpools Salah. Då danske Christian Eriksen gjorde sitt och Tottenhams andra mål så var Kane så pass nära bollen innan den gick i mål att han hävdade att det var hans mål för att den skulle ha rört vid ett av hans hårstrån på huvudet. Officiellt fick han inte målet på sitt konto, men jag som alltid tagit Kane för en bra och just spelare måste säga att han sjönk lite mina tankar om honom.
 

Inte en enda hemmaseger. 


De andra matcherna där bottenlag eller mittlag var inblandade slutade i mångt och mycket oavgjort. Hela omgång 33 spelades inte igår, men de åtta matcher som avverkades innehöll inte en enda hemmaseger. Fyra oavgjorda och fyra bortasegrar. Jag har alltid lite koll på hur det går för Watford och tittade hur de ägde boll och spel mot Burnley och tog också rättvist ledningen med 1-0 i minut 61. Sedan gick det som det brukar och Burnley passade på att göra två mål innan matchen tog slut. Det blev alltså ännu en förlust för Watford och jag blir lika förvånad varje gång jag kollar tabellen och ser att mitt lag ligger så högt som på tolfte plats. Bottenlaget West Bromwich lyckades få ett poäng hemma mot Swansea, 1-1. Det betyder att det efter åtta raka förluster blev en halv framgång, men tyvärr så blir det nog nedflyttning för Birminghamlaget.
 

I Manchester var det ett riktigt derby, men inga mästare än.


Gårdagskvällens Premier Leaguematch skulle ge Manchester City mästerskapet 2018. Det var Manchester-derbyt mot United som spelades. City startade i stor stil och United verkade inte vilja vara med. Efter 2-0 i paus var jag beredd att skriva att Liverpools 3-0 i Champions League kanske inte skulle räcka. Frågan var hur stor seger Manchester City skulle ta? Svaret på den frågan blev att det inte blrv någon seger alls. Ett nytt United kom ut och svarade för tre mål i andra. Egentligen skulle City haft en straff och utvisning, men då det inte finns videogranskning så så varken huvuddomaren eller den assisterande att Agüero höll på att få benet avsparkat. Det blev alltså inget mästerskap igår, men att Manchester City inte skulle vinna fler matcher av de sex de har kvar verkar helt otroligt. Men det blev som sagt andra förlusten i ligan igår.
 

Nästan klart i Bundesliga.


Allsvenskan gick in på omgång två. En match spelades och den gav ingen segrare. IFK Norrköpings poäng mot Örebro ger dock Norrköping tillfälligt ledningen i Allsvenskan. I Bundesliga vann Bayern München borta med 4-1 över Augsburg. Det betyder att Bayern är i samma läge som Manchester City, vid nästa seger så har de säkrat mästerskapet.
 

Sydkorea i VM och de nya tröjorna.

 
Året efter Koreakrigets slut hade Sydkorea kvalat in till VM för första gången. Det var 1954 i Schweiz. Det spelades i fyralagsgrupper, men två lag i varje grupp var seedade och dessa mötte varandra och det spelades också en match mellan ett seddat och ett oseedat lag. Så trots fyra lag i varje grupp spelades bara två matcher. Sydkorea mötte Ungern och Turkiet. De slutade på noll poäng och en målskillnad på 0-16.

Nästa gång landet var med i VM var i Mexiko 1968. Sedan har faktiskt Sydkorea deltagit i alla VM efter det. I Mexiko kom första poängen. Det blev 1-1 mot Bulgarien, men trots det sista plats i gruppen som även bestod av Argentina och Italien.
1990 i Italien blev det åter noll poäng i en grupp som hade lagen Spanien, Belgien och Uruguay.

1994 i USA blev det faktiskt två poäng. Både mot Spanien och Bolivia blev det oavgjort, men i sista gruppspelsmatchen blev Tyskland för svåra. 3-2 till tyskarna och Sydkorea hamnade trea i gruppen och fick åka hem.

1998 i Frankrike var Sydkorea med för femte gången och efter förlust i gruppen mot Nederländerna och Mexiko så avslutade de med oavgjort mot Belgine, men det blev åter en sistaplats i gruppen.

2002 behövde Sydkorea inte kvala in. De och Japan delade på värdskapet och de flesta hade nog satsat på att japan var det bättre av dessa två lag och borde kunna gå långt, men det blev Sydkorea som överraskade och de gjorde sitt bästa VM hittills. De vann sin grupp med en oavgjord match mot USA och segrar öven Portugal och Polen. I åttondelen vann Sydkorea efter 1-1 vid full tid med ett Golden Goal. Ahn Jung-hwan som spelade som proffs i Italien gjorde målet i förlängningen som avslutade matchen och slog ut Italien. Perugia meddelade att de inte ville ha tillbaka Ahn. Kvartsfinalen gick ännu längre. Den tog slut efter straffar och det var Sydkorea som gjort flest mål och hade slagit ut ett annat favoritlag från Europa. Nämligen Spanien. I semifinalen blev Tyskland för svåra och vann med 1-0. Det blev match om tredje plats för Sydkorea och motståndare var Turkiet. Turkarna knep bronset med 3-2 i matchen, men en fjärde plats ätr det bästa Sydkorea gjort i ett VM, hittills.

2006 i Tyskland var det tillbaka till den gamla rutinen. Nämligen att bli utslagna efter gruppspelet. Sydkorea startade visserligen med en seger över Togo följt av oavgjort mot Frankrike. Men 0-2 till Schweiz i sista matchen gjorde att det blev en tredje plats i gruppen.

Sydafrika 2010 skulle bli nästbästa VM. Här tog Sydkorea sig vidare från gruppen. De slutade tvåa efter Argentina, men före Grekland och Nigeria. Det blev åttondelsfinal mot Uruguay och förlust med 1-2.

Senast i Brasilien 2014 blev det bara ett poäng i gruppen. Det var i första matchen mot Ryssland, 1-1. Sedan blev Algeriet och Belgien för svåra och Sydkorea slutade sist i gruppen.

2018 i Ryssland så får Sydkorea ursäkta att jag inte hoppas att de ska ta sig vidare från gruppspelet. För de spelar mot Tyskland och de går garanterat vidare. De andra två lagen i gruppen är Mexiko och Sverige och givetvis hoppas jag att Sverige ska ta sig vidare tillsammans med Tyskland. Sydkorea kommer att spela i Nike, som de gjort i många år. Den nya förstatröjan är en helt röd, tråkig sak som jag inte känner mig sugen att skaffa. Andratröjan är som de flesta Nikes andratröjor, vit. Men denna har ett antal streck på framsidan som gör att den är betydligt mer intressant än förstatröjan.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 8:e april.

1908 The Strongest bildas


Idag 1908 bildades en av Bolivias äldsta klubblag. Det hörs att klubben hade engelska influenser då de tog namnet The Strong Football Club. För att vara riktigt säkra på sin storhet ändrade de namnet efter något år till The Strongest Football Club. Klubbens namn visar sig inte vara helt felaktigt. Sedan Bolivianska ligan kom till har laget alltid legat i högsta ligan. 1930 gjorde de något unikt. De vann ligan utan att släppa in ett enda mål. Snacka om tätt försvar.

2010 AFC Aldermaston slår rekord


Idag 2010 sätter AFC Aldermaston ett rekord som ingen klubb vill skryta med. Visserligen låg de långt ner i det Engelska seriesystemet, i en liga kallad the Wessex League. Dagens match var mot Downton FC och det blev förlust med 0-2. Detta var Aldermaston 40:e förlust i rad. Nytt engelskt rekord. I den 41:a matchen lyckades de spela 1-1 mot Warminster Town och förbannelsen var bruten. Innan de ramlade ner i the Hampshire Premier League (som skulle motsvara division 11) så lyckades de faktiskt få en seger. 2-1 över Petersfield Town den 14:e april. Numera kallas ligan laget spelar i Thames Valley Premier Football League, men det är fortfarande rankat som division 11.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 8:e april.

31 år Jerry BENGTSON född 1987 i Santa Rosa de Aguán, Honduras.
Anfallare
4 OS och 52 A-landskamper för Honduras.
Klubbar som spelare:
Vida (2007-10),
Motagua (2011-12),
New England Revolution (2012-15),
Belgrano (2014-15 lån),
Persepolis i Iran (2015-16),
 Zob Ahan i Iran (2016-17),
Deportivo Saprissa (2017-).

32 år Igor AKINFEEV född 1986 i Vidnyoe, Sovjetunionen.
Målvakt
8 U- och 104 A-landskamper för Ryssland.
Klubbar som spelare:
CSKA Moskva (1991-)

41 år Therese SJÖGRAN född 1977 i Södra Sandby, Skåne.
Mittfältare
214 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
Harlösa IF (1983-89),
Veberöds AIF (1989-96),
Wä IF (1997-98),
Kristianstad/Wä DFF (1999-2000),
Malmö FF (2001-10),
Sky Blue FC (2011),
LdB FC / FC Rosengård (2011-15).
Har fått Diamantbollen 2007 och 2010.

68 år Grzegorz LATO född 1950 i Malbork, Polen
Anfallare
100 landskamper för Polen.
Klubbar som spelare:
Stal Mielec (1966-80),
Lokeren (1980-82),
Atlante (1982-84),
Polonia Hamilton (1984-88).  
Lag som tränare:
North York Rockets (1988-90),
Stal Mielec (1990-93),
Olimpia Poznań (1993-95),
Amica Wronki (1995-96),
Stal Mielec (1996-97),
Widzew Łódź (1999).
Han blev skyttekung i VM 1974 med 7 mål och bidrog till att Polen tog brons.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln