• Boris dagliga blogg

Söndagen den 21:a januari 2018.

DAGENS TRÖJA
CHELSEAs tredjetröja 2014/15

Jag hann titta på tio minuters fotboll igår. Det var Brighton mot Chelsea. På de minuterna gjorde Chelsea 0-2 och mål nummer två var så snyggt att jag bestämde mig ha en Chelseatröja idag ocm de vann. Och det gjorde de med 4-0.

Chelseas 2-0 mål gjorde att det inte behövdes någon mer fotboll under gårdagen!

FOTBOLLSHISTORIA:
1997: Peter Shiltons sista match.
2013: Världens största fotbollströja.

FÖDDA IDAG:
Alanna, Henrikh, Phil, Nicky, Alex, Ricardo.

Här skulle det ju normat sett stått en lång text om all den fotboll som spelades under lördagen. Då är det ju stor ligaomgång i Europa. Men det är också den eftermiddag då vi gubbar i 60-årsåldern träffas och lirar med vårt rock och bluesband. Alltså hann jag bara se tio minuter av första matchen mellan Brighton och Chelsea. Den slutade 4-0 till Chelsea och på de tio minuter jag såg gjordes häften av målen. Mål nummer två var så snyggt, men två klackspakar innan Willian tryckte in bollen intill västra stolpen. Efter detta fanns det ingen anledning att titta på eller skriva om någon mer fotboll. Bättre än 0-2 målet blir det inte. Så efter spelningen tillbringade jag kvällen med familjen och inläggen om uppställningar och filmer om målen kommer in så småningom under veckan.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 21:a januari.

Shilton tackar alla för sin sista match Shilton tackar alla för sin sista match

1997 Shilton tar avsked

Idag 1997 gjorde en fotbollslegend sin sista match. Det var den engelske målvakten Peter Shilton. Han stod då i Division 3 laget Leyton Orient. Tyvärr blev hans sista match en förlust till Wigan med 1-2. Men då hade Shilton lyckats slå ett rekord på 1005 spelade ligamatcher. Dessutom hann han med 125 landskamper. Trots alla hans räddningar så är det ett mål han släppte in som satt sig i minnet. Det var målet i kvartsfinalen i VM i Mexiko 1986. Peter hade hållit nollan i gruppspelet, men kunde inte göra något då Maradona slog in bollen med handen och gav Argentina ledningen, vilket till slut bidrog till att England förlorade med 1-2.

Världens största fotbollströja är tyvärr inte från min samling Världens största fotbollströja är tyvärr inte från min samling

2013 Nigerias hemmatröja i oändliga X L

Under Afrikanska mästerskapen ville Guinness Nigeria hjälpa landslaget med att sätta nytt record i världens största fotbollströja. Den visades upp idag 2013. Det var en nigeriansk landslagströja som visades upp på Teslim Balogun Stadium i huvudstaden Lagos. Den hade måtten 73.55 m bred och 89.67 m lång.

Tydligen hade det en viss effekt, för i mästerskapet som gick i Sydafrika gick Nigeria till final, och inte nog med det. De vann finalen över Burkina Faso med 1-0.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 21:a januari.