Inte spelar väl MFF som en svensk mästare?

1994: Robbie Fowler gör Premier Leagues snabbaste hat trick.
1998: och 2000: Real Madrid förlorar överraskande Super Cup finaler.

FÖDDA:
Emlyn, Conny, Daniel.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs förstatröja 2013/14

Som följare av Premier League så måste jag säga att det lag som imponerade mest i tredje omgången var Liverpool. Fast om sanningen ska fram så var det ett blekt Arsenal de mötte. Men 4-0 talar för att jag bär denna tröja idag.

Mitt mål denna säsong är att följa Premier League extra noga på min hemsida denna säsong. Det finns en sida för varje lag och varje match där man kan se laguppställning, klubbdress, statitik och ett litet sammandrag av matchen. Då det vankas VM-kval rund om i världen så färdigspelades den tredje omgången igår. Tottenham och Wembley är tydligen ett dåligt omen. Efter förlusten mot Chelsea skulle det bli tre säkra poäng mot Burnley, men på två minuters övertid kvitterade Burnley och det blev 1-1 i både mål och poäng.

Omgångens stora match skulle vara Liverpool mot Arsenal. En spännande tillställning var det tänkt, men ack så fel. Liverpool var fullkomligt överlägset. Detta berodde på att Liverpool faktiskt spelade bra, men lika mycket på att Arsenal spelade som ett bottenlag. Inte ett enda skott på mål och givetvis är det redan dags att på nytt ta upp detta med att Arsene Wenger verkligen har gjort sitt i Arsenal. Han kommer inte att sitta som Arsenals manager då säsongen avslutas i vår!

Till och med Allsvenskan hade en nästan fullständig omgång igår. Även detta för VM-kvalspelen. Det gamla klassikern Mamö FF mot IFK Göteborg slutade som den brukade göra förr i tiden. Då var lgen jämbördiga. Tittar vi på det nuvarande tabelläget så är MFF ett topplag och Göteborg parkerar på nedre halvan. Med tanke på att sedan Änglarna hade en man utvisad i nästan hela andra halvlek och att Rosenberg lekfullt lättar upp en straff i famnen på IFKs målvakt så är 2-2 inte så upplyftande för serieledarna. Enda glädjeämnet är att de två jagande AIK och Djurgården möttes och också valde att dela poängen. Alltså är det fortfarande tio poängs ledning.

FOTBOLLSHISTORIA från den 28:e augusti
1994 Premier Leagues snabbaste hat trick
1998 och 2000 Super Cup

1994 Fowler sätter rekord i Premier League.

Liverpool spelade Premier Leaguematch idag hemma mot Arsenal. I Liverpool fanns en ung spelare vid namn Robbie Fowler som debuterat i A-laget året innan. Den 19-årige anfallaren gjorde 1-0 i 26:e minuten. Den officiella rekordtiden säger att 4 minuter och 33 sekunder tog det för Robbie att både göra sitt andra och tredje mål. Detta är ett Premier Leaguerekord som fortfarande står sig. Fast 1964 gjorde Tommy Ross ett hat trick på 90 sekunder då han spelade för Ross County, vilket är Englands snabbaste hat trick alla kategorier.

1998 och 2000 spelade Real Madrid Super Cupfinal

Fram till 1997 spelades vanligtvis Super Cupen (matchen mellan vinnaren i Mästarcupen och Cupvinnarcupen) i två matcher, hemma och borta. Men från 1998 spelades matchen på en neutral plan i en final. Idag 1997 överraskade Cupvinnarcupmästarna Chelsea med att besegra Real Mardid med 1-0. 2000 var Real Madrid i final igen. Cupvinnarcupmästarna denna gång hette Galatasaray som i våras vunnit över Arsenal i Köpenhamn. Den 25:e augusti 2000 lyckades de få 1-1 och det blev förlängning. I denna gjorde Jardel mål i den 103:e minuten. Detta var ett Golden Goal som innebar att matchen var slut och än en gång förlorade Real Madrid Super Cup finalen.