• Boris dagliga blogg

Söndagen den 16:e juli 2017.

Tur att inte MFF vann! Då hade det blivit för stort försprång.
Två Allsvenska bottenmatcher där sista nollan raderades ut.
Engelska Europamästare.

Polen och Danmark startar säsongen.
Six-a-side med avdankade världsspelare.


NYA TRÖJOR
Bolton Wanderers första- och andratröjor och Steaua Bukarests förstatröja 2017/18.

GÅRDAGENS TRANSFERS
Leonardo Bonucci, Wesley Sneijder.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1950: VM i Brasilien avslutas i besvikelse för värdlandet på världens största fotbollsarena.

FÖDDA:
Włodzimierzs, Sergio, Gareth.

DAGENS TRÖJA

Tur att inte MFF vann! Då hade det blivit för stort försprång.


Jag hade tid för lite bowling på O´Learys Entré igår. Vid ankomsten var det tio minuter kvar av Malmö FF och Sirius. En sker MFF-seger då det stod 3-1. Vid betalningen av bowlingen blev vi skrämda av en besökare som skrek och svor över hur uselt MFF-försvaret var då de släppte in 3-2. Innan slutsignalen gick hann jag se att det även blivit 3-3. Egentligen är väl allt i sin ordning. Med så många atcher som Malmö avgjort i slutet var det inte mer än rättvist att de tappade två poäng igår. Sirius är trots allt trea i tabellen. Dessutom hjälper det till lite i spänningen att inte Malmö drar ifrån med mer än sju poäng.
 

Två Allsvenska bottenmatcher där sista nollan raderades ut.


De andra två matcherna som spelades var riktiga bottenmatcher. Fusklaget Eskilstuna raderade ut sista nollan i Allsvenska tabellen genom att ta sin första seger. Fast troligt är att både de och laget de slog med 2-1, Kalmar FF kommer att åka ur. Fast i detta kanske Halmstad BK också vill lägga sig i. De hade chansen att öka avståndet till bottenlagen men tog den inte då de var så gästvänliga mot det fjärde laget från slutet att de lät dem vinna med 1-0 på Örjans Vall. Det innebar arr GIF Sundsvall kunde lägga sex poäng mellan sig och de tre bottenlagen som har åtta, åtta och sju poäng.
 

Engelska Europamästare.


Annars så avgjordes det en EM-final igår. Denna stod mellan England och Portugal och handlade om viket som var det bästa U-19 landslaget. Statistiskt var det hyfsat jämt mellan lagen, men i protokollet var det bara engelsmän som kom med. England vann över Portugal med 2-1, men England gjorde alla tre målen. De fick även med ett namn i utvisningsstatistiken, även om det var en utvisning i 86:e minuten.
 

Polen och Danmark startar säsongen.


Trots mängder med träningsmatcher så är det även detta veckoslut som två ligor brukar starta säsongen. Nämligen den polska förstaligan Ekstraklasa och den danska dito Superligan. I båda ligorna spelades igår två matcher och det var en försiktig start med tre oavgjorda och Górnik Zabrze som enda segraren.
 

Six-a-side med avdankade världsspelare.


Star Sixes är en turnering jag tittade lite på på TV då Viasat sänder. Det är en turnering i London som innehåller landslag från hela världen. Spelarna är sex stycken i varje lag och sedan är det gamla avdankade lirare. Det spelade klart gruppspel och lite senare på kvällen avgjordes även kvartsfinalerna. Semifinaler och final avgjörs idag. Här möts Spanien och Frankrike och i andra semin Danmark och Brasilien.

NYA TRÖJOR

BOLTON WANDERERS första- och andratröja 2017/18


2014 kom Macron in i bilden för Bolton. Till kommande säsongs hemmatröja har de sneglat lite på 2005-07 tröjan som också hade den mörka kilen i halsen. Den blå-lila bortatröjan har ränder i tyget, så för min del finns det lite piff på tröjorna. Helt OK.

STEAUA BUKARESTs förstatröja 2017/18


Nike har varit de regerade rumänska ligatvåorna trogna sedan 2003. För tre år sedan övergav de de röd och blårandiga hemmatröjorna och gjorde dem helt röda, men med en hel del inslag av blått. Kommande säsongs tröja har ovanligt lite blått. Ärmarna i blått hade varit fräckt, men tröjan har i allafall lite långrandigt i olika röda nyanser. En OK tröja.

GÅRDAGENS TRANSFERS

Leonardo Bonucci klar för Milan
 

Juventus backstjärna Leonardo Bonucci lämnar för rivalen Milan. Han kostar 400 miljoner kronor.
Milan bekräftar på sin officiella hemsida att en överenskommelse med Juventus nåtts för Leonardo Bonucci.
Nu återstår enbart en läkarundersökning innan mittbacken signerar ett femårskontrakt med Milan.
Enligt transferexperten Gianluca Di Marzio kommer Bonucci bli ny lagkapten i Milan.
Juventus bekräftar slutligen att prislappen landar på 42 miljoner euro, motsvarande 401 miljoner kronor. Milan får en avbetalningsplan på tre år.

Wesley Sneijder lämnar Galatasaray


Via sin officiella hemsida meddelar Galatasaray att playmakern Wesley Sneijder bryter avtalet med klubben.
Wesley Sneijder, 33, lämnar Galatasaray, meddelar klubben via sin officiella hemsida.
Den holländske mittfältaren bryter avtalet efter fyra år och kan nu ta flyttlasset till Serie A eller USA.
Sampdoria och Los Angeles FC har sagts vara intresserade av hans tjänster.
Sneijder var inte uttagen till Galatasarays trupp som mötte Östersund i Europa League-kvalet.

FOTBOLLSHISTORIA från 16:e juli
1950 VM-”final”

1950 VM upplösning

 
Världsmästerskapet i fotboll gick i Brasilien och det spelades inte någon riktig final utan fyra lag hade gått till en slutspelsserie som avslutades idag 1950. De fyra lagen var Brasilien, Uruguay, Spanien och Sverige. Inför sista omgången idag så ledde Brasilien gruppen efter två segrar och 13-2 i målskillnad. Uruguay låg tvåa, Spanien med en oavgjord match mot Uruguay på tredje plats och Sverige med noll poäng fyra. Först idag möttes Sverige och Spanien i en match som blev som en bronsmatch på Estádio do Pacaembu i São Paulo inför 11 227 åskådare. Sverige vann med 3-1 och säkrade bronset.
 

Matchen mellan Brasilien och Uruguay blev som en final där det räckte för brassarna att spela oavgjort för att säkra sitt första världsmästerskap. Denna match spelades på nybyggda Maracanã i Rio de Janeiro. Här var det lite mer publik. Officiellt skrevs siffran till 173 850 men många ansåg att det snarare var strax över 200 000. Efter en mållös första halvlek tog Brasilien planenligt ledningen med 1-0 i början av andra. Men Uruguay kom igen. Juan Schiaffino kvitterade och Alcides Ghiggia gav Uruguay den ledning som stod sig matchen ut. Uruguay hade tagit sitt andra VM och i uppståndelsen och den brasilianska besvikelsen delades det aldrig ut några medaljer utan Sverige fick sina bronspengar av en kurir som sändes ut till flygplatsen och bl a hittade Calle Palmér som fick ta hand om bronsmedaljerna till sina landslagskompisar.
 

Mer kuriosa från turneringen var att det skulle finnas 16 länder, men bara 13 ställde upp. Indien skickade aldrig iväg någon trupp då FIFA hade förbjudit dem spela barfota vilket de alltid gjorde annars. Turkiet hade inte råd att åka över Atlanten och kom inte av det skälet. Skottland var inbjudet då de blev tvåan i Brittiska mästerskapen. Regeln att både ettan och tvåan skulle få vara med i VM hade FIFA tagit bort. Skottland tyckte det var fel och att bara vinnarna av Brittiska mästerskapen skulle vara med. Vinnare var England så i protest mot FIFAs nya regel skottarna ställde in i ren trots, fast att de trots allt blivit inbjudna.

FÖDDA IDAG

Blev 54 år Włodzimierz SMOLAREK född 1960 i Aleksandrów Łódzki, Polen och död 7 mars 2012 i Aleksandrów Łódzki, Polen
Anfallare
60 landskamper för Polen.

Klubbar som spelare:
1967-73 Włókniarz Aleksandrów Łódzki
1973-77 Widzew Łódź,
1978 Legia Warsaw,
1979-86 Widzew Łódź igen,
1986-88 Eintracht Frankfurt,
1988-90 Feyenoord,
1990-96 Utrecht. 

Klubbar som tränare:
1996-2009 Feyenoord (ungdomslaget)

29 år Sergio BUSQUETS född 1988 i Sabadell, Spanien
Mittfältare
3 U- och 97 A-landskamper för Spanien och 8 för Katalonien.

Klubbar som spelare:
1995-96 Badia,
1996-99 Barberà Andalucía,
1999-2003 Lleida.
2003-05 Jàbac Terrassa,
2005- Barcelona.

28 år Gareth BALE född 1989 i Cardiff, Wales
Anfallare
12 U- och 66 A-landskamper för Wales.

Klubbar som spelare:
junior Cardiff Civil Service
1999-2007 Southampton,
2007-13 Tottenham Hotspur,
2013- Real Madrid.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln