• Boris dagliga blogg

Söndagen den 18:e juni 2017.

Även fotbollsfest denna sommar.
Kort Confederations Cup-historia.
Mer Confederations Cup-historia.
Alla vet att det finns videogranskning utom domarna.
Killarna på Pyreneiska halvön är vassa.


NYA TRÖJOR
Southampton, Hearts, Middlesbrough, Wolverhampton och Hearts.

GÅRDAGENS SKVALLER
Benjamin Mendy, Eric Dier, Andre Wisdom.

FÖDD IDAG:
Fabio, Jason.

DAGENS TRÖJA

Även fotbollsfest denna sommar.


Superettan, U-21 EM och Confederations Cup. Det är trots allt en del fotboll även denna sommar. Superettan är snabbt avklarad. Brommapojkarna ångar på i toppen. Igår var det GAIS som besegrades. De andra matcherna är bara intressanta om man har något av lagen som sina favoriter. För min del tittar jag gärna på hur det gått för lagen från Skåne. Men varken Trelle- eller Helsingborg spelade igår.
 

Kort Confederations Cup-historia.


Confederations Cup startade 1992. Det var en turnering för mästarna i de sex världsdelarna plus världsmästarna och Saudiarabien. Saudiarabien var nämligen initiativtagarna till turneringen som kallades King Fahd Cup. Även tredje turneringen 1997 gick i Saudiarabien, men nu hade FIFA tagit över och sedan 2001 har det kommande värdlandet för fotbolls-VM hållit i turneringen som fått namnet FIFA Confederations Cup.
 

Mer Confederations Cup-historia.


2001 i Japan/Sydkorea vann Frankrike som sedan gjorde fiasko året därpå i VM då Brasilien vann. De tre tävlingarna som hållits efter detta har alla vunnits av Brasilien. Själva VM vanns dessa år av Italien, Spanien och Tyskland. Fast årets turnering kan inte Brasilien vinna. De är inte med. Världsmästare är Tyskland och Sydamerikamästare Chile. Övriga deltagande är Asienmästarna Australien !?! Oceanienmästarna Nya Zeeland som senast var med i VM 2010 där de åkte ut efter gruppspelet där de spelade tre oavgjorda matcher. Spanien som vann 2010 förlorade första gruppspelsmatchen mot Schweiz, så Nya Zeeland var 2010 det enda laget i VM-turneringen som inte förlorade en enda match.
 

Alla vet att det finns videogranskning utom domarna.


Med i år finns Mexico som Nord- och Mellanamerikamästare, Kamerun från Afrika, Portugal som Europamästare och värdlandet Ryssland. Det var Ryssland som spelade öppningsmatchen mot Nya Zeeland. Här sattes ett kuriosarekord. Öppningsmålet var ett självmål, och det har aldrig inträffat förr. Michael Boxall hette Nya Zeeländaren som skrev in sig i historieböckerna. Matchen slutade helt rättvist 2-0 till Ryssland. En annan sak som skrevs in i historieböckerna var att man hade videogranskning för första gången i en större fotbollsturnering. Tyvärr verkade inte den Colombianske domaren Wilmar Roldan och hans medhjälpare ha en aning om detta. En straffsituation som definitivt skulle granskas struntade Wilmar i. Det känns nästan mer frustrerande att veta att tekniken finns och att domaren skiter i det än att inte ha videogranskning som en möjlighet.
 

Killarna på Pyreneiska halvön är vassa.


Dagens andra stora händelser inträffade i Polen. Här spelade Grupp B sina matcher i U-21 EM. Killarna i Portugal verkade vara lika bra som sina vuxna landsmän. Faktum var att Portugal aldrig riktigt imponerade trots att de blev Europamästare förra sommaren. 2-0 igår mot Serbien var däremot imponerande. Andra matchen var än mer överlägsen. Spanien slog Makedonien med 5-0. Om spanjorerna var så bra eller makedonierna så dåliga får vi se i kiommande matcher. Men klart står att länderna på Pyreneiska halvön imponerar.

NYA TRÖJOR

SOUTHAMPTONs första- och andratröja 2017/18


Under Armour står även kommande säsong för Southamptons tröjor liksom Virgin media sponsrar. Southampton varierar sitt röda och vita på tröjan. Kommande har större delen vitt med rött bara på sidorna. Jag gillar att det går att se skillnad på hemmatröjorna från ena till andra säsongen. Bortatröjan går i blått, men de mer klassiska Southamptonränderna, fast som sagt i två blå nyanser. Under Armour och Southampton har fått ihop två intressanta tröjaor.

WOLVERHAMPTONs förstatröja 2017/18.


Puma fortsätter med Wolves tröjor. Hemmatröjan går i alla klassiska riktningar. Den har den ursprungliga orangea färgen med svart trimming. kommande säsongs tröjutformning är den som Puma kör med på många av deras tröjor för säsongen 2017/18. Men trots det är Wolverhamptons tröjor alltid intressanta. Orange är rätt fräckt.

MIDDLESBROUGHs andratröja 2017/18.


Adidas kör ju så enkelt som möjligt. Detta är en enkel tröja som är samma modell som hemmaträjan. Istället för rött och vitt så är bortatröjan vit och blå. Den breda randen med sponsortexten gör att tröjan blir lite häftigare än om den varit helvit.

HIBERNIAN FCs förstatröja 2017/18


Hibernian är en av Edinburgs stoltheter. Då laget grundades av irländska arbetare så är det naturligt att laget håller fast vid de gröna färgerna. De som läst mina recensioner av tröjor vet att jag är svag för gröna tröjor. Förr var det så att målvakterna hade gröna tröjor. Då var det naturligt att utespelare hade andra färger. Hibs blev alltså mitt skottska lag och givetvis gillar jag den nya tröjan även om det är Macron som tillverkat den.

HEART of MIDLOTHIAN FCs förstatröja 2017/18


Hibernians agraste konkurrent i den skotska huvudstaden är Heart of Midlothian, eller rätt och slätt bara Hearts. De har en annan ganska intressant färg på sina tröjor. Här är det gamla brottiska Umbro som tillverkat tröjan. Ganska enkel med en krage som får det att likna en Pikétröja. Ganska stilig.

GÅRDAGENS SKVALLER

Liverpool snuvar Manchester City på Benjamin Mendy?


Benjamin Mendy har varit på väg till Manchester City. Men nu kan det istället bli Liverpool för Monacos vänsterback.
Det är ingen hemlighet att Benjamin Mendy varit på väg till Manchester City.
Den franska tidningen L´Equipe skriver nu att förhandlingarna mellan City och Monaco strandat.
Enligt uppgifterna kan Mendy nu istället hamna i Liverpool - som aktivt jagar en ny vänsterback.
Mendy har tidigare antytt att han kommer flytta till Premier League i sommar.
Det har tidigare ryktats om att Monaco kräver runt 445 miljoner kronor.

Tottenhams besked till United - Eric Dier kostar 555 miljoner

José Mourinho vill ha Eric Dier. Men Manchester United tvingas öppna upp plånboken rejält för en värvning.
Den engelske landslagsmittfältaren Eric Dier, 23, har länge placerats i Manchester United.
The Telegraph skriver nu att José Mourinho fortsätter sin jakt på spelaren.
United ska nu ha tagit kontakt med Tottenham - som meddelat att prislappen ligger på 50 miljoner pund, motsvarande 555 miljoner kronor.
Mourinho ser Dier som långsiktig ersättare till Michael Carrick. United anser dock att prislappen är något för hög.

Andre Wisdom klar för Derby County


Andre Wisdom lämnar Liverpool. Den 24-årige försvararen har skrivit på för Derby County.
Derby County meddelar på sin officiella hemsida att Andre Wisdom är klar för klubben.
24-åringen köps loss från engelska storklubben Liverpool.
Försvararen var utlånad till österrikiska Red Bull Salzburg den gångna säsongen.

FÖDDA IDAG

71 år Fabio CAPELLO född 1946 i San Canzian d'Isonzo, Italien
Mittfältare
32 landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
1962-67 SPAL,
1967-70 Roma,
1970-76 Juventus,
1976-80 Milan. 

Lag som tränare:
1991-96 Milan,
1996-97 Real Madrid,
1997-98 Milan igen,
1999-2004 Roma,
2004-06 Juventus,
2006-07 Real Madrid igen,
2008-12 Englands landslag,
2012-15 Rysslands landslag,
2017- Jiangsu Suning.

46 år Jason McATEER född 1971 i Tranmere, England
Mittfältare
1 U- och 52 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
1988-92 Marine,
1992-95 Bolton Wanderers,
1995-99 Livrpool.
1999-2001 Blackburn Rovers,
2001-04 Sunderland,
2004-07 Tranmere Rovers.

Lag som tränare:
2009 Tranmere Rovers (assisterande)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv