• Boris dagliga blogg

Söndagen den 11:e juni 2017.

Toulonmästare England.
Skottland - England ett häftigt drama.

Bra insats av de nordiska lagen igår.

GÅRDAGENS SKVALLER
Victor Nilsson Lindelöf, Joe Hart, Cristiano Ronaldo.

FOTBOLLSHISTORIA: 
2000: Sista matcherna i US Cup (någonsin)
2002: Danmark eliminerar de regerande världsmästarna.

FÖDD IDAG:
Ingen.

DAGENS TRÖJA

Toulonmästare England.


Toulon Tournament 2017 avslutades med att Skottland van matchen om tredje plats med 3-0 över Tjeckien. England försvarade titeln från förra året genom att sätta alla sina straffar i avgörandet i finalen mot Elfenbenskusten. Det var Englands U-20 lag som vann, och det var inte första laget för de spelar VM-final idag i Sydkorea mot Venezuela.
 

Skottland - England ett häftigt drama.


När det gäller Skottland och England så spelade A-lagen VM-kval mot varandra i Glasgow. Efter en mållös första halvlek fick England äntligen sitt välförtjänta ledningsmål. Sedan höll det på att bli ett skotskt slut a´la´Sverige. Med två frisparkar i under matchens tre sista minuter hade Leigh Griffiths vänt till Skottlands första seger över England på två decennier, trodde alla. Harry Kane rodde annat och satte 2-2 på tre minuters övertid. De sista fem minuterna var händelserika och Skottland ska vara glada att de fick oavgjort, men med tanke på hur det såg ut på slutet så var de missnöjda istället.
 

Bra insats av de nordiska lagen igår.


Ur nordisk synvinkel så var gårdagens VM-kvalmatcher helt OK. Danmark gjorde vad de skulle och vann med 3-1 borta mot Kazakstan. Lasse Lagerbäcks Norge har haft det tufft, så 1-1 hemma mot Tjeckien får ses som ett fall framåt. Fast Norge har ingen chans att ta sig till VM. Det har däremot Danmark. De ska försöka ta sig förbi Montenegro och ta en av direktkvalplatserna som tvåorna kämpar om. Polen verkar kunna ta sig till VM som etta i denna grupp. Till VM kommer säkert även de regerande världsmästarna Tyskland att ta sig. 7-0 mot San Marino säger inte så mycket, men sex matcher och sex segrar i kvalet säger mer.

GÅRDAGENS SKVALLER

Victor Nilsson Lindelöf klar för Manchester United


Manchester United har gjort klart med svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf.
Manchester United meddelar på sin officiella hemsida att man nått en överenskommelse med Benfica om Victor Nilsson Lindelöf.
Det enda som återstår nu är att 22-åringen ska genomgå sin läkarundersökning och signering av kontrakt.

Joe Hart utesluter inte Manchester United


Manchester Citys oönskade målvakt Joe Hart placeras i Manchester United. Han vägrar utesluta en sådan flytt.
Manchester United kan tvingas ersätta David De Gea i sommar.
Det har ryktats om att Joe Hart, som inte ingår i Pep Guardiolas planer i Manchester City, kan flytta till Old Trafford.
När den engelske landslagsmålvakten får frågan om en flytt till United vägrar han utesluta en sådan övergång.
– Jag kan inte prata med någon. Jag är en Man City-spelare, jag har två år kvar på mitt kontrakt och jag kan inte ha kontakt med någon. Och jag kommer inte ha det, säger Hart till Sky Sports.
– Jag är en Manchester City-spelare till dess att jag blir tillsagd något annat, att vi kommit överens om en affär med någon eller Manchester City sagt att jag kan gå, fortsätter han.

De erbjuder Ronaldo 1,17 miljarder om året


En icke namngiven kinesisk klubb är redo att spräcka rekordet för övergångssumma och lön för att locka över Cristiano Ronaldo, enligt uppgifter.
I dagarna rapporterade portugisiska A Bola att flera klubbar är redo att erbjuda 180 miljoner euro, motsvarande 1,75 miljarder kronor, för att köpa loss Cristiano Ronaldo.
Nu skriver spanska tidningen AS att en icke namngiven kinesisk klubb kommer erbjuda 200 miljoner euro, motsvarande 1,95 miljarder kronor, för världsstjärnan.
Klubben ska dessutom locka Ronaldo med en årslön på 120 miljoner euro, motsvarande 1,17 miljarder kronor.
Med en sådan lön skulle Ronaldo vara bäst betald i hela sportvärlden.
32-åringens kontrakt med Real Madrid sträcker sig till 2021. Ronaldos utköpsklausul ligger på 1 000 miljoner euro.
AS skriver att den spanska giganten troligen inte släpper Ronaldo, trots det skyhöga budet.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Våren 2012 jobbade jag i Fotbollsaffären. Då EM tröjorna började trilla in så fanns det två som jag lade till mig direkt. Då jag alltid försöker skaffa värdlandets tröja så gällde det att lägga undan Ukraina och Polen. Visserligen skulle jag till min dotter Frida som studerar i en av värdstäderna Wroclaw, men då gynnade jag hellre Micke och införskaffade tröjan av honom.

En vit tröja av lite "nättyp". Nike har fått in en fot även i östeuropa och har sedan några år tillverkat Polens tröjor. Örnen mitt på bröstet var inte med på den första prototypen. Då fanns bara det nya Polska klubbmärket, men det blev stora protester. Polens fotbollsförbund och Nike beslutade då att lägga till örnen som fick plats i mitten.

Ofta går det bra för värdländerna, men Polen lyckades inte ta sig vidare från gruppspelet. De inledde med två 1-1 matcher mot Grekland och Ryssland. I den avgörande matchen mot Tjeckien (som spelades i Wroclaws nybyggda arena) blev det förlust med 0-1. Polen slutade sist i Grupp A med bara två poäng.
Trots att tre av lagen hade vita och röda tröjor så fick Polen spela alla sina tre EM-matcher i denna vita förstatröja.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
2000 US Cup.
2002 världsmästarna ute

2000 US Cup sista dagen

 
Idag 2000 spelades sista dagens matcher i US Cup. Då möttes USA – Mexiko 3-0 och Irland – Sydafrika 2-1. Turneringen startade 1992 och hade spelats varje år utom 1994 och 1998. Det är USA och tre inbjudna länder som deltar. 2000 vann USA då de vann sista matchen över Mexiko. Mexiko hade skrivit på ett kontrakt att vara med 1999 till 2001. Problemet var att 2000 pågick fortfarande mexikanska ligan så de ville flytta turneringen till hösten. Det ville inte USA som hotade stämma Mexiko om de inte ställde upp. Alltså sände de klubblaget UNAM Pumas som fick kallas Mexikos landslag. Turneringen höll inte längre den standard som USA hade önskat och dagens matcher blev de sista då turneringen efter detta lades ner.

2002 bort med Frankrike

 
Idag 2002 spelades sista omgången i gruppspelet i Grupp A. Det handlar om VM i fotboll i Japan/Sydkorea. De regerande världsmästarna förlorade överraskande premiären mot Senegal med 1-0. Mot Uruguay fick de 1-1. Alltså gällde det att i dagens match vinna över Danmark för att inte bli utslagna direkt i gruppspelet. I 22:a minuten gjorde Dennis Rommedahl 1-0. Efter det var Frankrike som förlamade. När Danmark i andra halvlekens 67:e minut gjorde 2-0 genom Jon Dahl Tomasson kunde de regerande världsmästarna konstatera att de inte längre ens tillhörde de 16 bästa landslagen i världen.

FÖDDA IDAG

Det finns givetvis ett antal fotbollsspelare som är födda idag, men det är faktiskt ingen som gjort några nämnvärda avtryck i sitt landslag. Så jag lämnar födelsedagarna därhän den 11:e juni.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv