• Boris dagliga blogg

Måndagen den 22:a maj 2017.

Säsongens fotboll avslutades igår.
Toppen vann och botten förlorade i sista matchen.
Kane vassast, Courtois tättast och Watford ruffigast.
Juventus säkrade Scudetto.
MFFs förlustnolla försvann och Allsvenskan blev spännande igen.
Strålande säsong för Rodgers och hans Celtic.

33:e titeln till Real Madrid.
Sverige världsmästare.

NYA TRÖJOR
Hoffenheim och Dynamo Dresdens förstatröjor 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER:
Kyle, Tiemoure, Kasper.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1963: Milan blir första italienska lag att vinna Mästarcupen.
2011: Ligacupmästarna Birminham åker ur Premier League i hela ligans sista spark för säsongen.

FÖDDA IDAG:
George, Arturo.

DAGENS TRÖJA

Säsongens fotboll avslutades igår.


För mig som är uppfödd med Tipsextra (sedan jag var 15 år) så avslutades denna fotbollssäsong igår då Premier League avslutades. Nästan allt var klart, men det fanns en enda position som skulle avgöras. Manchester City, Liverpool och Arsenal spelade om två platser. Den ena gällde att komma till Champions League och den andra stod för att få kvala till samma turnering. ”Förloraren” skulle få nöja sig med Europa League. Eftersom alla tre lag vann sina matcher så blev det inga förändringar i tabellen.
 

Toppen vann och botten förlorade i sista matchen.


1. Chelsea, 2. Tottenham, 3. Manchester City, 4. Liverpool, 5 Arsenal och 6 Manchester United. Dessa sex topplag visade att de ska ligga där då de alla vann sista matchen. Lika tydligt så förlorade de fem sista lagen, och visar att de ska ligga där de ligger. Sunderland, Middlesbrough och Hull City var redan klara för nedflyttning. Sedan måste jag säga att jag skäms för mitt Watford. Sedan de tog sin 40:e poäng så har de förlorat de sex sista matcherna och klarade sig kvar som sista lag. Det är inte så konstigt att tränare Walter Mazzarri fick sparken. Det ska han ha som inte klarat av att motivera sina spelare bättre.
 

Kane vassast, Courtois tättast och Watford ruffigast.


Skytteligan vanns av Tottenhams Harry Kane med 29 mål. Han gjorde tre av Tottenhams sju mål mot Hull igår. Detta innebar att Harry gjort tre hattrick under säsongen. Chelseas Thibaut Courtois var den målvakt som hållit nollan fest gånger. Det gjorde han i 16 matcher. Sedan ser jag att Watford faktiskt toppade två listor under säsongen. 83 varningar och fem utvisningar är de två lite tveksamma ”segrarna” de tog 2016/17.
 

Juventus säkrade Scudetto


Övriga ligor behöv nästan inte nämnas då det mesta är avgjort och de bara spelade näst sista omgången i veckoslutet. Det som alla redan visste blev däremot helt klart. Nämligen att Juventus tar sin 35:e titel. Gårdagens 3-0 över Crotone betyder att Juve har 88 poäng och med en match kvar ligger Roma tvåa på 84 poäng. Alltså omöjligt att nå ifatt.
 

MFFs förlustnolla försvann och Allsvenskan blev spännande igen.


Eskilstuna är nu det enda kvarvarande laget i Allsvenskan som har en nolla i tabellen. Den nollan står för antal segrar. Den nästsista nollan var Malmö FFs och den stod för antal förluster. MFF som tryckte på och mycket riktigt fick sitt segermål då det återstod en kvart, så trodde alla utom Norrköpingsspelarna. Två hörnor senare och ett taffligt MFF-försvar gjorde att det trodda segermålet endast blev ett mål utan någon större betydelse. 2-1 till Norrköping och förlust-nollan var försvunnen. Det var också den överlägsna tabelledningen. Nu är den bara en poäng före Norrköping. Men nu blir ju Allsvenskan lite spännande igen.
 

Strålande säsong för Rodgers och hans Celtic.


Skotska ligan spelades också klart och serieledningen här ger en kvalplats till Champions League. Den går till Celtic. Med deras 2-0 i sista matchen över Hearts så har Celtic spelat 38 matcher, vunnit 34 och spelat 4 oavgjorda. Alltså en säsong utan en enda förlust. Så kan det gå om man har Brendan Rodgers som tränare.
 

33:e titeln till Real Madrid.


Ja, den spanska ligan spelade ju givetvis också klart igår. I Spanien är man inte så noga med att sista omgången ska spelas samtidigt. Deras 38:e omgång har avklarats på olika dagar och tider. Fast spänningen i toppen mellan Barcelona och Real Madrid avgjorde i de två sista matcherna som gick samtidigt. Barcelona spelade hemma mot baskiska Eibar, medan Real Madrid var i Malaga på Costa del Sol. Barcelonas senaste ligaförlust kom mot Malaga, med de kunde inte rubba Real. Ronaldo och Benzema fixade 2-0 i första halvlek och det räckte för Real Madrids 33:e mästerskapstitel. Då hjälpte det inte att Barcelona vände ett 0-2 underläge till 4-2. Det saknades tre poäng.


Sverige världsmästare.
 

Ishockey och fotboll har ju det gemensamt att de har mästerskap utan att världens bästa får lov att vara med. Fotbollen har dessa märkliga regler i OS och ishockeyn har det i VM. Visst är det knäppt om alla de bästa fotbollslagen i Europas ligor skulle spela slutspel då VM gick så blev det inget riktigt VM. Men ishockeyn kör på. Till detta VM hade Sverige lyckats få de bästa av de utslagna från NHL att ställa upp. Det visade sig i finalen. 1-1 och förlängning i 20 minuter. Sedan fick det räcka och straffar tog vid. 2-0 till Sverige som vann ytterligare en straffläggning över Kanada. Så grattis Sveriges Tre Kronor till tionde världsmästerskapet. 

NYA TRÖJOR

HOFFENHEIMs förstatröja 2017/18


Bundesligas fyra Hoffenheim kvalar till Champions League till hösten. Igår släpptes deras nya hemmatröja. De använder sig av italienska företaget Lotto som har skapat en tröja i oändligt många blå nyanser. Ganska snyggt, men sponsorn på bröstet passat inte in i symetrin.

DYNAMO DRESDENs förstatröja 2017/18


Gamla östtyska storlaget Dynamo Dresden huserar för tillfället i Bundesliga 2. De var och nosade p en uppflyttningsplats, men nådde inte ända fram. Detta hoppas de kunna klara av i denna nya hemmatröja. En ganska fräck tröja i gult och med mönster i det svarta. Det är det tyska sportföretaget Erima som har skapat Dresdens tröja. Det har de gjort de tre senaste säsongerna.

GÅRDAGENS SKVALLER

KYLE WALKER


Enligt brittisk media är Tottenham redo att sälja högerbacken Kyle Walker till en av sina rivaler.
Den engelske landslagsmannen Kyle Walker, 26, kan göra sin sista match för Tottenham i dag i samband med ligaavslutningen.
Daily Mirror skriver nu att Londonklubben är redo att sälja högerbacken, men kräver 40 miljoner pund, motsvarande 454 miljoner kronor.
Enligt tidningen kommer det dra igång ett budkrig mellan Manchester City och Chelsea.
Bayern München ska dock också vara intresserade då Philipp Lahm lägger skorna på hyllan.
Det mest troliga är dock att Bayern nöjer sig med att Joshua Kimmich ersätter Lahm.

TIEMOURE BAKAYOKO


Monacos mittfältare Tiemoue Bakayoko kan flytta i sommar. Tre klubbar sägs ha inlett förhandlingar om honom.
Det är ingen hemlighet att Tiemoue Bakayoko, 22, är het på transfermarknaden.
Nu skriver Daily Mail att Manchester United, Liverpool och Paris Saint-Germain inlett förhandlingar med mittfältarens agent.
Monaco kommer kräva över 30 miljoner pund för att sälja Bakayoko, enligt tidningen.
22-åringen har tidigare även placerats i Chelsea.

KASPER SCHMEICHEL


Leicester Citys danske landslagsmålvakt Kasper Schmeichel kan förstärka Manchester City i sommar, enligt uppgifter.
Pep Guardiola gjorde sig av med Joe Hart inför säsongen och ersatte honom med Claudio Bravo.
Men Barcelonas tidigare målvakt har inte övertygat i Manchester City - som nu är på jakt efter en ny etta mållan stolparna.
Sky Sports har tidigare rapporterat att Manchester City är intresserat av Kasper Schmeichel.
Nu skriver Daily Mail att Guardiola förbereder ett bud på Leicester Citys danske landslagsmålvakt.
Guardiola hyllade Schmeichel efter mötet med Leicester förra helgen. City-managern gillar i synnerhet 30-åringens spel med fötterna.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Jag brukar försöka få tag på tröjor från de lag som spelar i Premier League. Bournemouth har ju varit där några säsonger och enda sättet att få tag på deras kläder är att beställa direkt. Det har aldrig blivit av och då jag var sjukskriven satt jag framför datorn och spanade in vad som Classic football shirts hade fått in. Där fanns Bournemouths förstatröja för året och under 300 kronor. Jag slog till och den 12:e maj 2017 kunde jag hämta ut tröja nummer 619 på ICA Maxi.

Då Bournemouth kom upp i Premier League hösten 2015 hade de skaffat ny tillverkare och ny sponsor. Jd Sports och spelbolaget Mansion. Att jag inte skaffade förra säsongens tröja berodde på den höga kragen. Denna har en mycket behagligare krage med knappar. En snygg tröja där t o m sponsorns färger passar in.

Denna tröja var ingen succe vad det gällde cupspelet. Ut direkt i FA-cupen mot Millwall och efter seger i Ligacupen mot Morecambe så blev det förlust till Preston i andra omgången. Däremot har laget etablerat sig i Premier League och hamnade på en säker mittenplats.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1963 Italiens första seger.
2011 Birminham ut

1963 Seger för Milan.


Idag 1963 spelades Mästarcupfinalen (senare Champions League) på Wembley. Lite märklig att bara 45 715 hade kommit dit för att se världens bästa klubblag Benfica möta Milan. Benfica hade vunnit de tidigare två årens finaler och var storfavorit. Det ändrades inte då en av världens bäste fotbollspelare Eusebio gjorde 1-0 efter 19 minuter. Men Milan kom tillbaka och med två mål av José Altafini hade ett italienskt lag för första gången vunnit mästarcupen. Det skulle bli ytterligare sex segrar och det är bara Real Madrid som vunnit fler gånger.

2011 Liga cup mästarna åker ur Premier League.


Birmingham hade vunnit ligacupen över Arsenal med 2-1 den 27:e februari. I Premier Leagues sista omgång idag 2011 mötte de Tottenham. Birmingham var på 17:e plats, men då det visade sig att Wigan på 19:e plats vann sin match krävdes ett poäng för Birmingham. De hade 1-1 då matchen var slut, men på tre minuters övertid satte Tottenhams Roman Pavlyuchenko 2-1 och Birmingham fick lämna Premier League. Pavlyuchenkos mål var Premier Leagues sista säsongen 2010-11 och Premier Leagues 1063:e mål för säsongen. Detta är målrekord för en säsong.

FÖDDA IDAG

Blev 59 år George BEST född 1946 i Belfast, Nordirland.
Anfallare
37 landskamper för Nordirland.

Klubbar som spelare:
junior Bournemouth,
Tobermore United,
1963-74 Manchester United,
1974 Dunstable Town (lån),
1975 Stockport County,
1975 Cork Celtic,
1976-78 Los Angeles Aztecs,
1976-77 Fulham (lån),
1978-79 Fort Lauderdale,
1979-80 Hibernian,
1980-81 San Jose Earthquakes,
1983 Bournemouth igen,
1983 Brisbane Lions.

30 år Arturo VIDAL född 1987 i Santiago de Chile, Chile.
Försvarare/Mittfältare
14 U- och 86 A-landskamper för Chile.

Klubbar som spelare:
junior Melipilla,
2003-07 Colo-Colo,
2007-11 Bayer Leverkusen,
2011-15 Juventus,
2015- Bayern München.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln