• Boris dagliga blogg

Söndagen den 7:e maj 2017.

Ny sida med bilder från olika matcher igår. Klicka på knappen ovan.
Sunderland fixade så 40 poäng räcker.
League Two avgjord.

Fin svensk landskampsdag.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Jack, Riyad, Lionel.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1986: Bukarest mästare över Barcelona.
2003: Aresnal ineder sin 49 matcher långa förlustfria svit.

FÖDDA IDAG:
Norman.

DAGENS TRÖJA

Ny sida med bilder från olika matcher igår.


Gårdagens fotboll finns till viss del i bild på sidan ”GÅRDAGENS MATCHER”. Så det finns inte så mycket att tillägga. Fast jag började räkna och se om ifall inte mitt lag Watford jublat för tidigt. Matematiskt så var det inte alls säkert att deras 40 poäng skulle räcka till att stanna kvar i Premier League. En ny förlust igår mot Leicester och det skulle bli kamp om sista platsen. Men då gick redan nedflyttade Sunderland och ställde till med en sensation så de vann med 2-0 i Hull. Det betyder att 40 poäng räcker.
 

Sunderland fixade så 40 poäng räcker.


Samma tänker tydligen Big Sam om sitt lag Crystal Palace. Även om de bara har 38 poäng. För fortsätter man som igår så kan det bli kris. Manchester Citys seger med hela 5-0 kan bli problem för Crystal Palace. Det kan bli problem för Liverpool också som åkte ner till fjärde plats. Fast det verkar inte som om Manchester United verkar intresserade av att slåss för en fjärde plats. Mourinho har ju sagt att ligan är körd och att han satsar på Europa League. Därför får de bästa spelarna vila mot Arsenal. Det var inte många år sedan som Premier Leaguelag och managers fick dryga böter för att de inte ställde upp med bästa laget i ligamatcher. Vad har hänt med denna regel inom FA???
 

League Two avgjord


Fjärde ligan som heter League Two spelades klart. Upp till League One (trean) går fyra lag. Portsmouth, Plymouth och Doncaster. Den fjärde platsen kvalar Blackpool, Carlisle, Luton och Exeter om. (Exeter som faktiskt var det första laget i historien som mötte det brasilianska landslaget 1914.) Ner utanför de fyra stora ligorna får Hartlepool och Leyton Orient flytta.
 

Fin svensk landskampsdag.


Annars var det en fin svenskdag i idrottssammanhang. Först kvalade handbollslandslaget till EM. De mötte gamla världsnationen Ryssland. Med en säker seger 25-21 så befäste Sverige sin första plats i gruppen. Med två matcher kval är det redan klart att Sverige kommer att spela EM i Kroatien nästa år. Ishockeyspelare kan med lätthet spela två matcher på två dagar. Tre Kronor mötte hemmanationen Tyskland och det var en tuff match i nästan två perioder. Sedan trampade Sverige gasen i botten och då gick luften ur tyskarna. Från 2-2 gick Sverige till övertygande 7-2 innan det var över.

GÅRDAGENS SKVALLER

JACK WILSHERE


Jack Wilshere är utlånad till Bournemouth från Arsenal men bröt benet i april och nu börjar frågorna kring hans framtid att ställas.
Jack Wilshere sågs länge som Englands nya superstjärna men skador har förstört mycket av hans utveckling.
Inför årets säsong lånades han ut från Arsenal till Bournemouth där han gjort 22 matcher i Premier League.
I april var dock olyckan framme igen och Wilshere bröt benet, och han har stannat kvar i Bournemouth för att rehabträna istället för att återvända till Arsenal.
Det gör att flera rykten nu uppger att engelsmannen kan lämna Arsenal för en flytt. 
Enligt Mirror är både Manchester City och West Ham intresserade av Jack Wilsheres tjänster.

RIYAD MAHREZ


Han var en av Leicesters absolut bästa spelare förra säsongen men har likt laget haft svårt att försvara hypen i år.
Riyad Mahrez var tillsammans med N'Golo Kanté och Jamie Vardy Leicesters viktigaste spelare förra året när de blev mästare i Premier League.
I år har dock spelet gått sämre och Mahrez har varit en skugga av sitt forna jag, men hoppas ändå på en flytt i sommar då främst till en klubb i Champions League.
Algerien skrev på ett nytt avtal över fyra år i somras.
Marseille som förväntas göra stora affärer i sommar har nämnts som en tänkbar destination enligt Mirror.
Leicester kan i sommar få tappa flera nyckelspelare som just Vardy men även målvakten Kasper Schmeichel som placerats i bland annat Arsenal.

LIONEL MESSI


Barcelonas megastjärna Lionel Messi har ett kontrakt som sträcker sig över 2018, och klubben vill förlänga hans avtal.
Lionel Messi behöver inte någon närmare presentation. Barcelona och argentinaren har börjat förhandla kring anfallarens nästa kontrakt men det går trögt.
Enligt uppgifter till AS har Messi tackat nej till Barcelonas förslag som sägs vara värt 30-35 miljoner euro.
Samma uppgifter säger också att det pågår fortsatta samtal och att en överenskommelse nås inom några veckor.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1986 Mästarcupfinal. 2003 Arsenal inleder en makalös serie

1986 Steaua Bukureşt – Barcelona

 
Idag 1986 spelades finalen i dåtidens Champions League. Det var Steaua Bukureşt mot Barcelona. Matchen gick på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla i Spanien. Steaua hade bestämt sig för försvar och hoppades på straffar. Det blev en relativt tråkig final som slutade 0-0 efter 120 minuter. Rumänerna fick som de ville och alla som såg matchen glömmer inte straffläggningen i första taget. Det var inte straffskyttarnas final, utan målvakternas. Efter två straffar var stod de fortfarande 0-0.
 

Marius Lăcătuş var den förste att göra mål i finalen. Fast hjälten i Steaua var målvakten Helmuth Duckadam. Han kastade sig och räddade Barcas tredje straff. Gavril Balint satte sin straff och det var 2-0. Nästa straff var Barcelonas och även denna räddade Duckadam. Det betyder att det inte behövdes läggas fler straffar. Steaua Bukureşt var mästare.

Det unika är att Barcelona på 120 minuters fotboll och fyra straffar inte lyckades göra ett enda mål.

2003 Arsenal vinner

 
Idag 2003 spelade Arsenal 6-1 mot Southampton i ligan. Detta var startskottet till en makalös serie på 49 matcher för the Gunners utan förlust. Det blev 36 segrar och 13 oavgjorda. Efter ett tag gick Arsenal under det nya smeknamnet ”The Invincibles”. Säsongen därpå blev de överlägsna mästare då de inte förlorade en enda match.

FÖDD IDAG

52 år Norman WHITESIDE född 1965 i Belfast, Nordirand. 
Mittfältare/Anfallare
38 landskamper för Nordirland.

Klubbar som spelare:
1978-89 Manchester United, 
1989-91 Everton.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv