• Boris dagliga blogg

Söndagen den 21:a maj 2017.

Bottenlagen redan klara i Allsvenskan.
Hamburger SV klarade sig kvar.

Direktplats eller kval till Champions League? Fördel Roma.

NYA TRÖJOR
Crystal Palace och Chapecoenses förstatröja och Vitesse andratröja 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER:
Fabinho, Antonio, Om Arsenal.

FOTBOLLSHISTORIA: 
2003: Mourinhos första Europatitel
2008: Helengelsk Champions Leaguefinal.

FÖDDA IDAG:
Torben, Quinton.

DAGENS TRÖJA

Bottenlagen redan klara i Allsvenskan.


Allsvenskans tionde omgång spelade två matcher och dessa innehöll tre bottenlag. Givetvis klarade inte Halmstad och Örebro av att göra några mål på varandra, vilket bevisar deras inkompetens. Kalmar FF var det tredje laget och de gjorde åtminstone ett mål, men det räcker ju inte då Östersund gjorde två. Nu kommer det inte att bli så enkelt att de tre bottenlagen kommer att åka ut. Det finns faktiskt fyra bottenlag. Eskilstuna är också med, så det kan ju bli spänning i att se vilka som kommer att åka ut, vilket lag som kommer att kvala och vilket som klarar sig kvar. Men att de fyra jag nämnt inte håller Allsvensk klass är dock klart.
 

Hamburger SV klarade sig kvar.


Alla andra ligor håller på att avslutas. Tyska Bundesliga har fattat att då vädret är fint och man spelar ett veckoslut, då väljer man att avsluta ligan en eftermiddag. Här var allt klart vad det gällde vilka lag som ska spela i vilket Europeiska Cup till hösten. Enda kvarvarande spänning var vilket lag som skulle följa Ingolstadt och Darmstadt ner i Bundesliga 2. Då Mainz förlorade kunde de andra två kandidaterna spela oavgjort och klara sig kvar. Men eftersom matcherna går samtidigt går det inte att vara taktisk. Hamburger SV slog Wolfsburg med 2-1. Wolfburg som vann Bundesliga 2009 tvingas ta steget ner, och frågan blir om Fredrik Ljungberg blir kvar som assisterande tränare i laget?
 

Direktplats eller kval till Champions League? Fördel Roma.


Italien har två omgångar kvar och de två matcher som spelades igår gällde vilket lag som ska ta steget direkt in i höstens Champions League och vilket som får kvala dit. Först vann Roma en målrik match i Verona mot Chievo med 5-3. Sedan var det Napoli som besegrade Fiorentina med 4-1 och det är Status Quo mellan Roma och Napoli. Den skiljer en poäng till Romas fördel inför sista omgången nästa veckoslut.

NYA TRÖJOR

CRYSTAL PALACE förstatröja 2017/18


Crystal Palace och Macron presnenterade den nya hemmatröjan för 2017/18. DEn är en tröja väldigt lik de modeller Nike har just nu. Macron brukar ha lite extrränder eller någon finess, men denna är väldigt enkel med sina röda och blå ränder. Macron har valt att visa upp sina skapelser utan sponsor, men den dyker givetvis upp på bröstet då säsongen sätter igång.

CHAPECOENSEs förstatröja 2017/18


Chapecoense som spelar i Brasilien blev världsberömda för den fruktansvärda flygkraschen förra året som gjorde att nästa alla spelare omkom. Sedan dess blev lagets tröja en som många samlare ville ha. Därför blir det lite extra då nästa säsongs modell presenteras. Det är fortfarande Umbro som tillverkar och jag har genom tidens gång alltid varit svag för deras tröjor. Denna är inget undantag. Urfräck!

VITESSEs andratröja 2017/18


Macrcon släppte ytterligare en tröja igår. Det var nederländska Vitesse Arnhems nya bortatröja. Förstatröja är alltid svart-gul-randig och bortatröjan varierar. Nästa säsong är det en enkelt vit tröja med en Chelseablå diagonal rand. Att jag kallar den Chelseablå beror på att Vitesse har ett speciellt samarbete med Chelsea. Den nya tröjan har även 125 JAAR under klubbmärket för att fira att det var 125 år sedan klubbeb bildades.

GÅRDAGENS SKVALLER

FABINHO


Fabinho är en av de unga spelare som imponerat för Monaco under säsongen. Det har gjort Manchester City intresserade.
Fabinho är en av många unga spelare som fått sitt stora genombrott i Monaco under säsongen.
Högerbacken har attraherat storklubbar som Manchester United, Manchester City, Juventus och Inter. 
City ser Fabinho som ett billigare alternativ än Tottenhams Kyle Walker enligt Daily Mail och ska också vara den klubb som leder jakten.
Fabinho har kontrakt med det franska mästarlaget till 2021.

ANTONIO CONTE


Italienarens familj är fortsatt kvar i Italien och mästartränaren erkänner nu att det är riktigt jobbigt stundals.
Antonio Contes framtid i Chelsea fortsätter vara en het potatis och efter årets säsong, där han tog klubben tillbaka till serietoppen, så är han ändå osäker på nästa säsong.
– Det är inte bara glädje just nu, min familj är kvar i Italien där min dotter går i skolan. Om jag skulle stanna här får de flytta hit. Jag tänker inte ha ännu en säsong på egen hand, säger Conte enligt Goal.
Överlag trivs dock Conte i England och med sitt yrke då han känner att han och spelarna förstår varandra.
– De har accepterat mina metoder, men jag har accepterat deras också du får ha förståelse för om någon vill äta äggröra till frukost, säger han.

ARSENAL och ägare?


Delägaren Alisher Usmanov har lagt ett ambitiöst bud att ta över Stan Kroenkes andelar i Arsenal.
Alisher Usmanov äger just nu strax över 30 procent av engelska storklubben Arsenal.
Stan Kroenke är dock majoritetsägare och innehar 67,05 procent via sitt bolag.
Nu rapporterar bland annat ansedda Sky Sports och Financial Times att Usmanov vill ta över hela klubben.
Han har erbjudit 1 miljard pund, motsvarande 11,4 miljarder kronor, för att köpa Kroenkes andelar.
Kroenke ska ännu inte ha gett något svar på budet, men väntas nobba det, enligt Financial Times.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Hösten 2011 hade jag 50 % anställning i Fotbollsaffären. Det blev lite extratider då chefen var bortrest. Då passade jag på att lägga denna tröja till min samling istället för att ta ut övertid.
 

Bayern München var tillbaka i heltrött. Allt var sig likt. T sponsrar och Adidas står för tillverkningen. Nytt är Adidas guldränder som var en av orsakerna till att jag valde denna tröja.
 

Klubben blev aldrig riktigt klar att få fram någon ny tröja säsongen 2012 - 2013. Alltså användes denna tröja i två säsonger, vilket nuförtiden är oerhört ovanligt.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
2003 Mourinho.
2008 Helengelskt

2003 första Mourihoframgången

 
Idag 2003 speladades finalen i UEFA-cupen. Man hade numera bara en final. Denna spelades på Estadio Olímpico de Sevilla i Sevilla. Porto mötte Celtic. Trots att Henke Larson gjorde Celtics två mål räckte det inte till titeln. Portos Derlei gjorde också två mål, det ena kom i förlängningen och var avgörande. Dmitri Alenichev gjorde Portos andra mål. Men matchen är inte känd för spelare eller något annat spektakulärt utan för att Portos manager hette Jose Mourinho. Denna final blev hans språngbräda till de stora klubbarna och titlarna.

2008 Engelsk Champions League final

 
Idag 2008 spelades Champions Leaguefinalen för första gången i Ryssland. Matchen gick på Luzhniki Stadion i Moskva. Detta innebar att då man spelade på bästa TV-tid i det mesta av Europa så startade matchen klockan elva lokal tid och polkalen delades ut vid två-tiden på natten. Det blev nämligen förlängning och straffar. Finallagen var Manchester United och Chelsea så det var även första gången två Engelska lag möttes i finalen. Efter 1-1 följdes lagen åt i straffsparksläggningen till 4-4 efter de fem ordinarie straffarna. Cristiano Ronaldo och John Terry hade missat sina. Den sjätte straffen lade Ryan Giggs i mål medan Petr Cech räddade Nicolas Anelkas och Manchester United tog sin tredje Champions League seger.

FÖDDA IDAG

54 år Torben PIECHNIK född 1963 i Hellerup, Danmark.
Försvarare
15 landskamper för Danmark.

Klubbar som spelare:
1979-87 Kjøbenhavns Boldklub,
1988-89 Ikast FS,
1989-92 B 1903,
1992 FC København (KB och B 1903 som blev FCK),
1992-94 Liverpool,
1994-99 AGF Aarhus.

40 år Quinton FORTUNE född 1977 i Kapstaden, Sydafrika.
Försvarare/Mittfältare
46 landskamper för Sydafrika.

Klubbar som spelare:
1991-95 Tottenham Hotspur,
1995 Mallorca,
1996-99 Atlético Madrid,
1999-2006 Manchester United,
2006-07 Bolton Wanderers,
2008 Brescia,
2009 Tubize,
2009-10 Doncaster Rovers.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv