• Boris dagliga blogg

Söndagen den 23:e april 2017.

West Ham - Everton 3-0 (i skott PÅ mål)!
Har Watford redan avslutat säsongen?

Helt OK FA-cupsemifinal med Englands bästa lag.
League Championship klart i toppen.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Mario, Ola, Jürgen.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1923: Turkiet får ett fotbollsförbund.
2006: Att vinna över Middlesbrough i Fa-cupen innebär förlust i finalen.

FÖDDA IDAG:
LEE, Victor.

DAGENS TRÖJA

West Ham - Everton 3-0 (i skott PÅ mål)!


Den i alla år så heliga ”Tipsextra” på lördagseftermiddagar börjar bli mindre och mindre intressant. Speciellt då den vankas semifinaler i FA-cupen detta veckoslut och fyra matcher i Premier League får skjutas upp till senare. Därför intresserade jag mig inte särskilt mycket för matchen mellan West Ham och Everton. Jag såg bara resultatet och det blev 3-0. Då jag tittade närmare så var det resultatet av skott på mål. Alltså missade jag inte så mycket. 0-0 i mål och Everton som den verkligt stora besvikelsen som inte kan åstadkomma ett enda skott på mål.
 

Har Watford redan avslutat säsongen?


En annan besvikelse för min del i övrigt var att Watford spelade mot bottenlaget Hull City som blev en man mindre i 25:e minuten. Trots detta slog de Watford med 2-0. Det måste innebära att Watford i stort sett anser att säsongen är över i och med att de är säkra att stanna kvar med sina 40 poäng. Hull håller sig precis ovanför nedflyttningsstrecket. Strax under strecket ligger Swansea som vann med 20 över Stoke. Bournemouth mot Middlesbrough slutade 4-0 och det blev ytterligare en spik i Boros nedflyttningskista.
 

Helt OK FA-cupsemifinal med Englands bästa lag.


Lite senare igår gick stormatchen. Semifinalen på Wembley mellan Englands två bästa lag just nu Chelsea och Tottenham. I en livlig match där Tottenham vann det mesta i statistiken. Tyvärr för Surs så förlorade de i stort sett bara att göra mål. 4-2 till Chelsea gör att det är de som kommer att spela final den 27:e maj på samma arena. Om det blir mot Manchester City eller det tredje Londonlaget Arsenal avgörs senare idag.
 

League Championship klart i toppen.


I League Championship sumpade nog Leeds chansen att bli ett av de fyra kvallag som har chansen att ta sig till Premier League. Burton vann över Leeds med 2-1 och de fyra som kommer att göra upp om en Premier Leagueplats är Reading, Huddersfield, Sheffield Wednesday och Fulham.

GÅRDAGENS SKVALLER

MARIO BALOTELLI


Italienaren kan lämna Nice efter att han hittat tillbaka till storformen.
Med 15 mål på 24 matcher har Mario Balotelli lyckats skaka liv i sin karriär i Nice. 
Han sitter även på en lukurativ sits med ett kontrakt som går ut efter säsongen och därmed en möjlighet att plockas billigt av större klubbar då Nice inte anses ha råd att behålla honom.
RMC Radio rapporterar om att Galatasaray vill locka till sig anfallaren och ska redan ha träffat italienarens agent Mino Raiola.

OLA ANDERSSON


Ola Andersson återvänder ännu en gång till Sirius. Efter att under två sejourer spelat för Uppsala-laget och en period som VD kliver han nu in i en roll med fokus på scouting.
Den allsvenska klubben och Andersson har kommit överens om en roll där Andersson ska avlasta tränaren Kim Bergstrand och hans assitent Thomas Lagerlöf i frågor som rör spelarmarknaden.
– Tanken är att jag ska hjälpa ledningen att hålla koll på spelarmarknaden, detta för att avlasta Kim Bergstrand, och Thomas Lagerlöf, så att de kan ha mer fokus på den dagliga verksamheten. Sen jag slutade som vd för Sirius så har jag haft en kontinuerlig kontakt med ledningen, därför kändes det naturligt att kliva in i den här rollen, säger Ola Andersson till Sirius hemsida.
Tränare Bergstrand är nöjd med nyförvärvet.
–Vi är jätteglada att han har kommit in i organisationen, han har en bra förståelse för hur Sirius verksamhet fungerar. Hans fotbollskunskaper är också mycket goda, därför tror vi att han kommer passa in i rollen väldigt bra säger Sirius tränare Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

JÜRGEN KLOPP


Inför sommarens fönster säger nu tysken att hans Liverpool kommer att kunna locka till sig flera stora spelare.
Trots att Liverpool stundtals kärvat i ligaspelet så tror ändå deras tränare Jürgen Klopp att det inte kommer bli några svårigheter att locka till sig stora spelare i sommar.
– Liverpool är ett spännande projekt för många spelare, även om jag inte kan utlova spel i Champions League så är vi ett fantastiskt lag, säger Klopp till The Guardian.
Spelare som Virgil van Dijk, Julian Brandt och Naby Keïta har alla ryktats till Liverpool och Klopp ser sin egen klubb och Tottenham som exempel på att det går att satsa ungt och ändå nå framgång.
– Vi och Tottenham har lag som bara kommer bli bättre, de har kommit lite längre men om spelare vill vara en del av vårat lag så är det lättare att locka till sig dom nu, säger Klopp.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Sin vana trogen spelar Chelsea säsongens sista hemmamatch i nästa års tröja. Alltså fanns matchtröjan i Fotbollsaffären i Malmö samma dag som den släpptes. Det gjorde att jag hade den i min samling i mitten av maj 2011.
 

Samsung och Adidas håller även denna säsong en vakande hand över Chelseas Matchtröjor.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1923 Turkiet, 2006 slå inte ut Middlesbrough

1923 Turkiet får ett landslag

 
Idag 1923 bildades det turkiska fotbollsförbundet. De blev snabbt medlemmar av FIFA. Det skulle dock dröja till 1950 innan de kvalificerade sig till ett VM. Tyvärr för Turkiet var det VM i Brasilien och turkarna drog sig ur för att de inte hade råd att ta sig över Atlanten. 1954 var de åter kvalificerade, men då åkte de ut i en omspelsmatch från Grupp 2 mot de blivande världsmästarna Västtyskland men 7-2. Nästa gång de var med var i Japan/Sydkorea 2002. Då blev Turkiet sensationellt bronsmedaljörer. Det var senaste gången landet spelade VM.

2006 West Ham slår ut Middlesbrough

 
Idag 2005 spelades semifinal i FA-cupen och West Ham slog ut Middlesbrough. I finalen förlorade sedan West Ham mot Liverpool. Det märkliga är att detta var det andra året av fem år på raken som det lag som slog ut Middlesborough gick till final, men alltid förlorade finalen. 2005 var det Manchester United som sedan förlorade finalen till Arsenal. 2007 Manchester United igen förlorade sedan till Chelsea. 2008 vann Cardiff med förlorade finalen till Portsmouth och 2009 vann Everton men gick på pumpen mot Chelsea i finalen.

FÖDDA IDAG

40 år LEE Young-Pyo (이영표) född 1977 i Hongcheon County, Sydkorea.
Försvarare
23 U- och 127 A-landskamper för Sydkorea.

Klubbar som spelare:
2000-02 Anyang LG Cheetahs,
2003-05 PSV Eindhoven,
2005-08 Tottenham Hotspur,
2008-09 Borussia Dortmund,
2009-11 Al Hilal,
2011-13 Vancouver Whitecaps.

29 år Victor ANICHEBE född 1988 i Lagos, Nigeria
Anfallare
5 U- och 11 A-landskamper för Nigeria.

Klubbar som spelare:
2003-13 Everton,
2013-16 West Bromwich Albion,
2016- Sunderland.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv