• Boris dagliga blogg

Måndagen den 17:e april 2017.

Visst hade det varit roligare att slå HIF med 3-0 än HBK!
Egoisten Moreno bör ha gjort sitt i Liverpool.
Mourinho lurade Viasat.
Stackars Manchester United. Match igen redan på torsdag!


GÅRDAGENS SKVALLER:
Mesut, Vincent.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1897: Villa Park i Birmingham öppnar.
1937: Publikrekord i brittisk fotboll.
2004: Yngste målskytten i Amerikanska proffsligans historia.

FÖDDA IDAG:
Michael.

DAGENS TRÖJA

Visst hade det varit roligare att slå HIF med 3-0 än HBK!


Malmö FF leder Allsvenskan. Det kan nog många MFFare tycka är viktigt. Halmstad BK slog ut Helsingborgs IF i kvalet i höstas och jag tror nog många MFFare hellre hade sett att HIF besegrats med 3-0 än HBK. Hursomhelst så delar MFF och Örebro på förstaplatsen med 7 poäng var. Dit har AIK och IFK Göteborg också chansen att komma idag om de vinner sina matcher.
 

Egoisten Moreno bör ha gjort sitt i Liverpool.


Som vanligt så blir det väldigt lite fotbollstittande för mig då det finns så mycket annat att göra, men jag hann se förlängningen i matchen mellan West Bromwich och Liverpool. Den visade något som jag poängterat tidigare. Nämligen att Alberto Moreno ska säljas från Liverpool så snart som möjligt. I ivern att kvittera hade West Bromwich plockat fram sin målvakt i anfallet. Moreno som fick en snabb kontring hade tomt mål och många alternativ att spela medspelare som skulle kunna rulla in bollen till 2-0. Istället skjuter den skevbente spanjoren bollen UTANFÖR mål. Fruktansvärt pinsamt att se, fast Liverpool håller sin tredjeplats än så länge.
 

Mourinho lurade Viasat.


Viasats stora match var givetvis Zlatan och Manchester United. Men Mourinho hade lurat hela den svenska publiken och satt Zlatan på avbytarbänken. Det visade sig inte vara så dumt för United vann med 2-0, och det var mot självaste Chelsea. Manchester United ligger kvar på sin femteplats och Chelsea leder, men nu bara med fyra poäng före Tottenham. Det kanske kan bli lite spänning om titeln ändå.
 

Stackars Manchester United. Match igen redan på torsdag!


Med Europacuper i veckan så spelade alla topplag redan igår. Det är ju så att de hårt arbetande fotbollsspelarna inte kan jobba hur mycket som helst. Att arbeta en och en halv timme idag och sedan tvingas göra samma sak på tisdag, onsdag eller torsdag kan ju ta knäcken på den bästa. Därför spelades inga viktigare matcher i Europa igår. Om man då bortser från Manchester United so spelade så sent som klockan fem igår och sedan tvingar snöra på sig fotbollsskorna igen redan på torsdag. Det är tveksamt om de tröttkörda Unitedspelarna kommer att kunna ha en chans.

GÅRDAGENS SKVALLER

MESUT ÖZIL


Arsenals stjärna Mesut Özil berättar hur det gick till när han anlände från Real Madrid sommaren 2013.
Mesut Özil berättar hur han uppmanade Arsene Wenger att ta honom från Real Madrid till Arsenal.
– Jag ringde ett nummer som jag hade sparat i min telefon sedan 2010. Jag sa: "Mr Wenger. Jag lovade att du skulle vara den första personen jag skulle kontakta om jag någonsin skulle leta efter en annan klubb. Nu gör jag det", skriver Özil i sin bok enligt Goal.com och fortsätter:
– Arsene Wenger sa till mig att han hållit ett öga på mig hela tiden och att han gillade hur jag utvecklats. Och helt plötsligt hade jag den där positiva känslan igen, den jag hade under vårt telefonsamtal 2010. Jag kände att den här mannen, som jag aldrig träffat personligen, tänkte väldigt högt om mig och litade på mig. Exakt vad jag behövde denna svåra tid.

VINCENT KOMPANY


Manchester Citys belgiske mittback Vincent Kompany kopplas ihop med Everton och West Ham.
Vincent Kompany, 31, har haft stora skadeproblem senaste tiden.
Nu är mittbacken frisk. Men det är oklart om Manchester City vill satsa vidare på honom till nästa säsong.
Daily Mirror skriver nu att seriekonkurrenterna Everton och West Ham gärna värvar Kompany.
31-åringen har tidigare kopplats ihop med Napoli.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Tröjan är inhandlad i Malmö. Närmare bestämt i Mickes Lilla Fotbollströjeaffär som bytte namn till Fotbollsaffären. Liverpool släpper sina nya tröjor redan under våren, men det gäller bara hemmatröjan. Denna bortavariant plockade jag till min samling på hösten 2004.

Detta blev nästsista bortatröjan som Reebok gjorde till Liverpool. Reebok återinförde ett mönster i tyget. Det finns parallellogram i form av ramen runt Reeboklogon på valda ställen i svart på den gula tröjan. Många tyckte den var förfärlig. men jag tyckte det var fräck. Carlsberg fortsatte som sponsor.

Den största segern året som denna tröja användes i Champions League 2005 då Liverpool blev mästare efter den fantastiska vändningen i Istanbul mot Milan i finalen. Fast då spelade laget i hemmatröjan. Milan hade son vana att alltid spela finaler i sin helvita bortatröja. Säsongen 2005 - 2006 användes denna tröja som tredje tröja.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1897 Villa Park. 1937 Skottland-England. 2004 mål av Adu

1897 Villa Park öppnar


Aston Villa hade redan säkrat the Double. Idag 1897 var det dags att flytta in på den nya arenan Villa Park. 1874 inledde laget på Aston Park för att 1876 flytta till Perry Barr. Trots att den inte var helt färdigbyggd invigde Aston Villa den idag genom att besegra Blackburn med 3-0. Publikrekordet är 76 588 mot Derby County i en FA-cupmatch. Numera är arenan byggd för endast sittande. 2009 sattes rekord med 42 788 mot Liverpool.

Villa Park vid sekelskiftet.

1937 landskampsrekord


Idag 1937spelades en match i de Brittiska mästerskapen på Hampden Park i Glasgow. Mästerskapet hade redan vunnits av Wales så matchen mellan Skottland och England gällde bara vem som skulle bli tvåa. Trots detta sattes ett världsrekord med 149 415 betalande åskådare. Det är fortfarande europarekord. Man vet dock inte det riktiga antalet åskådare då det ryktas om att ytterligare publik som saknade biljetter hade tagit sig in på matchen.

Publiken på väg till matchen med rekordpubliken 149 415 åskådare

2004 Adu målskytt


Idag 2004 spelade MetroStars mot DC United i den amerikanska ligan MLS. I 54:e minuten bytte DC United in den Ghanafödde amerikanen Freddy Adu. Han lyckades göra ett mål, men det räckte bara till 3-2 förlust för United. Det speciella med Adus mål var att han är den yngste målgöraren i MLS historia. Freddy Adu var 14 år och 320 dagar i dagens match 2004.

Freddy Adu i Pelés famn

FÖDD IDAG

36 år Michael MIFSUD född 1981 i Pietà, Malta.
Anfallare
119 landskamper för Malta.

Klubbar som spelare:
1997-2001 Sliema Wanderers,
2001-04 1. FC Kaiserslautern,
2004 Sliema Wanderers igen,
2004-07 Lillestrøm,
2007-09 Coventry City,
2009 Barnsley (lån),
2010 Valletta,
2011 Qormi,
2011-13 Valletta igen,
2013-15 Melbourne Heart,
2014-16 Sliema Wanderers för tredje gången,
2016- Valletta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv