• Boris dagliga blogg

Måndagen den 3:e april 2017.

Premier League spelade oavgjort.
Svinkallt i Monaco.
Spanien och Sverige.


GÅRDAGENS SKVALLER:
Eden, Julian, James.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1905: Boca Junior grundas.
1999: Liverpool vinner derby, men snortande Fowler förlorar.

FÖDD IDAG:
Tim.

DAGENS TRÖJA

Premier League spelade oavgjort.


Egentligen finns det inte mycket fotboll att skriva om för min det. Eftermiddagen tillbringade jag på golfbanan och sedan var det planering till morgondagens skolarbete innan klockan hann bli halv ett. Men då jag intresserar vig för Engelsk fotboll så förstod jag att matchen mellan Swansea och Middlesbrough var en match som bevisade att båda lagen bör lämna högsta serien. Match två måste väl ses som en framgång för Wenger och hans Arsenal. De klarade 2-2 hemma mot Manchester City. Än en gång så var de en match där båda lagen snarare förlorade två poäng än att de vann ett.
 

Svinkallt i Monaco.


Det mest upphetsande i de Europeiska ligorna var att matchen Monaco mot St Etienne blev inställd för att planen var frusen och inte gick att spela på. Visst lever vi i konstiga tider. Här har jag njutit av vårvädret och då borde det vara ännu vårlikare att vara i Monaco, men det är det alltså inte. Kallt på Franska Rivieran alltså.
 

Spanien och Sverige
.


I Spanien är som vanligt topplagen heta, med enkla segrar för både Real Madrid och Barcelona. Allsvenskan klarade av tre matcher AFC United som blev AFC Eskilstuna hade ingen bra Allsvensk start. Det blev förlust med 3-1 till GIF Sundsval och det innebär att norrlänningarna är nya serieledare. Norrköping slog Hammarby och AIK och Häcken gjorde inga mål. Ny serieledare i Superettan är Värnamo som vann med hela 4-0 över ex-allsvenska Åtvidaberg.

GÅRDAGENS SKVALLER

EDEN HAZARD


Real Madrid jagar Eden Hazard. Chelseas stjärna vill dock inte prata om framtiden just nu.
Enligt den ansedda tidningen The Guardian arbetar Real Madrid hårt med att värva Eden Hazard.
Den spanska giganten ska redan ha träffat belgarens representanter för att diskutera en övergång.
Hazard ligger dock lågt om sin framtid i Chelsea.
– Det finns inget att säga. Jag tar det match för match. Jag försöker spela så mycket som möjligt. Det är allt, säger 26-åringen till belgiska kanalen Play Sports.
När Hazard pressas över huruvida det vore häftigt att flytta till Spanien och spela för Real Madrid, svarar han:
– Varför vill ni sätta mig i skiten? Nej, jag har det väldigt bra här. Jag har saker att avsluta i år. Jag har ett kontrakt till 2020. Voila, just nu är jag här.

JULIAN BRANDT


Enligt tyska uppgifter säljer Bayer Leverkusen sin stjärna Julian Brandt till Bayern München.
Jürgen Klopp har försökt värva Julian Brandt, 20, till Liverpool inför nästa säsong.
Men enligt tyska tidningen Bild snuvas engelsmännen av Bayern München.
Bayer Leverkusen sägs vara överens med seriekonkurrenten om en prislapp på 30 miljoner euro, motsvarande 286 miljoner kronor.
Enligt uppgifterna har Brandt redan meddelat sina vänner att han flyttar till Bayern i sommar.

JAMES RODRIGUEZ


Manchester City, Chelsea, Liverpool och Arsenal kommer att kämpa om att knyta till sig James Rodriguez i sommar, enligt uppgifter.
Den colombianske landslagsstjärnan James Rodriguez, 25, fortsätter kopplas ihop med en flytt från Real Madrid.
Playmakern har dock trots begränsad speltid betonat att han vill stanna i den spanska storklubben.
Det hindrar inte andra klubbar från att försöka värva honom inför nästa säsong.
Nu skriver Daily Mirror att Manchester City, Chelsea, Liverpool och Arsenal är ute efter James Rodriguez.
Real Madrid vill ha tillbaka större delen av det man investerade på James, men kan sälja för omkring 560 miljoner kronor, enligt tidningen.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA

Ett besök i Köpenhamn kräver ett besök på Unisport på Ströget. Ett gäng på nio personer skulle se filmen "The Beauty and the Beast" i formatet IMax. Ett bioformat som endast finns i Stockholm och Köpenhamn i Norden. Tanken var att köpa en Danmark landslagströja, men den hade en mycket märklig passform så på rekommendationer av min dotter blev det denna tröja istället. Det blev tröja 618. 

Då grönt är min favoritfärg och inte många fotbollslag har detta så blev denna tröja lite av ett impulsköp. Det är Nike som tillverkat och då Fotbollsaffären inte kan ta hem detta märke var det ett andra skäl att köpa den. Dessutom var priset nedsatt, så det blev en god affär och en skön tröja att ha i sommar. Sponsor är livsedeldföretaget Wiesenhof, med specialitet på kycklingkorv.

Tyvärr så går det inte så bra för laget i Bundesliga, men om de lägger manken till de sista omgångarna så ska de säkert kunna klara sig undan nedflyttning.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1905 Boca Juniors. 1999 Liverpool vinner derby

1905 Boca grundas


Idag 1905 möttes fem unga italienska emigranter (Esteban Baglietto, Alfredo Scarpatti, Santiago Sana och bröderna Juan Farenga och Teodoro Farenga) i La Boca för att grunda en fotbollsklubb. Klubben fick namnet Boca från stadsdelen och ordet "Juniors" lades till för att ge en engelsk klang och prestige åt laget från det fattiga södra Buenos Aires. CA är en spansk förkortning för Club Atlético (ungefär idrottsklubb).
 

Fast det är kanske historien om deras klubbfärger som har en speciell historia. Dessa bestämdes inte förrän 1907. Från början spelade laget i en massa olika färger. Då spelarna äntligen kom överrens valdes en svart-vit randig tröja. Då även en annan lokal klubb hade dessa färger valda man att spela om vem som skulle få behålla sina. Boca förlorade.
 

För att välja ny färg valde man att lotta fram dessa. Två medlemmar sändes ner till hamnen för att spana efter flaggan på det första fartyg de såg anlända. Då de tagit plats kom den svenska lastbåten Drottning Sophia (efter Sofia av Nassau, hustru till Oscar II) som gjorde resan mellan Köpenhamn och Buenos Aires. Klart! blått och gult fick det bli.

1999 Liverpool vinner men Fowler förlorar

 
Idag 1999 spelades ett av alla Merseyside derbyn. Då slutsignalen gick hade Liverpool vunnit med 3-2 vilket gladde alla rödklädda supporters. Men det var en händelse efter ett av målen som drog till sig världens intresse, med betoning på drog. Everton hade tagit ledningen men redan i 15:e minuten fick Liverpool straff. Robbie Fowler var den givne straffskytten och snyggt rullade han in det vid målvaktens vänstra stolprot.
 

Fowler var som alla andra spelare inne på hur bästa målgesten kunde se ut. Då Evertons supportrar anklagat honom för att använda droger sprang han ner till kortlinjen och lade sig ner och låtsades att den vita linjen var kokain. Den enda som försökte försvara honom var manager Gerard Houllier som påstod att Fowler skulle låtsas äta gräs, vilket skulle vara en festtradition från Kamerun som Rigobert Song lärt Fowler.
 

Detta gick inte FA på som stängde av Fowler i sex matcher och lät honom få en bot på 32 000 pund. Inte heller Liverpools egen ledning trodde på Houllier utan lär Fowler böta 60 000 pund. Så att göra mål är bra, men det gäller att fundera ut rätt målgest.

FÖDD IDAG

29 år Tim KRUL född 1988 i Haag, Nederländerna.
Målvakt
43 U- och 8 A-landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
junior Hvv RAS,
1996-2005 ADO Den Haag,
2005- Newcastle United,
2007-08 Falkirk (lån),
2008-09 Carlisle United (lån),
2016-17 Ajax (lån),
2017- AZ (lån).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv