• Boris dagliga blogg

Måndagen den 6:e mars 2017.

Igår fanns det ingen spännande fotboll att se.
Spurs säkra vinnare.
City säkra vinnare.


GÅRDAGENS SKVALLER:
Ronald, Antonio, Wilfried.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1902: Blivande Real Madrid bildas.

FÖDD IDAG: Elisabeth, Tim, Kevin, Simon.
DAGENS TRÖJA

Igår fanns det ingen spännande fotboll att se.


Det har varit ett himla tjat om mitt Internet och det kommer fortsätta någon dag till. Fast jag kan inte påstå att jag saknade vara uppkopplad så att jag kunde se fotboll igår. Det som intresserar mig är, som alla förstått, Engelsk fotboll. Och Tottenham mot Everton eller Sunderland mot Manchester City retar inte speciellt mina fotbollsögon. Ja, retar hade det säkert gjort, för visst hade jag hittat något som innebär att fotbollsreglerna bör ändras fort, men jag kan ju inte säga något konkret om gårdagens två Premier Leaguematcher.
 

Spurs säkra vinnare.


Det var väl snarare så att jag var glad att slippa se matcherna. Fotboll ska ju vara spännande och det hade inte gårdagens matcher förutsättningar att bli. Everton som normalt har overkligt svårt mot Tottenham hade det tydligen igår också. 3-1 talar sitt tydliga språk, även om Lukaku nästan fick det att bli spännande med 2-1 reduceringen på slutet. Annars hade Hurricane eller vad han heter sett till att Spurs ganska säkert skulle ta sina tre poäng.
 

City säkra vinnare.


Match två var väll ännu säkrare. Sunderland som varit på fallrepet så många år jag kan minnas, men alltid klarat sig kvar, gör inte det denna säsong. Alltså var Manchester Citys seger bar en fråga om, med hur många mål. Det blev två. 0-2. De behövde allts inte förta sig. I övrigt så säger mig resultaten från övriga Europa att det var oväntat att Udinese skulle klara 1-1 mot seriesegrarna Juventus, och att bottenlaget Hamburg skulle vinna med 1-0 över Hertha Berlin.

GÅRDAGENS SKVALLER

RONALD KOEMAN


Arsene Wengers framtid i Arsenal är alltjämt oklar. Hans kontrakt går ut efter säsongen och nu förbereder klubben en framtid utan fransmannen.
Arsene Wenger har varit i Arsenal sen 1996 och lett klubben till stora framgångar. Men nu verkar hans tid i kubben lida mot sitt slut.
Men spekulationerna kring vem som ska ta över efter fransmannen är häftiga och det senaste budet är Ronald Koeman enligt Mirror.
Koeman är idag tränare i Everton och har lyckats få laget att på allvar utmana om Europaplatser till nästkommande säsong.
Även Barcelona ryktas vara intresserad av holländaren Koeman.

ANTONIO CONTE


Antonio Conte har placerats i både Juventus och Inter om han skulle lämna Chelsea. Men italienaren säger själv att han inte vill återvända till Italien.
Antonio Conte har gjort dundersuccé i Chelsea och ser ut att kunna plocka hem Premier League pokalen redan under sin första säsong i klubben.
En framgång som gett eko i fotbollsvärlden och som lett till häftiga diskussioner om italienarens framtid.
Både Inter och Juventus rapporteras vara intresserade av den före detta förbundskaptenen men själv vill har utforska fler länder.
– I mina tankar finns inte Italien, utan jag letar efter olika utmaningar i olika länder, säger Conte enligt Daily Mail.
Tuffa ord för de italienska klubbarna att höra minst sagt.

WILFRIED ZAHA


Tyska succéklubben RB Leipzig har etablerat sig på allvar i Bundesliga och sägs nu vilja värva Wilfried Zaha.
Wilfried Zaha har varit en ljuglimt i Crystal Palace under säsongen, och nyligen debuterat i Elfebenskustens landslag. Enligt rykten är flera storklubbar ute efter honom. Bland annat RB Leipzig och Tottenham.
Tottenham uppges ha lagt ett bud på Zaha under sommaren och även under januarifönstret ska det ha varit intresse från London-klubben och klubbens tränare Mauricio Pochettino ska vara ett fan av yttermittfältaren.
RB Leipzig som varit säsongens succélag i Bundesliga sägs vilja sno åt sig Wilfried Zaha genom att locka med Champions League spel och en fetare lön rapporterar brittiska Mirror.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Denna tröja plockade jag till mig själv som en julklapp. Jag hade hjälpt Micke med lite utskick och julutstyrsel på Fotbollsaffärwns hemsida. Detta var en del av betalningen.

Manchester City är det lag som haft Umbro allra längst av alla brittiska klubbar. Detta var första året Umbror huvudägare Nike på riktigt tagit över. Etihad gör sitt femte år och är huvudsponsorn som t o m döpt om hemmaarenan. Tröjan är riktigt häftig i sina svart-grå färger med alla inslag i guld.

Just inslagen i guld förde bara gott med sig. I denna och den ljusblå förstatröjan tog City sitt andra guld i Premier League. Dessutom vann de även Ligacupen, eller Capital One Cup som den heter.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1902 Real Madrid bildas eller…

1902 blivande Real Madrid kommer till


Real Madrid startade när fotbollen introducerades i Madrid av professorer och studenter tillhörande Institución Libre de Enseñanza, som bestod av flera akademiker från Oxfords universitet och Universitetet i Cambridge. Dessa bildade Football Club Sky år 1897 och ur Sky bildades två nya klubbar år 1900, New Foot-Ball de Madrid och Club Español de Madrid.
 

Idag 1902 grundades Sociedad Madrid FC från Club Español de Madrid. Det var dock inte förrän 1920 som det blev Real Madrid. Real fick de lägga till då de fick tillstånd av den spanske kungen att använda namnet. Klubben var med att bilda den spanska proffsligan, Primera División, och Real har aldrig degraderats från ligan.

Har den äran på 115-årsdagen
Har den äran på 115-årsdagen

FÖDDA IDAG

60 år Elisabeth LEIDINGE född 1957 i Sundsvall.
Målvakt
112 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
1973-78 GIF Sundsvall,
1979-91 Jitex BK
1991-95 Malmö FF. 
1991 tilldelades hon Diamantbollen.

38 år Tim HOWARD född 1979 i North Brunswick Township, New Jersey, USA
Målvakt
7 U- och 111 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
1997 North Jersey Imperials,
1998-2003 MetroStars,
2003-07 Manchester United,
2006-07 Everton (lån)
2007-16 Everton,
2016- Colorado Rapids

30 år Kevin Prince BOATENG 1987 i Wedding, Berlin, Tyskland
Mittfältare
41 U-landskamper för Tyskland och 15 A-landskamper för Ghana.

Klubbar som spelare:
2004-07 Hertha Berlin,
2007-09 Tottenhamn Hotspur,
2009 Borussia Dortmund (lån),
2009-10 Portsmouth,
2010-11 Genoa,
2010-11 AC Milan (lån),
2011-13 AC Milan,
2013-16 Schalke 04,
2016 AC Milan igen,
2016- Las Palmas.

29 år Simon MIGNOLET född 1988 i Sint-Truiden, Belgien
Målvakt
28 U och 17 A-landskamper för Belgien.

Klubbar som spelare:
2004-09 Sint-Truiden,
2010-13 Sunderland,
2013- Liverpool.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv