• Boris dagliga blogg

Söndagen den 5:e mars 2017.

Klart att Liverpool skulle vinna över Arsenal.
Igår var inte Zlatan hjälte, tvärtom!
Ska Big Sam inte åka ur i år heller?

Lättippat i Europas ligor.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Jose, Jürgen.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1870: Matchen som var den första landskampen.
1892: Två landkamper för England på samma dag.

FÖDD IDAG: Johnny.
DAGENS TRÖJA

Klart att Liverpool skulle vinna över Arsenal.


Mina Internetproblem avhandlade jag igår, så alla vet att det inte blev sett några matcher igår. Däremot kollade jag upp resultaten och precis som jag kunde berätta för alla förra veckan så hade Liverpool inte några större problem att besegra Arsenal. Värre blir det i nästa match. Då väntar bortasvaga Burnley på Liverpools hemmaplan. En säker Burnleyseger?
 

Igår var inte Zlatan hjälte, tvärtom!


Manchester United som skulle ta sig förbi Liverpool i tabellen gick på ett litet bakslag hemma. Bournemouth skulle bli enkelt att knäcka, men trots att bortalaget hade en man mindre i stort sett i hela andra halvlek lyckades United inte få in bollen. Inte ens då de fick straff och Zlatan missade, eller målvakten knep straffen. Man skulle kunna säga att detta var Zlatans första ”nederlag” i sin nya klubb. Tar han straffen nästa gång? 1-1 slutade det hela.
 

Ska Big Sam inte åka ur i år heller?


Big Sam har lyckats bra med Crystal Palace i de senaste två matcherna. Vinst igen och nu borta över West Bromwich med 2-0. Kanske klarar han Palace kvar i Premier League ändå? Leicester vann bottenmötet över Hull och börjar klättra uppåt. Middlesbrough gör Hull och Sunderland sällskap på de tre nedflyttningsplatserna.
 

Lättippat i Europas ligor.


I andradivisionen förlorade Brighton andra matchen i rad och frågan är om de tar sig direkt upp till Premier League? Newcastle vann och leder. Övriga Europeiska toppligor är otroligt förutsägbara. Då det inte var några toppmöten igår innebär det att ställningarna i toppen är oförändrade. Alla topplag vann.

GÅRDAGENS SKVALLER

JOSE MOURINHO


Raphael Varane och Toni Kroos placeras i Manchester United. Samtidigt bekräftar José Mourinho att han meddelat ledningen vad han vill värva.
Det är spanska Don Balon som skriver att José Mourinho kan värva från gamla klubben Real Madrid.
Manchester United överväger att lägga bud på franske mittbacken Raphael Varane och tyske mittfältaren Toni Kroos, enligt uppgifterna.
Samtidigt berättar Mourinho att han meddelat Uniteds hierarki sina önskemål inför nästa säsong.
– Det enda jag kan säga är att min styrelses jobb kommer bli svårt men samtidigt är det enkelt. Det är enkelt eftersom jag ger namnen. Jag har dem inte kvalitéer eller positioner. Jag ger dem namn - svårigheten är att få namnen. Så det är enkelt på ett sätt men väldigt svårt på ett annat, säger han enligt Sky Sports.

JÜRGEN KLOPP


Liverpools manager Jürgen Klopp är inställd på en hektisk sommar då han planerar att göra flera värvningar.
Liverpool gjorde inga värvningar i januari. I sommar kommer det dock hända saker med truppen. Det är Jürgen Klopp tydlig med.
– Klubben har aldrig sagt till mig att en viss summa är för dyrt: det har inte hänt än och jag förväntar mig inte att det händer. Vi alla har samma plan, sportchefen, scouterna, ägarna, jag - vi alla vill göra den här klubben så framgångsrik som möjligt så vi kommer spendera i sommar. Självklart måste vi förbättra truppen, det är tydligt, säger han till Sky Sports.
– Vi kunde ha värvat en eller två spelare i januari, när vi hade skadeproblem och Afrikanska Mästerskapen, men transferfönstret gav oss ingen möjlighet. Vi kommer vara förberedda för sommarfönstret, det är säkert. Vi jobbar redan på det - vi kanske behöver mellan två och sex spelare, fortsätter Klopp.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Detta blev tröja 535. På senare tid har jag följt Liverpools tröjor och skaffat mig både första andra och tredje tröjan. Denna är lite ovanlig i utseendet och det passar mig. Då Micke i Fotbollsaffären fick tröjan hade jag redan beslutat att köpa den. Dessutom tyckte familjen att den var annorlunda och ett bra val.

Amerikanska Warrior gör sitt andra år med en "vanlig" hemmatröja och spektakulära bortatröjor. Standard Chartered sponsrar igen denna vita svala tröja.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1870 första landskampen. 1892 England vann dubbelt upp

1870 nästan första landkampen

 
Idag 1870 spelades det som uppges vara världens första landskamp. Alla spelare var från London, men ena laget bestod av engelsmän och det andra hade bara spelare med skotskt påbrå. Matchen spelades på en lerig The Oval i London. Första halvlek slutade 0-0. Sedan gjorde man något nytt till andra halvlek. För första gången bytte man sida. För att trycka på flyttade engelsmännen upp sin målvakt för att hjälpa till göra mål. Vad som hände var att skottarnas Robert Crawford kunde göra 1-0 i tomt mål. I 89:e minuten lyckades engelsmännen kvittera genom Alfred Baker. Så världens första landskamp slutade 1-1.

1892 England vann dubbelt upp

 
Idag 1892 spelade England landskamp i de Brittiska mästerskapen. En vecka tidigare hade Irland och Wales spelat 1-1. Idag var det Englands tur att hoppa in i turneringen. Vem som lottat matcherna vet man inte, men något fel hade uppstått då England idag skulle möta både Irland och Wales. Alltså fick England ställa upp med två olika landslag. Ett spelade i Wrexham mot Wales. Det laget vann med 2-0. Det andra laget spelade i Belfast mot Irland och lyckades också vinna med 2-0. Sedan dröjde det till den 2:a april innan Skottland besegrades med 4-1 och England vann Brittiska måsterskapen för femte gången.

FÖDD IDAG

52 år Johnny EKSTRÖM född 1965 i Kallebäck, Göteborg
Anfallare.
47 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
1984-86 IFK Göteborg,
1986-88 Empoli,
1988-89 Bayern München,
1989-91 Cannes,
1992 IFK Göteborg igen,
1992-93 Reggiana,
1993-94 Real Betis,
1994-95 Dynamo Dresden,
1995-97 Eintracht Frankfurt,
1997 IFK Göteborg igen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv