• Boris dagliga blogg

Söndagen den 26:e februari 2017.

Chelsea - Swansea eftermiddagens mest intressanta match?????????
Watford - West Ham borde barnförbjudas!
Kanske borde proffsfotbollen förbjudas?


GÅRDAGENS SKVALLER:
Neymar, James, Cesc.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1992: Roberto Carlos landslagsdebut.
2006: Romas elfte raka seger.

FÖDD IDAG: Ole Gunnar, Pepe, Emmanuel.
DAGENS TRÖJA

Chelsea - Swansea eftermiddagens mest intressanta match?????????


Någon måste ju tänka ut vilken match som ska bli Premier Leagues huvudmatch klockan 16:00 på lördagar. Jag har tidigare klagat på att det alltid är Manchester United då de spelar. Fast deras matcher kan innehålla e viss spänning då United inte hittills är att räkna som ett topplag. Men hur i hela världen kan man anse att de överlägsna ligaledarna Chelsea är det bästa alternativet av match igår. De möter ett Swansea som visserligen tagit sig över nedflyttningsstrecket, men någon spänning är det knappast i en sådan match. 3-1 slutade det. Enda fördelen med att visa denna match var att jag inte behövde följa den utan kunde sysselsätta mig med något annat.
 

Watford - West Ham borde barnförbjudas!


Däremot hade jag bespetsat mig på att få se Watford spela mot West Ham. Betydligt sämre lag, men åtminstone en match med en viss spänningsfaktor. 1-1 slutade det och det var en fantastisk utdelning på chanserna då Watford under hela matchen bara hade straffsparken som enda skott på mål. West Ham hade hela två skott på mål varav ett gick in. OK, för spänning, men en riktigt usel fotboll, med spelare och tränare som protesterade mot varje domslut som gick emot lagen. Hoppas att matchen var barnförbjuden, för det som dessa professionella tränare och spelare visade vill jag verkligen inte att våra barn ska lära sig något av. När ska det rensas upp i dessa lagsporter som verkligen håller på att spåra ur rejält?
 

Kanske borde proffsfotbollen förbjudas?


Åter igen måste jag säja att jag är besviken på denna sport som jag tyckt varit fantastisk en gång i tiden. Torsson har inte fel då de framför ”Det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid”. Det spelades åtminstone med lite glädje på den tiden och då jag själv växte upp. Numera spelas fotboll enbart som ett lidande och resultatet blir ovänskap. I skolan spelas fotboll varje rast och efter varje rast måste det redas ut varför några blev ovänner på fotbollsplanen. I Sverige förbjöds proffsboxning i många år. Det kanske borde vara dags att förbjuda proffsfotboll?

GÅRDAGENS SKVALLER

NEYMAR


Manchester Uniteds manager José Mourinho har varit i kontakt med Neymar om en övergång, enligt uppgifter.
Atletico Madrids skyttekung Antoine Griezmann jagas av Manchester United - som vill värva en anfallare av högsta klass.
Daily Mirror skriver att den franske landslagsstjärnan är högsta prioritet för den engelska storklubben.
Men enligt tidningen har José Mourinho nu tagit kontakt med brasilianske landslagsstjärnan Neymar för att försöka övertyga honom att lämna Barcelona.
Griezmann sägs tveka över en affär då han inte vill till United om laget missar Champions League-spel.
Därför sägs United kunna skifta fokus till Neymar.

JAMES RODRIGUEZ


Inters kinesiska ägare ska ha träffat Real Madrids president för att ha diskuterat James Rodriguez framtid.
James Rodriguez har inte varit lika given i Real Madrids startelva som tidigare. Under årets säsong har det blivit 14 poäng på 21 matcher.
Colombianen har haft enligt rykten haft flera klubbar efter sig och nu verkar Inter trappa upp sitt intresse.
Zhang Jindong, Inters nya ägare, är i Spanien för flertalet möten bland annat om tvrättigheter, men han uppges även ha träffat Real Madrids president Florentino Perez för att prata om just James framtid. 
Enligt uppgifter till Tuttosport och La Gazzetta dello Sport försöker Jindong skapa en allians med Real Madrid för övergångar och således hamna i framsätet kring James Rodriguez.

CESC FABREGAS


Trots bristande speltid så säger sig Cesc Fabregas vara villig att stanna i Chelsea oavsett vad ryktena säger.
Cesc Fabregas har inte varit en lika tongivande spelare under Antonio Conte som tidigare i Chelsea. Den spanska mittfältaren har hittills endast spelat fem matcher i Premier League.
– Min situation har ändrats massivt på bara sex månader. Det kommer såklart alltid att finnas rykten men jag har aldrig för en sekund tänkte tanken att lämna, säger Fabregas till Sky Sports.
Fabregas har ryktas till både storklubbar i Europa samt klubbar i Kina.
– Jag gillar att utmana mig själv och inte ta den enkla vägen ut genom att byta klubb, säger Fabregas.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Nu hade Mickes Lilla Fotbollströjeaffär öppnat. Alltså kunde jag fixa de flesta tröjor i Malmö. Denna skaffade jag på våren 2000.
 

Reeboks sista Aston Villa tröja var unik. Ränder av detta format hade Villa varken haft före eller efter denna tröja. Modellen är stor och säckig. LDV vans gjorde också sin sista säsong tillsammans med Aston Villa.
 

Sjätte platsen i ligan räckte att ta Aston Villa till UEFA:s intertotocup med chans till UEFA-cup plats. Det närmsa laget kom en titel i denna tröja var finalplatsen i FA-cupen. Det var sista finalen på gamla Wembley och Chelsea vann med 1-0.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1992 Roberto Carlos. 2006 Roma rekord

1992 Roberto Carlos gör landslagsdebut

 
Idag 1992 gör Roberto Carlos sin första av 125 landskamper för Brasilien. Det var i en match mot USA som Brasilien vann med 3-0. Kommande VM 1994 missade Roberto, men han blev utvald i FIFA All Star Team både i VM 1998 och 2002. I det sistnämnda VM blev han även världsmästare. Det var även i VM han gjorde sin sista landskamp. 2006 i kvartsfinalen då Brasilien förlorade mot Frankrike. På sina landskamper gjorde Roberto Carlos 11 mål vilket är ganska bra av en vänsterback. Och det var inte vilka mål som helst.
 

Carlos Robertos bästa mål någonsin

2006 elva raka för Roma

 
Romderbyt mellan Roma och Lazio spelades idag 2006. Det blev Romaseger med 2-0. Detta var nytt italienskt rekord då det var Romas elfte raka seger i ligan. Det blev bara elva på raken då Inter lyckades få 1-1 i Romas kommande match. Det är även typiskt att det var just Inter som kommande säsong slog Romas ganska nysatta rekord. Inter lyckades vinna 17 matcher på raken vilket är det gällande rekordet i Serie A.

FÖDDA IDAG

44 år Ole Gunnar SOLSKJÆR född 1973 i Kristiansund, Norge
Anfallare
67 landskamper för Norge.

Klubbar som spelare:
1989-94 Clausenengen,
1994-96 Molde,
1996-2007 Manchester United.  

Lag som tränare:
2008-11 Manchester United Reserv,
2011-14 Molde,
2014-15 Cardiff City
2015- tillbaka till Molde.

34 år PEPE Képler Laveran Lima Ferreira född 1983 i Maceió, Alagoas, Brasilien
Försvarare
78 landskamper för Portugal.

Klubbar som spelare:
1995-2001 Corinthians Alagoano,
2001-04 Marítimo,
2004-07 Porto
2007- Real Madrid.

Europamästare 2016.

33 år Emmanuel ADEBAYOR född 1984 i Lomé, Togo
Anfallare
64 landskamper för Togo.

Klubbar som spelare:
1998-99 OC Agaza,
1999-2003 Metz,
2003-06 Monaco,
2006-09 Arsenal,
2009-12 Manchester City,
2011 Real Madrid (lån),
2011-12 Tottenham Hotspur (lån),
2012-16 Tottenham Hotspur,
2016 Crystal Palace,
2017- İstanbul Başakşehir

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv