• Boris dagliga blogg

Söndagen den 19:e februari 2017.

Fiaskot, Svenska Cupen.
Ska även FA-cupen utvecklas till en fiaskoturnering?


GÅRDAGENS SKVALLER:
Mario, Massimiliano, Wayne.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1910: Blivande Old Trafford invigs som United Football Ground.

FÖDDA IDAG: Socrates, Marta.
DAGENS TRÖJA

Fiaskot, Svenska Cupen.


Svenska cupen sparkade igång tävlingssäsongen 2017 för de svenska lagen. Men det är i sanningens namn en ynklig turnering även om man gjort allt för att få den att bli stor. Det var knappast över 1000 åskådare på någon arena. Det är 32 lag som är kvar, men inte de svenska mästarna. Malmö FF åkte ut mot Landskrona BoIS redan i höstas. Då sattes Ängelholms FF i konkurs, men de är trots detta med i Svenska Cupen.

Allt spelas i ett gruppspel där det så småningom ska bli kvar åtta lag, de åtta gruppsegrarna, men som sagt så ger jag inte mycket för Svenska Cupen Av de två Skånelag som var i elden igår så förlorade båda. Nydegraderade allsvenskarna Helsingborgs IF visade att de inte borde vara med. Förlust med 3-0 till Brommapojkarna visar inte på något större intresse för turneringen. Division 1 södra laget Kristianstad FC åkte på en 3-1 förlust mot Dalkurd.
 

Ska även FA-cupen utvecklas till en fiaskoturnering?


Här skulle jag kunna skriva att: Annat är det med engelska FA-cupen. Men det är det inte. Intresset för denna världens äldsta fotbollsturnering är nästan lika svagt som i Sverige. Lagen från de högre divisionerna ställer upp med halvdana lag med juniorer och B-lagsspelare. Det är ju sportsligt att ge lagen från lägre divisioner en chans, men statusen på turneringen bland alla utländska tränare och spelare är inte hög.
 

På så sätt kunde gårdagen inledas med sensationen att ett ickeliga-lag som Lincoln kunde slå ut Burnley. Det inträffade på Burnleys hemmaarena där laget slagit topplagen i Premier League. För första gången sedan 1914 är ett ickeliga-lag i kvartsfinal. Det fortsatte med att Millwall slog ut de regerande ligamästarna Leicester City. 1-0 blev det på ett sent mål då Millwall spelat sista halvtimmen med tio man.

Huddersfield fick 0-0 hemma mot Manchester City. 3-2 var de knappa siffror som tog Middlesbrough vidare mot Oxford United. Enda säkra topplaget är Chelsea. Trots ett vilt kämpande Wolverhampton tog Chelsea det lugnt och gjorde sitt 1-0. Sedan gjorde förstås Diego Costa sitt obligatoriska mål och en säker 2-0 seger tog Premier Leagueledarna vidare. Är Chelsea på väg mot The Double?
 

Bara favorisegrar i ligorna.


Spelet i ligorna runt om i Europa bjöd inte på några större överraskningar. Alla topplag vann utom Bayern München. De fick ”bara” 1-1 i Berlin mot Hertha. Men serieledningen är trots detta på åtta poäng före Leipzig som ligger tvåa.

GÅRDAGENS SKVALLER

MARIO GÖTZE


I somras nobbade han Liverpool och valde att lämna Bayern München för gamla klubben Borussia Dortmund.
Men den tyske landslagsmittfältaren Mario Götze, 24, har inte hittat tillbaka till storformen i Dortmund.
Nu skriver Daily Mirror att Jürgen Klopp återigen försöker värva Mario Götze.
Enligt tidningen har Liverpool inlett förhandlingar om att värva playmakern i sommar.
Dortmund sägs vara redo att sälja Götze men vill ha tillbaka pengarna man betalade för honom: omkring 220 miljoner kronor.

MASSIMILIANO ALLEGRI


Juventus tränare Massimiliano Allegri placeras i Arsenal. Nu skojar han om ryktena.
Massimiliano Allegri har tidigare uttryckt att ryktena om hans framtid är påhittade.
Juventus tränare fortsätter dock kopplas ihop med Arsenal, som potentiell ersättare till Arsene Wenger.
Nu skojar Allegri om Premier League-ryktena.
– Hur är min engelska? Jag började lära mig innan (min tid i) Milan - nu har jag lämnat det. De säger att jag ska till Arsenal? Ni alla säger det, jag lyssnar bara, säger han till Sky Italia.

WAYNE ROONEY


Wayne Rooney, 31, får inte längre regelbunden speltid i Manchester United.
José Mourinho har uttryckt att han gärna ser anfallaren stanna, åtminstone säsongen ut.
Men The Telegraph skriver nu att Rooney kan lämna innan månadsskiftet.
Det kinesiska transferfönstret är öppet i drygt två veckor till och flera klubbar i landet är fortfarande ute efter Rooney.
Enligt uppgifterna har Rooney anbud på bordet från Kina värda 32 miljoner pund om året.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Under Påskresan 1988 inhandlade jag denna, min första Millwalltröja. Direkt efter jag skaffat mina tröjor hos John på Soccer Scene på Fauberts Place, en tvärgata till Carnaby Street, så åkte vi ut till Highbury för att köpa biljetter till lördagens Arsenalmatch. Biljetterna var slut, men det stod ett gäng Millwallsupporters som sålde "svarta" biljetter. Då jag visade min nyinköpta Millwalltröja fick vi biljetterna till ordinarie pris.


Jag kommer också ihåg att jag nämde för killarna att Millwall ju förr var känt för att ha våldsamma supportrar. Till svar fick jag bara "Förr???" och en klurig blick.


Spall har tillverkat denna tröja som har en mjuk flossig insida. Lewisham stod för sponsringen. Efter alla år har både sponsor, klubbmärke och Spall blivit lite luggslitna. Spall har helt fallit av liksom Millwall FC under lejonet. Så därför har jag "klistrat" in originalet på tröjan då den är fotograferad 23 år efter att jag köpte den.


På denna tid spelade Engelsk fotboll i fyra divisioner som hette division ett till fyra. Första säsongen Millwall använde denna tröja vann de Division Two och gick upp i högsta serien. Andra säsongen i denna tröja klarade Millwall av en hedrande tionde plats i Division One.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1910 Old Trafford.

1910 Blivande Old Trafford invigs med Manchester United - Liverpool  3-4


Idag 1910 invigdes Manchester Uniteds nya fotbollsarena. Den döptes då till United Football Ground. 1936 blev det Old Trafford. Under 1941 till 1949 var arenan så sönderbombad efter andra världskriget att United fick spela sina hemmamatcher på rivalen Manchester Citys hemmaarena Maine Road. Då ombyggnaden var klar fick Ols Trafford tillnamnet Theatre of Dreams.
 

Åter till dagens händelse. Tyvärr för Manchester United så lyckades Liverpool förstöra invigningen. Det var nämligen de som United mötte och Liverpool vann med 4-3.

FÖDDA IDAG

Blev 57 år SOCRATES Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira född 1954 i Belém, Pará, Brasilien
Mittfältare
60 landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
1974-78 Botafogo-SP,
1978-84 Corinthians,
1984-85 Fiorentina,
1986-87 Flamengo,
1988-89 Santos
1989 Botafogo-SP igen.   

Lag som tränare:
1990 Botafogo-SP,
1996 LDU Quito,
1999 i Cabofriense.

31 år MARTA Marta Vieira da Silva född 1986 i Dois Riachos, Alagoas, Brasilien
Anfallare
101 landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
1999 CSA,
2000-02 CR Vasco da Gama,
2002-04 Santa Cruz-MG,
2004-08 Umeå IK,
2009 Los Angeles Sol,
2009-10 Santos,
2010 FC Gold Pride,
2011 Western New York Flash,
2012-14 Tyresö FF,
2014- FC Rosengård.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv