• Boris dagliga blogg

Söndagen den 12:e februari 2017.

Tre Premier Leaguematcher, 3 x 2-0.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Arsene, Zlatan och Saido

FOTBOLLSHISTORIA: 
2007: Kaka blir italienare...också.

FÖDDA IDAG: Hong.

DAGENS TRÖJA
BOLTON WANDERERS förstatröja 1997/99.

Lördagen var helt ledig och det fanns tid att koppla på Viasat för att titta på lite Premier League eller åtminstone ha TV:n på i bakgrunden. Redan halvtvå startade det med
 

Arsenal – Hull City


Arsene Wenger och ett Arsenal i kris mot Marco Silva och ett Hull City med självförtroende. Så hette det före matchen trots att Arsenal ligger i topp och Hull på nedflyttningsplats. Nej, det var väl klart att Arsenal skulle vinna hemma på Emirates. Det gjorde de också, och det var rättvist, men det var samtidigt en otroligt sur eftersmak och stor skandal att tjurnackarna inom fotbollens regelverk är ultrakonservativa.
 

I vilken annan bollsport hade aldrig ett regelbrott som ”Guds hand” få göra mål. Denna hand satt igår på Alexi Sanchez som visserligen inte medvetet slog bollen i nät med handen, men trots allt gjorde det ändå. Till och med expertkommentatorn Erik Niva har sällat sig till mina krav på att det måste kunna gå att ändra reglerana så att direkt matchavgörande situationer kan videogranskas så att åtminstone målen är rättvist gjorda. ”Videogranskningen” igår isade fem gånger från lika många vinklar hur Sanchez mål skulle varit underkänt för hands. Allt detta kunde ses innan det blivit avspark efter målet. Så till alla dem som säger att man inte kan använda videogranskning för att det skulle bli för stora stopp i spelet säger jag bara: SKIT NER ER!
 

Ännu mer surt för Hull City var att Sanchez även gjorde 2-0 på straff och övertid. Straffen i sig var inte mycket att säga om, men då bollen tog på armen på Sam Clucas, blev det inte bara straff utan Clucas blev utvisad för sin hands. Underliga äro Herrens vägar, eller ska jag kanske säga Mark Clattenburgs vägar!

Manchester United – Watford

 
Med en dåres envishet fortsätter jag påpeka Viasats märkliga beslut att särbehandla Manchester United. Av de fem matcher som spelades 16:00 så var det givetvis Uniteds match som visades. I och för sig kunde det passa bra idag, för då jag håller på Watford så är den enda chansen att se sitt lag spela en lördagseftermiddag om de möter Manchester United. Man kan säga att mötena mellan de två lagen slutade oavgjort. 3-3. I höstas var det 3-1 till Watford på Vicarage Road, och igår fick United revansch med 2-0.
 

Jag brukar vara rätt kritisk mot mitt lag och tycker att de inte uträttar någonting, men igår höll de spelet väl uppe och statistiken var ganska jämn undantaget slutresultatet. Men jag har inget att invända. Uniteds chanser var vassare och kanske hade det kunnat bli 3-1 även är om inte Watford varit lite tama i sina skott på mål och om inte målvakt Gomes visat sig på styva linan så många gånger.

Liverpool – Tottenham

 
Liverpools hemmamatch mot Tottenham var precis som det ska vara. Ett i år uselt spelande Liverpool lever alltid upp och bjuder topplag på värdigt motstånd. Första halvlek är svår att beskriva. Var det Liverpool som var superbra, eller var det Tottenham som var helt under isen? Tabelltvåan Spurs hade inte mycket att komma med. De verkade lita på statistiken som sa att Liverpool ofta eller alltid vinner på Anfileld när Tottenham är på besök.
 

Efter fotbollspropaganda av Liverpool så var det en helt vanlig ganska tråkig tillställning i andra halvlek. Där hände inget annat än spelarbyten och ett stort antal varningar. Jag skulle kunna tänka mig att ett antal Liverpoolanhängare skulle skylla på de Afrikanaska mästerskapen. Sadio Mane var tillbaka från Senegals landslag. Han stänkte in båda målen och hade bud på fler. Men ett lag som Liverpool ska kunna göra mål och vinna lika många matcher utan en spelare som Mane.
 

Nu är Liverpool fyra och bara ett poäng efter tvåan Tottenham. Enda problemet med Liverpools seger var att de stoppade Tottenhams jakt på Chelsea. Att Chelsea skulle förlora mot Burnley idag är föga troligt och då har de ett försprång på tolv poäng, och är nästan redan klara mästare. För Liverpool finns andraplatsen inom räckhåll. Här är enda problemet att de i nästa match möter Leicester City. Dessa är just nu ett bottenlag, och alla vet ju hur det brukar gå då Liverpool möter bottenlag!!!

GÅRDAGENS SKVALLER

ARSENE WENGER


Det var i torsdags som Ian Wright, tidigare anfallare i Arsenal, hävdade att Arsene Wenger är på väg bort.
– Han ser trött ut. Jag känner att han kommer gå efter säsongen, sa han.
Men Wenger antyder att han inte är redo att lämna Arsenal.
– Vi hade en liten middag, inte vi två. Jag uppskattar att ni vill att jag vilar men jag är inte redo för det, säger 67-åringen till BBC Sport.
– Jag kan vara trött eftersom jag går upp tidigt på mornarna, fortsätter Wenger.

ZLATAN IBRAHIMOVIC´


José Mourinho betonade i går att han är övertygad att Zlatan Ibrahimovic stannar i Manchester United även nästa säsong.
Något som den svenske stjärnan också antyder då han jagar Premier League-titeln.
– Det är det här vi tränar för. Vi har varit fast på samma position länge, trots att vi har vunnit matcher. Men jag vill vinna Premier League. Jag ger inte upp förrän det är klart, säger Ibrahimovic till Viasat Sport.

SAIDO MANÉ


Sadio Mané lämnade Southampton för Liverpool inför den här säsongen.
Prislappen sägs ha landat på omkring 34 miljoner pund.
Men nu skriver ansedda The Times att Mané kunde ha hamnat i Tottenham.
Enligt tidningen besökte ytteranfallaren Londonklubben på deras träningsanläggning för att diskutera en övergång. Mauricio Pochettino kunde dock inte övertyga Tottenhams ledning att tillmötesgå Manés lönekrav, och därför blev det istället Liverpool, enligt uppgifterna.

DAGENS FOTBOLLSTRÖJA


Då lördagen inte visade några större överraskande resultat i de högre serierna i England eller Europa har jag val att titta neråt i tabellerna. I League Two, tredjedivisionen i England, ligger det gamla storlaget Bolton Wanderers. De kan vara på god väg upp i andraligan. Det blev seger med 4-1 över Walsall igår och en tredje plats i serietabellen.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2007 Kakas andra nationalitet

2007 Kaka blir italienare


Kaká eller Ricardo Izecson dos Santos Leite som han egentligen heter startade sin fotbollskarriär i São Paulo som junior. 2003 hade skapat ett så pass stort rykte att Europa blev intresserat. Italienska Milan köpte honom. För att kolubben skulle kunna ha mer än tre icke-européer i laget gällde det om någon var villig att byta nationalitet. Det var Kaká.
 

Idag 2007 blev han italiensk medborgare. Fast han har även behållit sitt brasilianska medborgarskap och fortsatt att spela landskampet för sitt moderland. Två år efter han blev italienare flyttade han till Spanien och Real Madrid. Numera spelar han sin fotboll i São Paulo i Brasilien dit han varit utlånad sedan han blev Orlando City-spelare 2014.

FÖDD IDAG

48 år HONG Myung-Bo född 1969 i Seoul, Sydkorea
Försvarare
138 landskamper för Sydkorea.

Klubbar som spelare:
1987-91 Korea University,
1991-97 Pohang Steelers,
1997-98 Bellmare,
1999-2002 Kashiwa Reysol,
2002 Pohang Steelers,
2003-04 LA Galaxy.  

Lag som tränare:
2005-07 Sydkorea (assisterande tränare),
2007-08 Sydkorea U23,
2009 Sydkorea U20 
2009-12 Sydkorea U23,
2013-14 Sydkorea
2016- Hangzhou Greentown

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv