• Boris dagliga blogg

Lördagen den 11:e februari 2017.

Slut med Liverpoolare.
Wednesday på kvalplats.

Fyra inledande ligamatcher.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Lahm, Wilshere och Zlatan

FOTBOLLSHISTORIA: 
2010: Chester City FC utesluts ur ligan.

FÖDDA IDAG: Ciro, Steve, Rafael

DAGENS TRÖJA
SHEFFIELD WEDNESDAYs förstatröja 1997/98.

Slut med Liverpoolare.


Under Liverpools storhetstid hade jag en viss förkärlek för laget, och visst kan jag glädjas då de vinner och tycker att de snart borde vara värda en ny ligaseger, som i så fall skulle vara deras första i Premier League. 1990 blev de mästare senast. Vart jag ville komma med detta är att det inte finns någon relevans för mig att särprägla de födelsedagsbarn som spelat i Liverpool. Den punkten tar jag härmed bort och finns det en Liverpoolare som gjort tillräckligt många landskamper för något land så kommer denne spelare att finnas bland de övriga som fyller år.
 

Wednesday på kvalplats.


Av gårdagens spelade fotboll så fanns det en match i varje liga som inledde veckoslutets omgång. Det är i stort sett bara Premier League som inte väljer att spela fredagar. Andraligan, Championship, inleder alltid och igår var det Sheffield Wednesday som försvarade sin plats ovanför kvalstrecket. De ligger säkert på sjätte plats genom storsegern med 3-0 över Birmingham. Match statistiken var nästan hels jämn, men det är ju målen som räknas och de gjorde onsdagslaget.
 

Fyra inledande ligamatcher.


Bundesliga körde ett mittabellsmöte mellan Mainz och Augsburg 2-0. Det gjorde att lagen skiftade plats i tabellen. I Spanien handlade det om lag runt strecken till Europa. Real Sociedad tog segern borta över Espanyol med 2-1 och med det ligger de tillfälligt på Champions League-kvalplasten nummer fyra. Napoli vann över Genoa med 2-0 och det gör att Neapellaget ligger tvåa efter omöjliga Juventus. Slutligen kastade sig ett frankt topplag också i gårdagens eld. Bordeaux hade vingen chans mot PSG. 3-0 på bortaplan var starkt och parisarna delar ledningen i tabellen med Monaco som dock har en match mindre spelad och dessutom bättre målskillnad.

GÅRDAGENS SKVALLER

PHILIPP LAHM


Philipp Lahm, 33, har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter säsongen. Ett år tidigare än gällande kontrakt.
Carlo Ancelotti försökte dock få kaptenen att stanna i Bayern München en säsong till.
– Jag pratade med Philipp och försökte övertyga honom. Men han sa att han ville ge 100 procent och inte bara 90, säger tränaren enligt Goal.com och fortsätter:
– Vi måste acceptera detta och han kommer vara ett proffs till slutet. Det är väldigt svårt att hitta en försvarare som Lahm. Men det är ett problem för nästa säsong.

JACK WILSHERE


Den engelske mittfältaren Jack Wilshere, 25, har mindre än 18 månader kvar på sitt kontrakt med Arsenal.
AFC Bournemouths manager Eddie Howe uttrycker nu en önskan att behålla Wilshere permanent.
– Vi skulle älska att Jack Wilshere stannar men det har inte funnits någon diskussion med Arsenal, säger han enligt Goal.com.


ZLATAN IBRAHIMOVIC´


Zlatan Ibrahimovic, 35, signerade ett kontrakt med Manchester United som sträcker sig över ett plus ett år.
Storklubben har uttryckt sin ambition att utnyttja optionsåret. Men Zlatan har ännu inte sagt ja.
José Mourinho är dock inte orolig över att tappa sin svenske stjärna.
– Jag är helt övertygad om att han kommer stanna. Han kom med intentionen att stanna i två år men det första året går bättre än vad alla förväntade, säger han enligt Daily Mail.
– Han vet att vi kommer försöka bli bättre nästa säsong, fortsätter Mourinho.

Dagens tröja


Det skulle bli en tröja med blått idag. Enda undantaget var om Sheffield Wednesday och Birmingham hade spelat oavgjort. Det gjorde de inte. Det var inte ens nära även om all matchstatistik var jämn så var slutresultatet 3-0, och Wednesday ligger säkert på sjätte och sista kvalplats i ligan.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 2010 Chester City utesluts

2010 Problem i Chester


Detta var året då Chester City FC skulle fira sitt 125-årsjubileum. Men så blev det inte. Laget hade hoppat mellan proffsliganorna och ligorna under. Efter fem år i Division Two blev det nedflyttning till Football Conference i slutet av säsongen 2008-09.
 
Klubbens ekonomi var nu körd i botten och även supportrarna tröttnade på hur klubben sköttes och startade en bojkott av klubbens hemmamatcher. Endast 425 åskådare följde matchen mot Salisbury City den 19 januari 2010 och i samma månad delgav Skatteverket Chester City avveckling av verksamheten pga en skatteskuld. Efter att spelarna strejkat pga uteblivna löneutbetalningar vid matchen mot Forest Green Rovers FC den 9 februari 2010 ställde ledningen för Football Conference ett ultimatum till klubben som den inte kunde hantera och idag 2010 uteslöts Chester City FC från Football Conference och alla ligaresultat för säsongen nollställdes.
 
Efter att klubben utan framgång sökt medlemskap i Welsh Premier League, avvecklades Chester City FC den 10 mars 2010. När den officiella avvecklingen av Chester City var klar började anhängarna omedelbart att bilda en ny klubb. Den supporterägda Chester FC inrättades officiellt i maj 2010.

FÖDDA IDAG

50 år Ciro FERRARA född 1967 i Neapel, Italien
Försvarare
6 U- och 49 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
1980-94 Napoli,
1994-2005 Juventus.   

Lag som tränare:
2005-06 och 2008-09 Italienska landslaget (ass. manager),
2009-10 Juventus,
2010-12 Italienska U-21-landslaget
2012 Sampdoria,
2016- Wuhan Zall.

45 år Steve McMANAMAN född 1972 i Kirkdale, Liverpool, England
Mittfältare
7 U- och 37 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare
1990-99 Liverpool .
1999-2003 Real Madrid,
2003-05 Manchester City.

34 år Rafael VAN DER VAART född 1983 i Heemskerk, Nederländerna
Mittfältare
25 U- och 109 A-landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
2000-05 Ajax,
2005-08 Hamburger SV,
2008-10 Real Madrid,
2010-12 Tottenham Hotspur,
2012-15 Hamburger SV igen,
2015-16 Real Betis,
2016- Midtjylland

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv