• Boris dagliga blogg

Lördagen den 4:e februari 2017.

Igår hade jag platsat i Hamburgs mål.
Tajtare, målsnålare, chansfattigare och betydligt dyrare biljettpriser, men ändå ökar publiken???
Resultatredovisning på gårdagens tre matcher.


FOTBOLLSHISTORIA: 
1899: Tyska fotbollsklubben Werder Bremen bildas.
1937: Skoke sätter målrekord i en match.

FÖDDA IDAG: Benno.
LIVERPOOLARE: Derek.

DAGENS TRÖJA
SHEFFIELD WEDNESDAYs förstatröja 1995/97.

Igår hade jag platsat i Hamburgs mål.


Tre matcher i så kallade större serier spelades. De inledde veckoslutets omgång i engelska League Championship, franska Ligue 1 och tyska Bundesliga. De sammanlagda skotten på mål i dessa tre matcher var tolv (12)!!! Hade Rene Adler i Hamburgs mål inte kunnat spela matchen hade jag kunnat hoppa in och hållit nollan. Bayer Leverkusen som var på besök i Hamburg hade inte ett enda skott på mål.
 

Tajtare, målsnålare, chansfattigare och betydligt dyrare biljettpriser, men ändå ökar publiken???


Förr så fanns det militära slogans om: ”Ett gott försvar”. Det verkar som om det gäller i stort sett alla lag runt om i världen. Eller är det anfallsfotbollen och anfallarna som blivit så mycket sämre. Trots en målsnålare, tråkigare och mer taktisk fotboll så ökar åskådarantalet och de stora lagen bygger ut, bygger nytt eller planerar på att bygga nya arenor som kan ta mer folk. Hur går detta ihop? Biljettpriserna är dessutom betydligt högre än förr och har ökat långt mer än den vanliga prisökningen. Märkliga ekvationer.
 

Resultatredovisning på gårdagens tre matcher.


Hursomhelst så blev det ett mål i var och en av gårdagens matcher. Sheffield Wednesday tog sig upp på den sjätte och sist kvalplatsen till Premier League med sin 1-0seger borta över Wigan som verkar vara på väg tillbaka till tredje divisionen. De andra två matcherna hade ett scenario som var tvärtom. Här var det också det nerflyttningshotade laget som hade hemmamatch mot ett som var nära toppen. Hamburg lyckades vinna över Leverkusen med 1-0 och Metz slog Marseille med samma siffror. Målsnålt, få chanser och två små sensationer.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1899 Werder Bremen bildas, 1937 Stokerekord

1899 Werder Bremen bildas


Idag 1899 träffades 16 studenter i Bremen för att bilda stadens första fotbollsklubb. Från början hette de Fußballverein Werder. Klubbnamnet Werder kommer från beteckningen för en typ av landområde som blivit översvämmat av vatten och klubbens hemvist är alldeles vid floden Weser. 1920 bytte de namn till dagens, SV Werder Bremen. Fyra år senare flyttade de in på sin hemmaarena Weserstadion, som byggts om många gånger sedan dess.

1937 Stoke tar storseger


Idag 1937 var det omspel på Victoria Ground i Stoke mellan Stoke City och West Bromwich i FA-cupens fjärde omgång. Historien liknar mycket den om Tottenham från igår. I första matchen hade det blivit 2-2 och då båda lagen låg i högsta serien förväntades en spännande match. Men Stokes två stjärnspelare Stanley Matthews och Freddie Steele ville annat. De såg till att Stoke tog sin största seger genom tiderna och det är också West Bromwich största förlust. 10-3 slutade det.

FÖDDA IDAG

64 år Benno MAGNUSSON född 1953 i Ålem, Kalmar län, Småland.
Mittfältare
14 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Moderklubb Blomstermåla IK,
1969-73 Åtvidabergs FF,
1974 Kaiserslautern,
1974-76 Hertha Berlin,
1976 Åtvidabergs FF igen,
1977-84 Kalmar FF och
avslutningsvis Jenny BK.

LIVERPOOLARE

63 år Derek BROWNBILL född 1954 i Liverpool
Mittfältare
0 landskamper för England.

Klubbar som spelare:
1970 startade han i Liverpool FC. Han blev proffs 1972 och kontraktet avslutades 1975. Då hade han fått spela 1 match utan att göra något mål.
Port Vale (1975-78),
Cleveland Cobras (1978),
Wigan Athletic (1978-80),
Stafford Rangers (1980),
Oswestry Town,
Morecambe,
Witton Albion,
Warrington Town

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv