• Boris dagliga blogg

Måndagen den 2:a januari 2017.

Under jul och nyår förekommer absolut inga överrasninger i Premier League!
Bank Holiday borgar för nästan full omgång i Premier League.
Varför bara en livematch åt gången???


FOTBOLLSHISTORIA: 
1921: Cruzeiro bildas av italienare.
1971: 66 personer mister livet på Ibrox.
2011: Xavi tangerar rekord av matcher i Barcelona.

FÖDDA IDAG: Tomas, Jonny.
LIVERPOOLARE: Maxi.

DAGENS TRÖJA
TOTTENHAMs förstatröja 2012 - 2013.

Under jul och nyår förekommer absolut inga överrasninger i Premier League!


På årets första dag bytte jag ut den klassiska backhoppningen mot Watford och Tottenham. Det var en extra bonus då det var mitt favoritlag Watford som skulle överraska och knipa minst en poäng av Tottenham. Fast då hade jag givetvis glömt att det är den hektiska speltiden under jul och nyår som just nu pågår i de engelska ligorna.
 

Under denna period så inträffar det inga överraskningar. Lagen i topp av ligan vinner alltid över sämre lagen, så givetvis hade Watford inte en chans. Matchen var kattens lek med råttan. En kombination av att Spurs var riktigt bra och Watford riktigt usla.
 

Sedan hade jag glömt detta med att favoriterna alltid vinner då det var dags för andra Londonderbyt. Inte ens en nytillträdd tränare som Big Sam Allardyce kunde egga sina Crystal Palace-spelare till några underverk på Emirates Stadium mot Arsenal. Det var inte lika stor överlägsenhet, men en säker seger och ett ganska hyfsat mål som Olivier Giroud lyckades klacka in.
 

Bank Holiday borgar för nästan full omgång i Premier League.


Ytterligare några dagar fortsätter Premier League, och då går de in på sista halvan av säsongens seriespel. Redan idag ser det ut som en vanlig lördagsomgång, men första avspark 13:30 då det blir en oviss kamp mellan Middlesbrough och Leicester. Kvällsmatchen spelas mellan West Ham och Manchester United och då är det inte så konstigt att denna match visas på TV. Sedan verkar det som om Viasat snöat in på Sunderland. Fast det är givetvis för att bottenlaget möter topplag.
 

Varför bara en livematch åt gången???


På eftermiddagen tar de sig an Liverpool och är det givetvis denna match som visas. Skulle man valt en mer oviss match så hade Everton mot Southampton varit ett bättre förslag. Jag vet inte vad som hänt, men i början av säsongen var det bara vid lördagssändningar klockan fyra som det endast kunde sändas en enda match, men nu verkar det gälla alla gånger som det sänds mer än en match samtidigt som det bara går att välja en direktsänd match. Jag undrar om inte det lovades fler direktsända matcher i början av årets säsong, så vad håller Viasat på med???

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Jag fick i uppdrag av Micke i Fotbollsaffären att ta reda på vem som var Under Armours svenska återförsäljare. Den adress jag hittade visade sig inte ha med fotbollströjor att göra, men Micke fick hänvisning till det rätta stället. Då tröjan kom till butiken strax före jul så köpte jag givetvis denna tröja.

Det är första året med amerikanska Under Armour som tillverkare. Aurasma sponsrar för andra och sista året. Under Armours storlekar är något lite mindre än vanliga, men inte på långt när så tajta som exempelvis Kappa. Ett tunt och skönt materiel. En riktigt tuff variant av tuppen finns över hela ryggen. Namn och nummer gömmer detta så det är tur att jag alltid har mina tröjor onumrerade och utan namn.

Denna tröja hade inte någon tur med sig. Det blev åter en säsong utan någon titel. Precis utanför Champions League med en femte plats i ligan. I cuperna gick man också långt, men nådde inte ända fram. I Ligacupen och FA-cupen tog det slut i fjärde omgången. Längst gick Tottenham i Europa Cup där de blev utslagna av Schweiziska Basel i kvartsfinalen.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1921 italienare bildar fotbollsklubb i Brasilien. 1971 Katastrof på Ibrox. 2011 Xavi mot rekord

1921 ”Grundandet av Sociedade Esportiva Palestra Itália”


Idag 1921 hade några italienska immigranter samlats i Belo Horizonte i Brasilien. Målet var att bilda en fotbollsklubb. De bestämde att klubben endast skulle vara tillgänglig för italienare och de spelade i färgerna rött, vitt och grönt, som den italienska flaggan. Namnet bestämdes till Sociedade Esportiva Palestra Itália. Så var det fram till 1942 då Brasilien blev involverade i Andra Världskriget. Då förbjöd landets regering laget att fortsätta verka om man inte ändrade namn och regler för medlemmar. Klubbens nya namn blev Cruzeiro Esporte Clube. De spelar idag i högsta ligan i Brasilien och har blå tröjor och vita shorts. Jodå, lite Italien finns väl kvar över klubben.

1971. ”Ibrox-katastrofen”.


Idag 1971 spelades ”Old Firm” på Ibrox Stadium i Glasgow. I 89:e minuten gjorde Celtic 0-1 och Rangersfansen började lämna stadion. De hade dock inte hunnit mer än till trapporna innan Rangers kvitterade. Då många åskådare vände tillbaka samlades så mycket människor i trapporna att en av dem rasade. 66 personer, många barn, klämdes till döds och cirka 200 skadades. Detta är den näst största läktarkatastrofen i Brittisk fotbollshistoria, efter Hillsborough, och en sorglig öppning på 1971.

2011 ”Xavi tangerar rekord”


Idag 2011 mötte Barcelona Levante på hemmaplan. Levantes förra match var en 8-0-förlust till Real Madrid. Barcelona skulle göra mos av motståndarna, men fick oväntat kämpa för att avgå med segern 2-1. Det var dock en annan händelse som firades efter matchen. Det var att Xavi hade tangerat Miguelis rekord på 595 matcher för FC Barcelona. Xavi spelar ju numera i Qatar i Al-Sadd och han kom upp i 741 tävlingsmatcher. Ska även träningsmatcher räknas har Xavi gjort 833 framträdanden i Barca.

FÖDDA IDAG

43 år Tomas REPKA född 1974 i Brumov-Bylnice, Tjeckoslovakien
Försvarare
2 U- och 46 A-landskamper för Tjeckien och 1 landaskamp för Tjeckoslovakien.

Klubbar som spelare:
Sokol Brumov (1979-89), 
TJ Gottwaldov (1989-91),
Banik Ostrava (1991-95),
Sparta Prag (1995-98),
Fiorentina (1998-2001),
West Ham United (2001-06),
Sparta Prag igen (2006-11),
České Budějovice (2011-12),
Hvozdnice (2013-14).

29 år Jonny EVANS född 1988 i Belfast, Nordirland
Försvarare
11 U- och 49 A-landskamper för Nordirland.

Klubbar som spelare:
Manchester United (2004-15),
Royal Antwerp (lån 2006),
Sunderland (lån 2007 och 2008),
West Bromwich (2015-).

LIVERPOOLARE

36 år Maxi RODRÍGUEZ född 1981 i Rosario, Argentina
Mittfältare/Anfallare
7 U- och 57 A-landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
Newell's Old Boys (1999 – 2002),
Espanyol (2002 – 2005),
Atlético Madrid (2005 – 2010),

2010 till 2012 spelade han 57 matcher för Liverpool och gjorde 15 mål innan han återvände till sin moderklubb
Newell's Old Boys (2012-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv