• Boris dagliga blogg

Måndagen den 21:a november 2016.

Därför har jag dagens tröja på mig!
Har Abramovich tagit över MFF?
Trots att jag är HIF:are så var det välförtjänt att HBK går upp.
HIF: ta hand om laget, men även de djävla bengaerna och huliganerna.
Chelsea etta i Premier League igen. För att stanna?


FOTBOLLSHISTORIA: 
1990: Det gemensamma Tysklands fotbollsförbund återbildas.
2012: Di Matteo sparkas efter två förluster.

FÖDDA IDAG: Alan.
LIVERPOOLARE: Bobby, Jamie.

DAGENS TRÖJA
CHELSEAs tredjetröja 2014/15.

Därför har jag dagens tröja på mig!


Vinner man en match och dessutom går upp i serieledning så tycker jag inte det är fel att använda Chelseas tredjetröja från 2014/15. För 14 dagar sedan var det Liverpool som gick upp i serieledning. Då hade jag deras tröja. Igår vann Chelsea borta mot Middlesbrough med 1-0. Då de andra topplagen spelade oavgjort leder alltså Chelsea Premier League.

Har Abramovich tagit över MFF?


Gårdagen startade med att tidningen berättade att Malmö FFs tränare Allan Kuhn fått sparken. Man undrar om Roman Abramovich har tagit över MFF? Endast han har makt att kicka en man som infriat förväntningarna, men det är tydligen inte bara resultat som räknas. Trots detta har Kuhn aldrig varit speciellt populär hos någon i MFF. Varför han anställdes från början är en gåta.
 

Trots att jag är HIF:are så var det välförtjänt att HBK går upp.


En tränare som verkar ha klubbens förtroende är Henke Larsson. Han har kontrakt ytterligare ett år och ämnar stanna kvar. Det hade han garanterat kunnat göra om han räddat kvar Helsingborgs IF i Allsvenskan. Nu gjorde han inte det. Trots att jag är HIF:are så kan jag inte förklara bort att laget åker ner i Superettan. Tvärtom så var det helt rättvist att Halmstads BK får komma tillbaka till Allsvenskan. De ville mest i kvalmatcherna och visade det också.
 

HIF: ta hand om laget, men även de djävla bengaerna och huliganerna.


Dessutom vill jag inte ha ett HIF i Allsvenskan som inte kan handskas med sina egna så kallade fans. Dessa djävla bengaler måste kunna stoppas på väg in till arenan istället för att man måste stoppa matchen för att den skadliga röken blåser in och förstör sikten. Dessutom kan inte lag som ”tillåter” maskerade huliganer komma in på planen efter slutsignalen tillåtas vara kvar i högsta serien. Så tyvärr är det rätt lag som får gå till Allsvenskan. Det lär väl även glädja de MFF-supporters som jag känner, som givetvis önskar att de ska vara det enda laget från Skåne i högsta serien.
 

Chelsea etta i Premier League igen. För att stanna?


Min andra förutsägelse från igår slog i alla fall in. Trots att Chelsea inte visade mästartakter så hade de inga problem att göra matchens enda mål borta mot svårspelade Middlesbrough. Både Arsenal och Manchester City har tappat poäng till Middlesbrough. Men i gårdagens match var Chelsea närmare 2-0 än en kvittering från hemmalaget. Det betyder att Chelsea leder Premier League. Det är första gången de ligger etta sedan de blev mästare våren 2015. Just nu är Chelsea värdiga serieledare.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


På våren 2015 var det dags för Fotbollsaffärens ägare Mikael Falk att åter åka på golfresa. Då fick jag rycka in igen och beställa och skicka iväg tröjor och andra produkter till alla som beställt varor på Fotbollsaffärens hemsida. Vid en snabbgenomgång fanns denna tröja som en felbeställning. Rätt storlek och ganske häftig valde jag den som delbetalning. Det blev tröja 583 i samlingen.

Adidas fortsätter producera Chelseas tröjor. denna är tunn och lätt, trots färgen en somrig tröja. Adidas har lyckats denna säsong med att skapa lite mönster på sina tröjor, och detta mönster gillar jag. 2005 tog Samsung över som sponsor och detta är sista tröjan med detta brösttryck då Chelsea till nästa säsong har skrivit ett nytt sponsoravtal med japanska Yokohama-däck.

En lyckad säsong där denna tröja användes minst lika frekvent som den gula andratröjan. Chelsea lyckades bli Premier League-mästare i denna tröja. De vann även Ligacupen med 2-0 över Tottenham i finalen, men då användes förstatröjan. Champions League blev en besvikelse, utslagna av PSG redan i åttondelsfinalen.

FOTBOLLSHISTORIA från 21:a november 1990 DFB återbildas. 2012 Di Matteo sparkas.

1990 Tyskland återförenat

 
Det Västtyska och Östtyska fotbollsförbunden återförenades idag 1990 till Deutscher Fußball-Bund. Detta förbund hade bildats redan 1900, men efter andra världskriget splittrades detta fotbollsförbund i Västtyskland och 1950 uppstod DFV, det Östtyska förbundet. Då Tyskland återförenades den 3:e oktober 1990 var det idag 1990 dags att återförena fotbollsnationerna.

2012 Roberto har gjort sitt i Chelsea.

 
André Villas-Boas skulle ta Chelsea till nya höjder, men det blev inte så. I mars 2012 fick han sparken och hans hjälptränare, den gamle Chelseaspelaren Roberto Di Matteo fick ta över tillfälligt. Han lyckades inte rädda upp positionen i Premier League, men han lyckades ta Chelsea till Champions Leaguefinal och lagets enda seger i cupen hittills. Detta gjorde att istället för att leta efter en ny tränare skrevs ett två-årskontrakt med Di Matteo. Detta kontrakt bröts idag 2012 då Roman Abramovich sparkade honom. Orsaken var att Chelsea efter att ha inlett säsongen med sju segrar råkat ut för två oavgjorda och två förlorade matcher.

FÖDDA IDAG

54 år Alan SMITH född 1962 i Hollywood i Worcestershire i England
Anfallare
13 landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Alvechurch (1981-82),
Leicester City (1982-87) 200 matcher
Arsenal (1987-95) 264 matcher.

LIVERPOOLARE

77 år Bobby THOMSON född 1939 i Menstrie i Skottland
Försvarare
Skotte

Klubbar som spelare:
Partick Thistle (1957-62),

1962 till 1965 hade ha kontrakt med Liverpool FC där det blev endast 8 matcher och 0 mål.
Luton Town (1965-67)

39 år Jamie CASSIDY född 1977 i Liverpool.
Mittfältare
Engelsman

Klubbar som spelare:
1992 anslöt han till Liverpool FC. Han hade kontrakt till 1999. Under denna tid blev det inte en enda match i A-lagströjan.
Cambridge United (1999-2000),
Cambridge City (2000),
Northwich Victoria (2000-01),
Burscough

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv