• Boris idrottsblogg

Söndagen den 30:e oktober 2016.

Därför har jag dagens tröja på mig!
Vinterboll och vallmo i Premier League.
Sunderland sämst i högsta serien!
Hur kan Viasat prioritera matchen Manchester United? Jag tror inte ens fansen vill se sitt lag längre!
Watford vann utan ett enda skott på mål!
Få hjärnceller kvar om man tar en väntad varning för att få slita av sig tröjan.
Sensationsfritt i Europas ligaspel.


FOTBOLLSHISTORIA: 
2011: Kanske var det världens längsta nickmål?

FÖDDA IDAG: Diego.
LIVERPOOLARE: Dave, Fred, Glenn.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs andratröja 2014/15.

Därför har jag dagens tröja på mig!


Liverpool spelade i sin gulgröna tredjetröja igår då de var i London på Selhurst park och mötte Crystal Palace. Det var egentligen inga diskussitioner om vart segern skulle gå även om Liverpoolförsvaret bjöd in Palace två gånger. Segern med 4-2 gör att Liverpool är trea på samma poäng som ettan och tvåan. Alltså väljer jag denna gul andratröja från 2014/15 att ha på mig idag.

Vinterboll och vallmo i Premier League.


Felaktigt kallar många den tid vi ställt in till idag för vintertid. Det är normaltid vi ställt tillbaka klockorna till. I England däremot är det från och med igår vintertid. Det ser man på fotbollsmatcherna i Premier League. Där hade den boll med gul bakgrund kommit fram och bollen med vit bakgrund får vila tills våren. En annan sak som tjuvstartade i Premier League var Remembrance Day, eller Poppy Day. Den infaller i år den 11:e november. Då ska alla krigshjältar hedras med att man bär en ”poppy”, vallmoblomma. Det gjorde många managers och fotbollslag redan igår. Givetvis hade inte Liverpools tränare och lag denna blomma. Det kanske kan vara svårt för en tysk att bära detta tecken. ”Don´t mention the War!”
 

Sunderland sämst i högsta serien!


För att ta Premier Leaguematcherna i rätt ordning så inleddes gårdagen med Sunderland mot Arsenal, och jag kan förstå att Viasat sände matchen då den låg redan halv-två. I övrigt var det inte mycket att se om man sökte spänning och ovisshet. Det var toppen mot Premier Leagues absolut sämsta lag för tillfället. Det var som om Arsenal skojade med Sunderland och lät den komma upp i 1-1 innan Wenger Boys satte gasen i botten och smällde in tre snabba. 4-1 var i underkant.
 

Hur kan Viasat prioritera matchen Manchester United? Jag tror inte ens fansen vill se sitt lag längre!


Det var i andra matchen som jag skarpt ifrågasätter Viasats val av match. Är det så viktigt att visa Zlatan? Ett mittenmöte mellan Manchester United och Burnley var inte på pappret bästa alternativet. Tottenham mot Leicester måste vara det bästa alternativet. Eller visar man Uniteds matcher för att Sverige har så många supporters. Jag tror att de flesta av dessa hade varit gladare om de sluppit se 0-0 matchen på Old Trafford mot Burnley.
 

Watford vann utan ett enda skott på mål!


Själv passade jag på att se mitt lag, Watford, spela hemma mot Hull City. Jag ska väl i ärlighetens namn säga att de inte heller är ett upplyftande lag att titta på just nu. De var lite som Sverige under EM. Watford hade inte ett enda skott på mål under hela matchen, och då är Hull ett lag som ligger på nedflyttningsplats. Det är uruselt. Som Watfordsupporter kunde jag ändå glädjas över att mitt lag vann med 1-0. Givetvis lyckades Hulls kapten Michael Dawson styra ett skott so gått utanför, i mål. Så med fem minuter kvar kom målet som gav Watford tre poäng och gjorde att de passerade Manchester United i tabellen.
 

Få hjärnceller kvar om man tar en väntad varning för att få slita av sig tröjan.


Avslutningsvis drömde jag mig tillbaka till 1992 då jag själv var på Selhurst Park och tittade på då dagens födelsedagsbarn Glenn Hysén och hans Liverpool fick stryk av ”The Eagles” med 1-0. Igår var det lite andra spelare och lite andra förutsättningar och en betydligt mer publikvänlig match. Med Liverpool i ledningen lyckades Palace kvittera två gånger, men till sist tog talangen ut sin rätt och Liverpool kunde gå förbi med två mål och vinna i London med 4-2. Ett av målen gjordes av brasilianaren Firmino, som jag har lite svårt för. Igår visade han vilken fullkomlig idiot med låg hjärnkapacitet han är. Varför i helvete ska han slita av sig tröja efter målet och ta en fullkomligt onödig varning. Det är sådant som i värsta fall kan få honom utvisad om han tvingas ta en riktig varning senare i matchen. Hade jag varit Klopp skulle Firmino få vila ett antal matcher som straff.
 

Sensationsfritt i Europas ligaspel.


All annan fotboll som spelades runt om i Europa bjöd inte på några som helst överraskningar. De tre stora i Spanien vann sina matcher. Italien skyltade med toppmatchen Juventus – Napoli och Juve drog ifrån i toppen med seger 2-1. Det närmsta sensationer var två oavgjorda då St Etienns och Monaco spelade 1-1 och i Bundesliga lyckades Schalke få 0-0 i Dortmund.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Den 30:e september 2014 fick jag denna tröja i min ägo. En kollega på Kungshögsskolan, Göran YNWA Bylund hade varit i Liverpool för att se sitt älskade lag. Då passade han på att skaffa två Liverpooltröjor till mig. Detta var den ena.

Troligen är det sista gången Liverpool har Warrior som tillverkare då företaget håller på att gå under. Hur länge de ska ha Standard Chartered som sponsor vet jag inte. Det är femte året. Tröjan är lysande gul med ett rött ok som ligger fram istället för runt nacken. En skön tröja, utan krage och med rundad hals.

FOTBOLLSHISTORIA från 30:e oktober 2011 längsta nickmål, eller...

2011 Ryujiro Ueda nickar mål

 
På Yokohama's Mitsuzawa Stadium spelades idag 2011 en match i andra divisionen i Japan. Det var en match mellan Fagiano Okayama och Yokohama FC. 1-0 målet gjorde försvararen Ryujiro Ueda i Fagiano Okayama. Det var en utspark från Yokohamas målvakt som gick över halva plan. Ueda satte skallen till och nickade tillbaka bollen mot målvakten som var längst ute i sitt straffområde. Detta gjorde att han inte var med på studsen och sedan hann han inte jaga fatt bollen som gick i mål. Avståndet mättes till 58,6 meter vilket var det längsta nickmålet i världen. I Norge tvekade man då Jone Samuelsen i Odd Grenland en månad tidigare nickat från 58,13 meter. Efter många ommätningar kom man fram till att dagens mål ”bara” var 57,8 meter så Jone får behålla sitt världsrekord, men en mäktig nick är det.

FÖDDA IDAG

56 år Diego MARADONA född 1960 i Lanús i Buenos Aires i Argentina
Mittfältare/Anfallare.
24 U- och 91 A-landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
Argentinos Juniors (1975-81),
Boca Juniors (1981-82),
Barcelona (1982-84),
Napoli (1984-91),
Sevilla (1992-93),
Newell's Old Boys (1993-94),
Boca Juniors igen (1995-97).

Lag som tränare:
Mandiyú de Corrientes (1994),
Racing Club (1995),
Argentinas landslag (2008-10),
Al Wasl (2011-12). 
Han blev världsmästare i fotboll 1986.

LIVERPOOLARE

Blev 83 år Dave HICKSON född 1929 i Salford i England
Anfallare
Engelsman

Klubbar som spelare:
Ellesmere Port Town (1945-47),
Everton (1947-55),
Aston Villa (1955),
Huddersfield Town (1955-57),
Everton (2 / 1957-59),

1959 till 1961 spelade han för Liverool FC. Där blev det 67 matcher och 38 mål.
Cambridge City (1961-62),
Bury (1962),
Tranmere Rovers (1962-64),
Ballymena United (1964-65),
Ellesmere Port Town (2 / 1965),
Northwich Victoria (1966),
Winsford United (1967-69),
Fleetwood

Blev 82 år Fred PERRY född 1933 i Cheltenham i England.
Försvarare
Engelsman

Klubbar som spelare:
Worthing,

1954 till 1957 hade han kontrakt med Liverpool FC, men det blev endast 1 match och 0 mål.
Sittingbourne (1957-59)

57 år Glenn HYSÉN född 1959 i Biskopsgården i Göteborg
Försvarare
68  landskamper för Sverige

Klubbar som spelare:
Warta (1977),
IFK Göteborg (1977-83),
PSV Eindhoven (1983-85),
IFK Göteborg (2 / 1985-87),
Fiorentina (1987-89),

1989 till 1992 hade han kontrakt och var tidvis lagkapten för Liverpool FC. Det blev 93 matcher och 3 mål.
GAIS (1992-94),
Skogens (1994-97)

DE MATCHER JAG FÖLJDE IGÅR

Sunderland - Arsenal

Watford - Hull City

Crystal Palace - Liverpool

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv