• Boris idrottsblogg

Söndagen den 25:e september 2016.

Inte så spännande matcher från Premier League som visades på TV igår.
Liverpool fullkomligt överlägsna Hull City.

Arsenal borde satt nytt rekord i segerresultat mot Chelsea.
Monaco, Bayern och Juventus fortfarande i topp.
Barcelona kryper närmare Real.


FOTBOLLSHISTORIA: 
1963 Tom Finney avslutar karriären för andra gången.
2010: FAR Rabats målvakt Khalid Askri hamnar på YouTube för andra gången på två veckor.

FÖDDA IDAG: Karl-Heinz.
LIVERPOOLARE: Bill, Albert, Ronnie.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs förstatröja 2012/13

Inte så spännande matcher från Premier League som visades på TV igår.


Min favoritliga är som alla vet Premier League. Igår fanns det möjlighet att kolla in te matcher om man inte hade något bättre för sig. Det hade jag. Jag var med mina gubbar i ”Stand by” och övade in lite gamla och nya rock och blueslåtar. Det gjorde att jag missade Manchester United mot mästarna Leicester. Vid hemkomsten såg jag slutresultatet 4-1. Det var alltså ingen speciellt spännande match.
 

Liverpool fullkomligt överlägsna Hull City.


Faktum är att de andra två matcherna jag följde var minst lika ”ospännande”. Liverpool var fullkomligt överlägsna Hull City. När dessutom gästerna fick en man utvisad i första halvlek var det kattens lek med råttan. Liverpoolkatten vann enkelt med hela 5-1. Det enda man kan undra efter matchen är: Hur i hela fridens namn kunde Hull göra ett mål.

Arsenal borde satt nytt rekord i segerresultat mot Chelsea.


Kvällsmatchen hade förutsättningar att bli spännande. Det var det heta Londonderbyt mellan Arsenal och Chelsea. Icke sa Nicke. Efter 3-0 i första halvlek kontrollerade Arsenal matchen fullständigt och hade snarare chansen att göra 4-0 än Chelsea skulle gjort 3-1. Det var synd att Arsenal inte fick in fyran, och då menar jag inget illa åt Chelsea. För om det blivit 4-0 så kunde man efteråt säga att man sett en legendarisk match. Ingen av lagen, Arsenal eller Chelsea har i historien vunnit med mer än tre måls övervikt då de mött varandra.

Monaco, Bayern och Juventus fortfarande i topp.


En snabbtitt på övriga större ligor säger att Monaco tog tillbaka serieledningen i Frankrike. Bayern München är fortfarande utan poängförlust efter fem matcher i Bundesliga, men det blev endast 1-0 borta mot bottenlaget Hamburger SV. Italien har sin huvudomgång på söndagar, men de två matcher som spelades igår hade båda med toppstriden att göra. Juventus hade det tufft nere på Sicilien och tvingades ta emot ett självmål för att behålla serieledningen. Enda målet gjordes av Palermos Edoardo Goldaniga, men han gjorde det i eget mål. Napoli behåller andra platsen genom vinst över Chievo.
 

Barcelona kryper närmare Real.


Återstår alltså Spanska LaLiga. Här var båda topplagen igång. Även om Spanien dominerar i den Europeiska klubbfotbollen så är det ju speciellt Real Madrid och Barcelona som lyckats köpa upp några av världens bästa fotbollsspelare. Dessa fungerade bäst i Barcelona som vann borta över Gijon med hela 5-0. Real Madrid hade åkt till Kanarieöarna för att ta sig an Las Palmas och de lyckades rädda 2-2 i 85:e minuten. Det betyder att Real fortfarande leder ligan, men att Barca bara är en poäng efter.

FOTBOLLSHISTORIA från 25:e september 1963 Finneys sista match, 2010 Khalid Askri på väg att lämna fotbollen

 

1963 Finney avslutar sin karriär två gånger.

 
Den 76-faldige engelske landslagsmannen Tom Finney skrev kontrakt med Preston North End strax före utbrottet av Andra Världskriget. Detta gjorde att hans debut dröjde i sex år. 1946 gjorde han sin första match för sin klubb. Det blev 433 matcher och 187 mål för samma klubb innan han lade av med fotboll, trodde han. En gammal kompis George Eastham hade tagit över managersysslan för de regerande irländska mästarna Distillery FC. De mötte idag 1963 Benfica i Mästarcupen. George saknade lite folk och kontaktade Finney. Då det pappervägen var löst så spelade alltså Tom Finney sin absolut sista match idag. Så förutom alla matcher i Preston blev det en i Distillery FC. Första matchen slutade 3-3. I returen, då Finney hade slutat igen, vann portugiserna med 5-0.
 

2010 FAR Rabats målvakt gör det igen.

 
Att en målvakt gör en tabbe som seglar upp på YouTube en gång kan väl hända, men FAR Rabats målvakt Khalid Askri klarade av två stycken på femton dagar. För drygt två veckor sedan spelades en cupmatch mot Maghreb Fez. Det blev straffar och en av dessa trodde sig Khalid ha räddat. Då han firade skruvade sig bollen långsamt i mål och Maghreb Fez vann med 7-6. Idag 2010 var det dags igen. Khalid Askri tog emot en nedåtbröstning från en medspelare. Han behöll bollen på fötterna, eller nästan för en motståndare hann fram och slog bollen i tomt mål. Khalid slet av sig tröja och handskar och lämnade arenan. Många trodde han gjort sin sista match, men han kom tillbaks och spelar fortfarande i marockanska ligan, nu i Raja Casablanca.

FÖDDA IDAG

61 år Karl-Heinz RUMMENIGGE född 1955
Anfallare
95 landskamper för Västtyskland.

Klubbar som spelare: 1963 till 1989
Borussia Lippstadt,
Bayern München,
Inter
och Servette.
Han vann EM 1980 och blev då även utsedd till Europas bästa fotbollsspelare.

LIVERPOOLARE

? Bill SHEPHERD född 1920
Försvarare
Engelsman

Klubbar som spelare: Elm Park,
Wigan Athletic

1945 till 1952 tillhörde han Liverpool FC och spelade 58 matcher utan att göra något mål.

86 år Albert CHILDS född 1930
Försvarare
Engelsman.

Klubbar som spelare: Northern Nomads (1950-53),
1953 till 1954 tillhörde han Liverpool FC, men det blev bara 2 matcher och 0 mål. 
Bishop Auckland (1954-58)

55 år Ronnie WHELAN född 1961
Mittfältare
53 landskamper för Irland.

Klubbar som spelare: Home Farm (1976-79),
1979 till 1994 hade han kontrakt med Liverpool FC. Det blev 493 matcher och 73 mål.
Southend United (1994-95)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv