• Boris idrottsblogg

Söndagen den 18:e september 2016.

Klassskillnad på Championship och Premiership.
Ynkligt att ha Manchester City mot Bournemouth som eftermiddagsmatch. Noll spänning!
För tidigt att kora Manchester City som årets Premier Leaguemästare?

FOTBOLLSHISTORIA: 
Lite om två stora fotbollsspelare som föddes idag.

DAGENS TRÖJA
EVERTONs förstatröja 1989/91.

Jag håller mig i Liverpool. Även om Liverpool FC spelade mästarfotboll så ligger faktiskt Everton bättre till i tabellen. Två efter Manchester City. Everton besegrade Middlesborough ganska enkelt med 3-1 igår och jag tar på mig den gamla förstatröjan från 1989/91.

Klassskillnad på Championship och Premiership


Eftermiddagen hade inte mycket fotboll att visa. Trots det valde jag att se Cardiff City mot Leeds United. Det kunde ju blivit en riktig gammaldags Tipsextramatch som det oftast brukar bli d det handlar om andra divisionen i England. Dessutom var Cardiff det första laget i engelsk (walesisk) fotboll som jag höll på. Men de visade sig vara lika dåliga som de varit de senaste åren jag sett dem. Leeds var inte mycket bättre, men de lyckades göra två mål och förpassade Cardiff till sista plats i Championship League. Nej, om man älskar fotboll var första matchen inte mycket att se.

Ynkligt att ha Manchester City mot Bournemouth som eftermiddagsmatch. Noll spänning!


Andra matchen var Manchester City mot Bournemouth, och nu undrar jag hur Viasat och alla som plockar ut matchen som ska visad i TV på lördagseftermiddagen, tänker? Storlaget Manchester City mot medelmåttorna Bournemouth. Det kunde ju bara gå på ett sätt och det gjorde det också. 4-0. Det måste väl vara mer intressant att se en oviss match än ett möte toppen mot botten. Hull och Arsenal låg på ungefär samma poäng. Borde blivit en jämn match även om Arsenal vann med 4-1. Westlagen, Bromwich mot Ham borde också ha förutsättningen att bli jämn, även om det slutade 4-2 till West Bromwich. Nej, det måste inte alltid vara ett av topplagen i lördagsmatchen. Speciellt inte om de möter ett lag på nedre halvan och till råga på allt på hemmaplan. Skärpning!

För tidigt att kora Manchester City som årets Premier Leaguemästare?


Förra året vid denna tid så skrev jag att jag inte kunde se något annat lag i England än Manchester City som skulle kunna bli mästare. Jag skulle kunna påstå samma nu, men vet att mycket kan hända. För tillfället är Manchester City den bästa och mest stabila laget (frånsett Duran Nolito som blev utvisad och visade allt annat än ett stabilt uppförande). Men i Liverpool så verkar Everton vara det bästa laget och skuggar City i tabellen. Sedan vet vi att allt kan hända även om experter påstår att det kommer att dröja över 100 år innan det blir någon ny sensation som den då Leicester gick hem med Premier Leaguetiteln i våras.

FOTBOLLSHISTORIA från den 16:e september 1949 Peter Shilton föds, 1976 Ronaldo föds


Det finns inte så mycket fotbollshistoria annat än ett par kända fotbolsspelare som föddes idag. En är den engelske målvakten PETER SHILTON. Han blir 67 år idag. Som merit har han seger över Malmö FF i Champions Leaguefinalen 1979. Då stod han i Nottingham Forest och lyckades hålla nollan. En annan av hans stora matcher var den 22:a juni 1986. Då spelade kan kvartsfinal i VM i Mexiko. Matchen gick mot Argentina och han tvingades släppa in ett mål av Maradona. Det första målet hade också Maradona som målskytt enligt protokollet, men Maradona själv påstod att det var ”Guds hand” som gjorde målet. På detta lär Peter efteråt ha sagt: ”Ska gud vara med i spelet, då ska fan stå i mål!”
 

En annan världsspelade som föddes idag var Ronaldo Luís Nazário de Lima. Han gick som spelare endast under namnet Ronaldo. Han blir 40 år idag. Strax efter och även under hans storhetstid kom en annan brasse som hette Ronaldo, men då han var tvåa fick han heta ”Lille Ronaldo” vilket på portugisiska blir Ronaldinho. Ronaldo är känt får två saker inom VM-fotbollen. Målskyttet och den mystiska finalen 1998.
 

Han hade rekordet på 15 gjorda VM-mål innan Klose gjorde sina två mål i Brasilien-VM 2014 och kom upp i 16 mål. Ronaldo spelade tre VM och blev världsmästare 2002 då han gjorde två mål i finalen mot Tyskland. Tanken var att han även skulle bidra till ett VM-guld 1998. Men i finalen mot Frankrike var han skadad. Han bad själv att få vara med och manager Mario Zagallo tog ut honom. Han placerades in så sent i laget att finalen blev uppskjuten en kvart. Då matchen kom igång var Ronaldo bara en skugga av sitt vanliga jag och Brasilien förlorade med 3-0. Men laget och Ronaldo fick sin revansch fyra år senare.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv