• Boris idrottsblogg

Måndagen den 12:e september 2016.

IFK Norrköping ger sig inte men det verkar HIF ha gjort!
Varför vågar domarna bara ge Diego Costa en varning per match???
Varför har man "experter" då de inte kan reglerna för det de ska vara experter på???
Hur kan man lovorda ett fullkomligt regelvidrigt mål, men sådant kan bara förekomma i fotboll?!?!? FOTBOLLSHISTORIA: 
1990: Färöarna vinner sin första EM-kvalmatch som spelas i Landskrona mot Österrike.
2009: Adebayor flippar ut totalt då han möter sin gamla klubb Arsenal för första gången i en City-tröja.

FÖDDA: Evanilson, Steven, Yuto.
LIVERPOOLARE: Steve, David, Richie.
DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs förstatröja 2000/02.

IFK Norrköping ger sig inte men det verkar HIF ha gjort!


Allsvenskan har kommit in i omgång 21. IFK Norrköping vill fortfarande blanda sig i ett nytt Svenskt mästerskap. Hela 5-1 över Jönköping visar att MFF tvingas kämpa i varenda match som är kvar för att kunna bjuda upp. Ett lag som bjudit upp bra på sistone är Djurgården. Långt nere i en djup kris bytte de tränare och nu är de på lite lugnare mark med två segrar på raken. När ska Helsingborgs sparka sitt ”helgon” Henke Larsson? Jag säger inte att detta är den bästa lösningen, men det är ju tränaren som brukar ryka då laget går dåligt. Och dåligt går HIF. Ny förlust uppe i Östersund. Igår blev det 0-2. Det betyder fyra poäng bakom Sundsvall i tabellen för att klara nytt kontrakt. Eller är HIF så kalla att de väntar på kvalet till allsvenskan senare i höst?
 

Varför vågar domarna bara ge Diego Costa en varning per match???


Premier League spelade en match igår och det var Walesarna Swansea som tog emot storfavoriterna Chelsea. Chelsea borde vunnit matchen på alla sina chanser, men de bjöd in hemmalaget till 2-2. I vanlig ordning blev Diego Costa varnad i första halvlek. Sedan klarade han sig undan ett antal solklara kort och slapp än en gång att bli utvisad.
 

Varför har man "experter" då de inte kan reglerna för det de ska vara experter på???


De där djävla idioterna som sitter i studion och som kommenterar är ju fullkomligt hjärndöda och har tydligen inte den blekaste aning om vilka regler som gäller för fotboll. Det enda de kommenterade efter matchen var huruvida Swansea skulle fått något av de två mål de gjorde, eller inte. Här hade de faktiskt en poäng då de erkände att det var en rätt dömd straff och att andra målet borde varit frispark till Chelsea då Fer regelvidrigt snodde åt sig bollen.
 

Hur kan man lovorda ett fullkomligt regelvidrigt mål, men sådant kan bara förekomma i fotboll?!?!? 


Men sedan lovordade de Costas kvitteringsmål, där han var två meter upp i luften med fötterna och höll på att sparka huvudet av en Swanseaback. En mer solklar ”hög spark” och regelvidrigt mål får man leta efter. Sedan hjälper det inte att en akrobat hoppar upp i luften och gör en snygg sak. Målet var farligt spel innan. Om man jämför med ishockey så skulle aldrig domarna där dömt mål om klubban varit över axelhöjd. Sedan kvittar det hur snyggt eller skickligt spelaren utför sin manöver. Det är emot de nedskrivna reglerna. Så skicka hem alla stollar i Viasats Sportstudio och låt dem lära sig fotbollsreglerna innan de sitter och låtsas att de är någon form av experter, för det är de verkligen inte.

FOTBOLLSHISTORIA från den 12:e september 1990 Färöarna gör entré. 2009 Adebayor flippar ut

 

1990 EM-kval i Landskrona

 
Färöarna hade blivit godtagna av UEFA och trots att de gjorde sin första landskamp 1988 på Island, förlust med 0-1, så spelades idag 1990 Färöarnas första riktiga landskap i fotboll. Det gällde att försöka kvala in till EM i Sverige 1992. Färöarna hade hemmamatch, men bara konstgräs. Så matchen flyttades till Sverige och Landskrona IP. Hit kom storfavoriterna Österrike som skulle vinna lätt över lilla Färöarna. Men Färöarna lyckades med det Sverige inte klarade av i EM-kvalet 2015.
 

Det lilla ölandet blev beryktat redan efter första matchen. De vann nämligen med 1-0. Torkil Nielsen gjorde matchens enda mål, men den störste hjälten var Jens Knudsen, Färöarnas målvakt iklädd sin karakteristiska toppluva. Det blev en oavgjord match i kvalet borta mot Nordirland, annars bara förluster och sista plats i gruppen. Den vanns av Jugoslavien som kvalade in till EM, men uteslöts av UEFA på grund av oroligheterna i landet. Tvåan i gruppen, Danmark kallades in som reserv och vann hela mästerskapet. Och alla sensationer kom från kvalgrupp 4.
 

2009 City – Arsenal och Adebayor

 
På det som för den tiden hette City of Manchester Stadium möttes idag hemmalaget Manchester City och Arsenal. Mycket intressant var att se Citys nya toppvärvning Emmanuel Adebayor. Han hade gjort mål i sina tre första matcher för sitt nya lag. Det var inte under de allra bästa former han lämnade sin gamla klubb Arsenal, och Adebayor var övertänd. I en duell med van Persie trampar han sin gamle lagkamrat helt medvetet på handen. Det är inget domaren ser. City vinner med 4-2 och 3-1 målet gör Adebayor. För att fira springer han över hela planen ner till eget straffområde och kastar sig jublande och hånfullt mot de tillresta Arsenalsupportrarna. Detta blev för mycket för FA som dömer Adebayor i efterhand till tre matchers avstängning för olämpligt uppträdande.

FÖDDA IDAG

41 år EVANILSON Evanílson Aparecido Ferreira född 1975
Försvarare/mittfältare
13 landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare: 1996 till 2013
América-MG,
Cruzeiro,
Borussia Dortmund,
Atlético Mineiro,
1. FC Köln,
Atlético Paranaense,
Sport,
Vitória,
América-MG igen,
Timbaúba,
Independente Limeira
och Botafogo-PB.

Han är kanske inte Brasiliens mest kända stjärna, men håll med om att namnet är coolt. Tänk att heta Eva Nilson i Brasilien.

36 år Steven CALDWELL född 1980
Försvarare
12 landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare: 1997 till 2015
Newcastle United,
Blackpool (lån),
Bradford City (lån),
Leeds United (lån),
Sunderland,
Burnley,
Wigan Athletic,
Birmingham City
och Toronto FC.

30 år Yuto NAGATOMO född 1986
Försvarare
88 landskamper för Japan.

Klubbar som spelare: 2002 till idag
Higashi Fukuoka High School,
Meiji University,
FC Tokyo,
Cesena (lån)
och Inter.

LIVERPOOLARE

59 år Steve OGRIZOVIC född 1957
Målvakt
Engelsman

Klubbar som spelare: Chesterfield (1977),
1977 till 1981 tillhörde han Liverpool FC. Det blev totalt 5 matcher i A-lagströjan.
Shrewsbury Town (1982-84),
Coventry City (1984-2000)

39 år David THOMPSON född 1977
Mittfältare
7 U-landskamper för England.

Klubbar som spelare: 1992 startade han I Liverpool FC och kontraktet sträckte sig till 2000. Det blev 56 matcher och 5 mål.
Swindon Town (lån 1997-98),
Coventry City (2000-02),
Blackburn Rovers (2002-06),
Wigan Athletic (2006),
Portsmouth (2006-07),
Bolton Wanderers (2007)

36 år Richie PARTRIDGE född 1980
Mittfältare
21 U-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare: 1996 startade han I Liverpool FC på ett kontrakt som sträckte sig till 2005. Det blev dock bara 3 matcher och 0 mål i A-lagströjan.
Bristol Rovers (lån 2001),
Coventry City (lån 2002-03),
Sheffield Wednesday (2005-06),
Rotherham United (2006-07),
Chester City (2007-09),
Milton Keynes Dons (2009-10),
Kettering Town (lån 2009),
Stockport County (2010),
The New Saints (2010-11)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv