• Boris idrottsblogg

Söndagen den 21:a augusti 2016.

Liverpool tillbaka på jorden igen och Watford tappar på slutet igen.
HIF och DIF kvar i bottenträsket, och favoriterna i Italien och Spanien vinner.
Så fick äntligen Brasilien sitt OS-guld i en normalt sett ointressant U 23 turnering.


FOTBOLLSHISTORIA: 
1901: Brighton & Hove Albion bildas.
1965: Första gången en avbytare kommer in i ett engelskt ligalag, 
FÖDDA: Didier, Robert.
LIVERPOOLARE: Ingen.
DAGENS TRÖJA
MANCHESTER CITYs förstatröja 2013/14.

Liverpool tillbaka på jorden igen och Watford tappar på slutet igen.


Då min dag var fullt upptagen av en konsert med Robert Wells så får fotbollen bli reflektioner på resultat. Jag har inte sett några matcher, men i Premier League ser jag att Liverpools planer på att ligga i toppen av ligan tog slut redan efter första omgången. Den starka segern i första matchen slutade i förlust igår mot nykomlingarna Burnley. 0-2 och Klopp är nere på jorden igen. Hade jag följt någon match så skulle det vara då ”mitt” lag Watford tog sig an Chelsea. Men där hade jag blivit lika besviken som jag brukar bli då jag ser Watford. En 1-0 ledning stod sig i 80 minuter. Sedan drog Chelsea på och två minuter före slutet såg Chelsea till att sätta vinstmålet till 2-1.
 

HIF och DIF kvar i bottenträsket, och favoriterna i Italien och Spanien vinner.


Övriga ligor ser jag lika besviket som vid Watfords förlust att mitt svenska lag Helsingborgs IF gräver ner sig ordentligt i bottenträsket genom att hemma förlora till Kalmar FF med 0-1. Apropå Allsvenskan så verkar Djurgårdens tränarbyte slutat påverka laget som även de förlorade med 1-0. Men de gjorde det på bortaplan uppe i Östersund. Serie A startade med två matcher med favoritsegrar. Både mästarna Juventus och utmanarna Roma vann. Premiären i Spanien såg till att Barcelona tog en hemmaseger över Bertis med 6-2. Sevillas seger över Espanyol var än mer målrik, 6-4 till Sevilla.
 

Så fick äntligen Brasilien sitt OS-guld i en normalt sett ointressant U 23 turnering.


I OS startade mina favoriter Nigeria med att ta brons genom att vinna över Honduras med 3-2 efter att ha haft ledningen med 3-0. Finalen var faktiskt den enda match jag såg några minuter av, men då handlade det om straffavgörandet. Här handlade det om ganska tarvliga straffar som faktiskt gick in hela tiden utom den sista tyska straffen. Då Brasilien satte alla sina så blev brassarna olympiska mästare för första gången, och det passade ju bra att bli det på hemmaplan. Men ärlig talat: Vem bryr sig om en U 23 turnering där Brasilien och Tyskland möts. Det angår egentligen bara de två inblandade länderna.

FOTBOLLSHISTORIA från den 21:a augusti 1901 Brighton & Hove FC. 1965 första avbytaren.

 

1901 Brighton & Hove FC bildas

 
Redan 1898 bildades fotbollsklubben Brighton United. De spelade lite cupmatcher och var med i Southern League First Division, men lades ner efter två år. En del kvarvarande medlemmar startade då, tillsammans med en annan klubb som hette North End Rangers, den nya Brighton & Hove Rangers. Laget hade då bytt från gröna till svart-vitrandigt. Idag tog man nya tag i Brighton och släppte Rangers, bytte klubbdress till blå och vitrandigt och kallade sig bara Brighton & Hove FC. Man kom med i Southern League Second division till säsongen 1901-02 och lade då till ett Albion. 1920-21 kom Brighton & Hove Albion FC med i Football League. Största framgången var 1983 då de tvingade Manchester United till omspel i FA-cup finalen. Detta omspel vann United med 4-0.
 

1965 Englands första avbytare kommer in.

 
E
ngland hade hållit hårt på regeln att det fanns elva spelare i varje lag och om något skulle bli skadad så var det synd om det laget. Men till säsongen 1965-66 hade man lättat på den regeln och tillät en avbytare, men bara om det gällde en spelare på plan som blev så pass skadad att han inte kunde fortsätta. Charlton Athletics målvakt Mike Rose skadade sig så illa redan i elfte minuten i matchen mot Bolton i division 2, att han var tvungen att utgå. Vänsterbacken John Hewie fick ställa sig i mål och in kom Englands allra första avbytare Keith Peacock. För detta blev han historisk, men i matchen gick det inte så bra för Charlton. De förlorade med 2-4. 1979 - 1983 spelade de i högsta ligan.

FÖDDA IDAG

62 år Didier SIX född 1954
Mittfältare.
52 landskamper för Frankrike. Europamästare 1984.

Klubbar som spelare: 1972 till 1992
Valenciennes,
Lens,
Marseille,
Cercle Brügge,
Strasbourg,
VfB Stuttgart,
Mulhouse,
Aston Villa,
Metz,
Strasbourg igen,
Valenciennes igen,
Galatasaray,
Stade Vallauris,
ASPV Strasbourg
och VfB Leipzig.

Lag som tränare: 1986 till 2005
Strasbourg,
Togos landslag
och Mauritius landslag

28 år Robert LEWANDOWSKI född 1988
Anfallare.
3 U- och 81 A-landskamper för Polen.
Klubbar som spelare: 1997 till idag
Znicz Pruszków,
Lech Poznań,
Borussia Dortmund
och Bayern München.

LIVERPOOLARE

Ingen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv