• Boris idrottsblogg

Söndagen den 7:e augusti 2016.

Ska lindansarna Norwich spela i Premier League nästa säsong igen?
Kors i taket! Liverpool slår Barcelona med 4-0!?!
Ojämna Allsvenska matcher i omgång 17.
Danskt silver i cykel, en gren där utövarna normalt cyklar över 20 mil varje dag, men det är inte mer ansträngande än fotboll! Eller...?


FOTBOLLSHISTORIA: 
1999 Alan Shearers enda röda kort i karriären.
1999 6-6 är målrekord för oavgjord match i alla professionella ligor.
FÖDDA: Paul.
LIVERPOOLARE: Hugh.
DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs förstatröja 2006/08.

Ska lindansarna Norwich spela i Premier League nästa säsong igen?


Alla Engelska ligor utom Premier League var igång igår. I EFL Sky Bet Championship finns det en del klassiska lag som gjorde säsongens första match igår. Norwich City är ett verkligt ”lindansarlag” som far upp och ner mellan högsta och näst högsta serien. De började betydligt starkare än Newcastle som ju också åkte ur i våras. Norwich som vägrar släppa Martin Olsson var i Blackburn och vann ganska säkert med hela 4-1.Tredje laget som flyttades ner var Aston Villa men de spelar inte förrän i kväll, borta mot Sheffield United. Wigan som gick upp från League One hade ledningen mot Bristol City fram till minut 81. Då kvitterade Bristol och de gjorde även ett segermål i 90:e minuten.
 

Kors i taket! Liverpool slår Barcelona med 4-0!?!


Ett Premier Leaguelag var i farten igår. Det var i den märkliga International Champions Cup. Där var det dags att spela den tredje och sista matchen i Nordamerika-gruppen mot Barcelona. Var tror ni att Nordamerika-gruppen hade förlagt denna match? På Wembley i London. Jag sa ju att det var en märklig turnering. Och även slutresultatet var märkligt. 4-0 till Liverpool. Marscherano verkade känna lite för Liverpool fortfarande för han gjorde ett av målen, i sin egen bur. Barcelona som hade chans att vinna denna turnering slutade nu istället på fjärde plats. Paris SG vann med Liverpool som ”runners up” som man säger i England. Det betyder att de blev tvåa.
 

Ojämna Allsvenska matcher i omgång 17.


Allsvenskans 17:e omgång bjöd på två inte särskilt spännande matcher. Norrlandsderbyt vann Östersund enkelt över Sundsvall med hela 4-0. Det blev mer i den andra matchen då det ensamma bottenlaget (Gefle tog ju tre poäng mot HIF i förrgår) Falkenberg släppte till hela fem mål på sin hemmaarena, som rätt och slätt heter Falkenbergs IP. Det var småländska Jönköping som tvålade till hallänningarna.
 

Danskt silver i cykel, en gren där utövarna normalt cyklar över 20 mil varje dag, men det är inte mer ansträngande än fotboll! Eller...?


Sedan har jag mest hållit på med OS igår. Det startade ju på riktigt och då vi lite hade något svenskt att glädjas år så gratulerar jag Danmark och Jakob Fuglsang som knep ett silver i en spännande slutstrid i linjeloppet på cykel. 237 och en halv kilometer klarade de av på lite mer än sex timmar. Nu har de inte mer idag att cykla, men tänk på Tour de France eller Giro d’Itaia där de i en månad trampar denna sträcka i stort sett varje dag, och en fotbollspelare blir utsliten om had spelar två matcher i veckan. Kan någon förklara för mig varför fotbollen är så mycket hårdare, konditionskrävande och tuffare än andra sporter???

FOTBOLLSHISTORIA från den 7:e augusti 1999 Shearer utvisad. 1999 6-6.

 

1999 rött kort till Shearer.


Alan Shearer startade sin karriär i 1988 i Southampton för att 1992 gå till Blackburn Rovers. 1996 kom han hem till Newcastle och fram till idag hade han gjort många mål och spelat så fläckfritt att han ibland gick under namnet "Mary Poppins". Men i dagens match mot Aston Villa råkade han i närkamp med Colin Calderwood som blev liggande. Ovanligt nog hade Shearer redan fått en varning och då han nu fick sin andra var det Shearers första och enda utvisning i karriären. Matchen dömdes av den lite kontroversielle färgade rättskiparen Uriah Rennie. Visserligen blev Alan utvisad ytterligare en gång under karriären mot Charlton drygt två år senare, men vid en eftergranskning av FA ströks den utvisningen ur statistiken.
 

1999 slutresultat 6-6.

 
KRC Genk var regerande belgiska mästare som åkte för att spela säsongens första match borta mot Westerlo. Det var inte många som hade en lyckad dag i matchen. Allra minst målvakterna som släppte in sex mål var. Det dömdes fem straffar och fyra spelare blev utvisade, men rekordet i alla professionella ligamatcher slogs idag. Ingen oavgjord match hade någonsin innehållit så många mål tidigare. De 5:e maj 2010 tangerade emellertid Hibernian och Motherwell detta rekord i Skottska ligan då de också spelade 6-6.

FÖDDA IDAG

48 år Paul LAMBERT född 1969
Mittfältare.
40 landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare: 1986 till 2006
St. Mirren,
Motherwell,
Borussia Dortmund,
Celtic
och Livingston. 

Lag som tränare: 2005 till idag
Livingston,
Wycombe Wanderers,
Colchester United,
Norwich City,
Aston Villa
och Blackburn Rovers.

LIVERPOOLARE

Blev 63 år Hugh MORGAN född 1874
Anfallare
3 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare: Longriggend Wanderers,
St. Mirren (1896-98),

1898 till 1900 spelade han i Liverpool FC. Där gjorde han 68 matcher och 17 mål.
Blackburn Rovers (1900-03),
Dundee (1903-04)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv