• Boris idrottsblogg

Söndagen den 31:a juli 2016.

IFK Norrköping i topp av Allsvenskan. Är det bara tillfälligt?
Kris för fotbollen i Ängelholms FF, men de har två bättre lag i andra idrotter (Rögle och framför allt svenska mästare i Engelholms VS.
Bruce Springsteen (snart 67 år) orkade 3 timmar och 40 minuter, Uniteds spelare 45 minuter.
​​​​​​​​​​​​​​Med Zlatan utbytt vände United lätt.


FOTBOLLSHISTORIA: 
1948 Indiens första landskamp med svenskt inslag.
2009 Mutu klarar sig inte untan böter för drogmissbruk.
FÖDDA: Allan, Antonio, Paulo, Carlos.
LIVERPOOLARE: Don, Francis.
DAGENS TRÖJA
SVERIGEs jubileumströja SFF 100 år 2004.

IFK Norrköping i topp av Allsvenskan. Är det bara tillfälligt?


Gårdagens viktiga fotboll spelades så klart i Allsvenskan. Där blev Malmö FF (tillfälligt) av med serieledningen. Mästarna IFK Norrköping lyckades liksom HIF för en vecka sedan vinna uppe i Sundsvall. 2-1 till ”Peking” och 34 poäng i tabellen. Det är två mer än MFF som har en tuff match uppe i Örebro i morgon. I bottenmötet Gefle mot Hammarby tog Söderkisarna tre välbehövliga poäng genom att vinna med 2-0. Det innebär att Hammarby ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket på 17 poäng och Gefle är sist på 8 poäng. Tredje matchen igår gav ingenting, mer än ett poäng var till Östersund och Elfsborg, fast hade jag fått ändra på poängfördelningen skulle lagen inte få någon poäng alls då de spelar 0-0.
 

Kris för fotbollen i Ängelholms FF, men de har två bättre lag i andra idrotter (Rögle och framför allt svenska mästare i Engelholms VS.


Enligt mina normer skulle i så fall inte Trelleborg eller Dalkurd heller fått tillräkna sig några poäng, men nu får de varsitt för sin 0-0 match. Halmstad BK ligger tvåa efter gårdagens vinst över Ljungskile med 1-0 i Superettan. De har en bra chans att ta sig upp i Allsvenskan igen. Ängelholms FF förlorade hemma med 0-2 mot serieledande Sirius. Det är inte bara kris i kassan hos ÄFF utan även i tabellen. Fotbollen är ju nummer två i Ängelholm där Rögle BK i ishockeyn är klar etta. Fast stadens bästa lag är faktiskt Engelholms VS. Det är damlaget i volleyboll som faktiskt min syster Silva och även jag i viss mån var med att bilda 1986. Klubben har fyra svenska mästerskap där de senaste två är från 2015 och 2016.
 

Bruce Springsteen (snart 67 år) orkade 3 timmar och 40 minuter, Uniteds spelare 45 minuter.


Kanal 5 hade ju annars spetsat in sin på en totalt intetsägande fotbollsmatch. Det fanns endast två anledningar att visa den på TV. Dels gick den på Ullevi i Göteborg. (Där var jag förra veckan och såg Bruce Springsteen och han klarade av tre timmar och 40 minuter utan att sätta in några avbytare). Andra skälet att visa matchen var att Zlatan gjorde sin debut i Manchester United. Han öppnade efter fyra minuter med en snedspark som gick i mål. Sedan var det Galatasaray för hela slanten, och det turkiska laget ledde med 2-1 i paus.
 

Med Zlatan utbytt vände United lätt.


Efter pausen var Zlatan utbytt och efter en stund hade Mourinho bytt ut i stort sett alla Unitedspelare. Utan Ibrahimovic i laget gick det lättare och till sist slutade det 5-2 till Manchester. Men det är inte en fotbollsmatch då man kan byta hur många spelare som helst. Men det låg en hel del pengar i dessa matcher och ett mål för Manchester United var att visa upp sin nysläppta vita tredjetröja.

FOTBOLLSHISTORIA från 31:a juli 1948 premiär för Indien. 2009 Mutu får avslag

 

1948 Indiens första landskamp.

 
Många gamla fotbollsspelare försöker att bli publikdragare i olika indiska fotbollslag så att den indiska ligan ska bli populär. Som gammal engelsk koloni så spelades det fotboll redan 1889 i Indien. Av någon anledning anammades den engelska sporten cricket istället för fotboll. Det dröjde ända till 1937 innan AIFF (All India Football Federation) bildades.
 

Det spelades några landskamper mot grannländerna, men inte förrän 1948 blev Indien medlem av FIFA. Därför räknas idag 1948 som den första officiella landskampen för Indien. Den spelades på Cricklefield Stadium i Ilford i London mot Frankrike. Det var en match som gällde första omgången i OS-turneringen. Det var som åttondelsfinal och då Frankrike vann med 2-1 var Indien ute ur turneringen. Det fanns faktiskt svenskt inslag i Indiens första fotbollslandskamp då domare var svensk och hette Gunnar Dahlner. En annan kuriositet i sammanhanget var att indierna spelade barfota. 
 

2009 Mutu ska betala böter

 
Adrian Mutu köptes av Chelsea 2003. I oktober 2004 ertappades han med att ha tagit kokain. Han fick sparken av Chelsea och det Engelska fotbollsförbundet stängde av honom i sju månader. Mutu sökte sig till Italien och Juventus, som 2006 blev en övergång till Fiorentina. Under tiden hade rättsväsendet inom Chelseas fotboll kommit till beslutet att Mutu skadat klubbens rykte och skulle betala en bot på 17 miljoner Euro. Detta överklagade Adrian Mutu. Tre sådana överklaganden har man rätt till. Däremot fick Mutu aldrig rätt i Idrottens skiljedomstol CAS (Court of Arbitration for Sport) som finns i Lausanne i Schweiz. Det var tredje och sista gången idag 2009 som han fick nej och tvingades betala sina böter.

FÖDDA IDAG

Allan CLARKE
70 år
Anfallare
19 landskamper för England.
Klubbar som spelare: 1963 till 1981
Walsall,
Fulham,
Leicester City,
Leeds United
och Barnsley. 
Klubbar som tränare: 1978 till 1990
Barnsley,
Leeds United,
Scunthorpe United,
Barnsley igen
och Lincoln City.

Antonio CONTE
47 år
Mittfältare
20 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare: 1985 till 2004
Lecce
och Juventus.   
Lag som tränare: 2006 till idag
Arezzo,
Bari,
Atalanta,
Siena,
Juventus,
Italiens landslag
och Chelsea.

Paulo WANCHOPE
40 år
Anfallare
73 landskamper för Costa Rica.
Klubbar som spelare: 1990 till 2007
Herediano,
Derby County,
West Ham United,
Manchester City,
Málaga,
Al-Gharafa,
Herediano igen,
Rosario Central,
FC Tokyo
och Chicago Fire.

Carlos MARCHENA
37 år
Försvarare
17 U- och 69 A-landskamper för Spanien.
Klubbar som spelare: 1997 till idag
Sevilla,
Benfica,
Valencia,
Villareal
och Deportivo de La Coruña.

LIVERPOOLARE

Don SLOAN
blev 34 år född 1883
Målvakt
Skotte
Klubbar som spelare: Distillery (1903-06),
Everton (1906-08),

1908 till 1909 spelade han för Liverpool FC, där det blev 6 matcher.
Distillery (2 / 1909-13) 
Efter detta stred Don i Första världskriget fram till den 1:a januari 1917 då han stupade i Slaget vid Arras i Frankrike. Även tre av hans bröder omkom i Första världskriget.

Francis CHECKLAND
blev 64 år född 1895
Försvarare
Engelsman
Klubbar som spelare:
1918 startade han spela fotboll i Liverpool FC. Hans kontrakt sträckte sig till 1923. Det blev dock endast 5 matcher och 0 mål under denna tid.
Tranmere Rovers (1923-25)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv