• Boris idrottsblogg

Måndagen den 18:e juli 2016.

Fyra "onödiga" matcher i gårdagens Allsvenska.
IFK Göteborgs Europa-kvalmotståndare lika dåliga som alla löjliga träningsmatcher.
Henrik Stenson historisk i med sveriges första herrseger i en Major, plus historiens största seger.
Slopa golfen och herrfotbollen från OS!!!

Portugal och Italien spelade så klart oavgjort och gick båda till semifinal.

FOTBOLLSHISTORIA: 
Inte mycket, men Giacinto och Hege föddes.
FÖDDA: Carlos, Thomas, Jan, Jaap, Anders.
LIVERPOOLARE: James, Billy, Ray.
DAGENS TRÖJA
POLENs andratröja i EM 2012.

Fyra "onödiga" matcher i gårdagens Allsvenska.


Fyra matcher fortsatte Allsvenskans 14:e omgång. Totalt meningsösa matcher. Alla slutade oavgjort. Det gör att det inte sker några förändringar i tabellen. Falkenberg hade bäst chans att vinna sin match då de hade ledningen med 3-0, men Hammarby kom tillbaka och kvitterade till 3-3. Malmö FF hade också ledningen på Friends Arena, men bara med 1-0. Detta hade AIK kvitterat redan till paus. I Borås borde Elfsborg vunnit över IFK Göteborg, då de missade en straff. 1-1 även här.
 

IFK Göteborgs Europa-kvalmotståndare lika dåliga som alla löjliga träningsmatcher.


På tal om Göteborg så ska de ju spela retur mot polska laget Piast i Europa League. Piast spelade säsongens första ligamatch och hamnade efter den på sista plats i Ekstraklasa. Det blev förlust till Cracovia med 1-5. Så visst är väl IFK Göteborg redan vidare till nästa kvalomgång. Övrig fotbollhandlade om de träningsmatcher jag skrivit om tidigare. Bättre lag mot sämre och ett otal byten. Jag tänkte se en del på Wigan mot Liverpool som visades på Viaplay. Men en drös med byten och ett helt B- och juniorlag kom in för Liverpool. Ganska ointressant om man inte är en riktigt inbiten Liverpoolare.
 

Henrik Stenson historisk i med sveriges första herrseger i en Major, plus historiens största seger.


Nej, då hittade jag något mycket mer intressant och det var att följa det 145:e The Open. Eller det som vanliga golfentusiaster kallar Brittish Open. Avslutningsdagen handlade det enbart om amerikanen Phil Mikelson och svensken Henrik Stenson. De hetsade varandra till stordåd och var fullständigt överlägsna de övriga spelarna. Det blev en lycklig upplösning m man är svensk. För första gången i historien lyckades en svensk herre vinna en av världens stora golftävlingar. Henrik visade sin överlägsenhet genom att vinna på 20 slag under par vilket är det bästa resultatet i The Opens 145-åriga historia. Tiger Woods hade det tidigare på 19 slag under par.
 

Slopa golfen och herrfotbollen från OS!!!


Golfare är ju nästan i klass med fotbollsspelare i lön. Visst gillar jag golf, men att plocka med det i OS är totalt onödigt. Redan nu har en del av de uttagna och bästa i världen hoppat av och skyller på zikaviruset. Men i ärlighetens namn spelar dessa golfare för pengar och en ”sketen” OS-turnering som inte ger några segerpengar är totalt ointressant. Så bort med golfen och även fotbollen från OS. Fotboll handlar också om mycket pengar och det ger inte en OS-seger. Därför spelar man med ”juniorlag” i OS. Den enda idrott som inte tillåter världens bästa att ställa upp. SLOPA GOLF och FOTBOLL i OS!!!
 

Portugal och Italien spelade så klart oavgjort och gick båda till semifinal.


Däremot är det OK att ha EM för juniorer. 19-åringarna spelade klart Grupp A i mästerskapet som går i Tyskland just nu. Tabellens två ledande lag Portugal och Italien kunde båda ta sig till semifinal om de spelade oavgjort mot varandra. Vad skulle oddsen vara för det? Troligen pengarna tillbaka om ens det. Portugal – Italien 1-1. Då kvittade det hur den andra matchen slutade. Tyskland var ju redan ute, men Österrike hade en liten chans. Det var innan matchen startade, för tyskarna hade inga planer på att låta Österrike vinna. Tyskland tog sin första seger och det med 3-0.

FOTBOLLSHISTORIA från 18:e juli: Inte mycket!
 

Med forbollshistoria kan både händelser och födda inbegripas, men den 18:e juli har det varken hänt något stort i världen eller att någon fotbollsstjärna som gett några större avtryck har fötts. Fast om man känner till äldre Italiensk fotboll så skulle den gamle försvarsresen Giacinto FACCHETTI blivit 74 år idag. Han gjorde, hedervärda, 94 landskamper för sitt "Gli Azzurri". Tyvärr så dog Giacinto i Bukspottkörtelcancer 2006.

Det finns även en norsk spelare som gjort 188 landskamper. Med ett sådant antal matcher så är det en kvinnlig spelare: Hege RIISE. Hon blir 47 år idag och jobbar numera som sportchef för LSK Kvinner Fotballklubb, som är en klubb från Lilleström. Hennes största merit som spelare var VM-guldet i Sverige-VM 1995.

LIVERPOOLARE

James GARNER
blev 79 år född 1895
Försvarare
Engelsman
Klubbar som spelare:
1922 till 1926 hade han kontrakt med Liverpool FC, men det blev endast 5 matcher och 0 mål.
Southport (1926-27),
New Brighton (1927-28)

Billy HARTILL
blev 75 år född 1905
Anfallare.
Engelsman.
Klubbar som spelare: Wolverhampton Wanderers (1928-35),
Everton (1935-36),

I tre månades på våren 1936 tillhörde han Liverpool FC. Det blev 4 matcher och 0 mål.
Bristol Rovers (1936-38),
Street (1938-40)

Ray LAMBERT
blev 87 år född 1922
Försvarare
5 landskamper för Wales.
Klubbar som spelare:
1936 till 1956 under hela sin karriär tillhörde han Liverpool FC. Det blev sammanlagt 342 matcher och 2 mål.
New Brighton, Reading (gästspelare under andra världskriget)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv