• Boris idrottsblogg

Söndagen den 3:e juli 2016.

Mycket träningsmatcher, men Superettan spelade och ÄFF vann.
Tyskland - Italien låter mer som final än kvartsfinal.

Oerhört mycket fuskande med att kasta sig. Sådant måste kunna bestraffas i efterhand.
Det borde vara lag på att lära sig nationalsången!
Boateng borde satsa på volleyboll.
Vansinne att byta in en spelare som inte rört bollen innan han ska lägga straff.
Nionde gången gillt för Tyskland och dessutom i nionde straffomgången.


FOTBOLLSHISTORIA: 
1992 Sydafrika välkomnas tillbaka i fotbollsvärlden.
2001 Barry Liddell, Liverpool FC sjätte bästa spelare genom tiderna dör. 
FÖDDA: Rob, Ola, Winston.
LIVERPOOLARE: Charlie.
DAGENS TRÖJA
TYSKLANDs förstatröja VM 2014.

Mycket träningsmatcher, men Superettan spelade och ÄFF vann.


Lördag är fortfarande den stora fotbollsdagen. Det spelade otaliga träningsmatcher runt om i Europa. I Sverige spelas det seriematcher utom för de Allsvenska lagen. De drar inte igång förrän om en vecka. Lite överoptimistiskt att tro att Sverige skulle ta sig till semifinal i EM. Så var det väl tänkt om Allsvenskan startar dagen före EM-finalen. Fast det var ju inte många Allsvenska spelare med i EM-truppen. Superettan är igång för fullt, och som den nordvästskåning jag är gläds jag att se att Ängelholms FF för en gångs skull vann en match. De lämnade den absoluta bottenplatsen i och med segern över gamla anrika Degerfors med 2-1.
 

Tyskland - Italien låter mer som final än kvartsfinal.


Annars var dagens stora match något som skulle kunnat vara finalen i EM. Tyskland möter Italien. I och med resultaten i grundserierna så hamnade alla de etablerade landslagen på samma sida. Lasse Lagerbäck hade ju fördelen i sin match mot engelsmännen att han aldrig förlorat till ett Engelskt landslag som tränare. Italien hade ännu mer att luta sig mot då de mött Tyskland åtta gånger i EM och VM och aldrig förlorat.
 

Oerhört mycket fuskande med att kasta sig. Sådant måste kunna bestraffas i efterhand.


Kvartsfinal nummer tre startade som om det varit en final. Det var tillknäppt och försvarsinriktat och inte några speciellt vassa målchanser. Det var däremot många närkontakter där spelarna kastade sig omkring som skadskjutna kråkor så fort de trodde att motståndaren skulle etablera någon närkontakt. Tyvärr gick domare Kassai från Ungern på detta och ett antal varningar delades felaktigt ut. Det måste ju gå att granska dessa situationer efteråt och ge ”fuskarna” kännbara straff.
 

Det borde vara lag på att lära sig nationalsången!


Andra halvlek var Tysklands och i 65:e minuten gjorde den tyske turken Özil 1-0 till det landslag han spelar i, nämligen Tyskland. Jag anser inte att han är någon riktig tysk då han inte kan Tysklands nationalsång eftersom han inte ens mimar med vid uppställningen före match.
 

Boateng borde satsa på volleyboll.


En annan som försökte sig på nationalsången även om han hade problem var Jerome Boateng. Jag vill inte tro att han var mutad av Italienara. Det måste ha varit ett hjärnsläpp. Han agerade volleybollspelare i sitt eget försvar och hade ett perfekt block med händerna rakt upp. Solklar straff och för en gångs skulle lades en straff där Leonardo Bonucci såg att Neuer var på väg åt ena hållet och sedan satte han den i andra hörnet. För att hinna med detta var han tvungen att stanna till i ansatsen. Även målvakt Neuer hann ändra sig och var nära att ta straffen, men 1-1 stod sig matchen, och förlängningen ut.
 

Vansinne att byta in en spelare som inte rört bollen innan han ska lägga straff.


I förlängningen döende minut gjorde manager Conte ett vansinnigt taktiskt drag. Han bytte in vad han ansåg vara en bra straffläggare. Problemet var att Simone Zazas första bollkontakt var då han la Italien andra straff. På väg fram till skottet utförde han en löjeväckande krigsdans och tofflade bollen högt över målet. Detta verkade vara öppningen till de andra straffläggarna att också lägga usla straffar. Av varje lags fem straffar gick bara två var in. Schweinsteiger hade chansen att på tionde straffen ta Tyskland vidare, men han sköt högt över.
 

Nionde gången gillt för Tyskland och dessutom i nionde straffomgången.


Straffläggningen fortsatte och frågan var om Tyskland skulle kunna bryta förbannelsen med förlusterna mot Italien. I så fall skulle de bryta detta på det nionde mötet och det var också i den nionde straffomgången som tyskarna kunde jubla åt Jonas Hectors avgörande straff efter det att Italiens Matteo Darmian missat. Även han var en inhoppare. Lite märkligt att alla de tre italienska inhopparna missade sina straffar. Nu återstår frågan om det blir Frankrike eller Island som Tyskland kommer att möta i semifinalen. Island har ju en stor del av sin trupp i olika Allsvenska lag så de kan ju inte gå till final om de dagen innan måste hem och spela en Allsvensk match.

FOTBOLLSHISTORIA från 3:e juli 1992 Välkommen Sydafrika. 2001 Barry bye, bye

 

1992 Sydafrika är tillbaka

 
Sydafrikas fotbollsförbund grundades 1892. Givetvis togs regeln att fotboll bara var till för vita. 1957 fanns inte många självständiga afrikanska stater, men Sydafrika var en som inbjöds till Confederation of African Football. Året därpå uteslöts de på grund av apartheid. FIFA bjöd in Sydafrika 1961. Efter två år uteslöts de härifrån för sina rasåtskillnadsregler. Men idag 1992, 100 år efter att förbundet bildats var Sydafrika välkommet igen i FIFA och kunde möta andra landslag. De fick ju även hålla i VM-slutspelet 2010 som det första värdlandet i Afrika.
 

2001 Barry Liddell går bort

 
Barry Liddell var en av Liverpools legendarer 1939 till 1961. Han var född i Dunfermline i Skottland den 10:e januari 1922 och som 15:åring upptäcktes han av Liverpools halvback Matt Busby. Som 15-åring kom han till Liverpool där han stannade hela karriären. Det blev 491 matcher och 215 mål, och det kunde ha blivit mycket mer om inte andra världskriget kommit emellan.
 

Liddells höjdpunkter i karriären kom 1947 och 1950 då han var den drivande kraften i lagen som vann ligan respektive blev tvåa i FA-cupen. Efter detta blev Liverpool allt sämre och flera gånger räddade Liddell laget från degradering. Detta uppmärsammades av fansen och laget fick smeknamnet "Liddellpool". Ropen från läktaren "Give it to Billy!" är också känt från den här tiden.
 

Idag 2001 dog han av Alzheimers sjukdom. Den 4 november 2004 hedrades han genom en minnesskylt vid Anfield och 29 september 2006 utsågs han till den sjätte bästa som någonsin spelat för klubben vid en omröstning på Liverpool FC:s officiella hemsida.

FÖDDA IDAG

Rob RENSENBRINK
69 år
Anfallare
49 landskamper för Nederländerna.
Klubbar som spelare: 1965-69 DWS,
1969-71 Club Brügge,
1971-80 Anderlecht,
1980 Portland Timbers och
avslutningsvis 1981-82 Toulouse

Ola TOIVONEN
30 år
Mittfältare/Anfallare
41 U- och 43 A-landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare: 2003-05 Degerfors IF,
2006 Örgryte IS,
2007-08 Malmö FF,
2009-14 PSV Eindhoven och
sedan 2014- Rennes men
utlånad 2015- Sunderland.

Winston REID
28 år
Försvarare
15 U-landskamper för Danmark och 19 A-landskamper för Nya Zeeland.
Klubbar som spelare: junior SUB Sønderborg,
2003-10 Midtjylland och
sedan 2010- West Ham United

LIVERPOOLARE

Charlie ASHCROFT
blev 83 år född 1926
Målvakt
1 B-landskamp för England.
Klubbar som spelare: Eccleston, Chorley,

1945 till 1955 tillhörde han Liverpool FC. Där stod han i 89 matcher.
Ipswich Town (1955-57),
Coventry City (1957-58),
Chorley (igen / 1958-61)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv