• Boris idrottsblogg

Måndagen den 27:e juni 2016.

Dags att ändra till effektiv speltid inom fotbollen. 2x30 minuter, och så kan domarna koncentrera sig på spelet och strunta i tidtagning.
Irland bjöd bra motstånd men det räckte inte mot Griezmann
Tyskland har tom råd att missa straffar, men hur ska de klara av Italien eller Spanien?
Belgien övertygar och kommer att ta sig till final


FOTBOLLSHISTORIA: 
1984 Frankrike blir Europamästare.
2006 Ronaldo slår rekord som meste målgörare i VM.
FÖDDA: Raúl.
LIVERPOOLARE: Ingen.
DAGENS TRÖJA
TYSKLANDs andratröja i EM 2016.

Dags att ändra till effektiv speltid inom fotbollen. 2x30 minuter, och så kan domarna koncentrera sig på spelet och strunta i tidtagning.


Ännu en dag med tre åttondelsfinaler i EM. Innan jag går in på matcherna så kan jag rekommendera att ni tittar på mina sidor från matcherna. Här finns inlagt UEFAs statistik för varje match. En av siffrorna står för hur många minuter som bollen faktiskt är i spel under en match. Det brukar ligga på strax under en halv timme per halvlek. Av de 45 minuter som man låtsas spela fotboll går alltså en dryg tredjedel bort till ”skador”, maskning och naturliga avbrott. När är det dags att se ill att alla vet hur lång en fotbollsmatch är. 2x30 minuter effektiv speltid. En matchklocka som sköts utanför planen och är tiden stoppas vid varje avbrott a´la ishockeyn.
 

Irland bjöd bra motstånd men det räckte inte mot Griezmann


Till Frankrike - Irland  2-1


Frankrike som står värd för detta sista ”värdlands-EM” förväntas givetvis gå till final. Och efter åttondelen ser det ljust ut. Irland bjöd på ett bra motstånd och vek inte ner sig. Faktum är att de chockade fransmännen då de fick en straff efter bara en minut. 1-0 stod sig i paus, men efter drygt tio minuter i andra halvlek avgjorde Griezmann med två snabba mål och sedan var Frankrike inte hotat. De var dessutom en man mer då Shane Duffy åkte på en frilägesutvisning. Tyvärr har ju fotbollen de regler de har om utvisningar, så det var bara att acceptera. Men segern var rättvis.
 

Tyskland har tom råd att missa straffar, men hur ska de klara av Italien eller Spanien?

Till Tyskland - Skovakien  3-0


Även i gårdagens andra match var segern rättvis. Tyskland var klart överlägsna Slovakien. Då man spelat 59 minuter och 47 sekunder (effektiv tid) var matchen över och det var nog slovakerna tacksamma över. 3-0 vann tyskarna med och då hade dessutom Mesut Özil passat på att missa en straff, eller vi ska kanske ge målvakten Matus Kozacik få lov att få ta åt sig äran av en strålande räddning. Kommande problem för tyskarna är att de kommer att få möta segraren av Italien och Spanien. Där har tyskarna förlorat de sista stora mästerskapen. Vid VM slapp de möta Italien eller Spanien då de åkte ut i tidigt skede.
 

Belgien övertygar och kommer att ta sig till final

Till Ungern - Belgien  0-4


Segraren i gårdagens sista match tror jag kommer att gå till final. Det var nämligen sista åttondelen på den så kallade ”lätta halvan”. Ungern mot Belgien visade sig bli en av de bästa matcherna i EM hittills. Fart och fläkt och chanser åt båda håll. Bäst chanser hade Belgien. De nöjde sig med 1-0 i paus. I andra halvlek spelade de ut ungerska försvaret. Det store spelaren var lagkaptenen Eden Hazard som skötte om fräcka målgivande passningar och han gjorde själv 3-0. 4-0 slutade EMs hittills största seger, och Belgien kommer att ta sig till final. Fast de har Wales i kvartsfinalen till att börja med. Sedan väntar segraren mellan Polen och Portugal.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1984 EM final i Frankrike. 2006 Ronaldo skyttekung

 

1984 Europamästare på hemmaplan.

 
Frankrike stod som värd för EM och givetvis gick det bra för hemmalaget. De vann sin grupp och tog sig sedan hela vägen till final. På Parc des Princes i Paris fanns idag 1984 47 368 personer som såg Frankrike ta sitt första stora mästerskap då de besegrade Spanien med 2-0 i finalen. Lagets store hjälte var kaptenen och mittfältaren Michel Platini. På Frankrikes fem matcher gjorde han nio mål.
 

2006 Ronaldo bästa VM-målskytt

 
Brasilien spelade idag 2006 åttondelsfinal mot Ghana. De hade inga problem att besegra afrikanerna. Redan i 5:e minuten var VMs skyttekung Ronaldo framme och gjorde sitt 15:e mål i VM. Detta gjorde att han slog sitt eget och västtysken Gerd Müllers tidigare rekord på 14 mål. Målet betydde också att Ronaldo delar ett annat rekord med tysken Jürgen Klinsmann. Nämligen att ha gjort minst tre mål i tre på varandra följande VM-turneringar. 2014 slog tysken Miroslav Klose Ronaldos målrekord i VM med att ha gjort 16 mål. Det var lite typiskt att det var just Brasilien som Klose gjorde sitt 16:e mål mot.

FÖDDA IDAG

RAUL Raúl González Blanco
39 år
Anfallare
102 landskamper för Spanien.
Klubbar som spelare: 1987-90 San Cristóbal de los Ángeles,
1990-92 Atlético Madrid,
1992-2010 Real Madrid,
2010-12 Schalke 04,
2012-14 Al-Sadd och
sedan 2015- New York Cosmos.


LIVERPOOLARE

ingen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv