• Boris idrottsblogg

Lördagen den 18:e juni 2016.

Svenskarna har fortfarande inte fattat att det krävs att man skjuter på mål för att kunna vinna i fotboll.
Italien var snälla i 98 minuter.
Tjeckien kom igen med hjälp av kroaternas "supportrar".
Varken IS eller andra terrorister behöver hota EM, det klarar "supportrarna" av själva.
​​​​​​​EMs målrikaste match hittills
Så här tar sig Sverige vidare som tvåa i gruppen utan att göra ett enda skott på mål.
Spanien på vär mot sitt tredje raka Europamästerskap?FOTBOLLSHISTORIA: 
1938 Italien försvarar sitt VM-guld i dagens final.
1994 Ett världsrekord sattes i dag i flestförluster i rad.
FÖDDA: Fabio.
LIVERPOOLARE: Ron, Jason.
DAGENS TRÖJA
SPANIENs andratröja i EM 2012.

Svenskarna har fortfarande inte fattat att det krävs att man skjuter på mål för att kunna vinna i fotboll.


Gårdagen inleddes med ett svenskt lag som tydligen totalt missuppfattat vad fotboll går ut på. Då tänker jag givetvis på att det är slutresultatet som är det viktiga. Slutresultatet berättar att det lag som gör flest mål vinner. Man kan därför inte hoppas på att motståndarna ska vara så snälla att de gör självmål i varje match. Alltså krävs det att man försöker träffa motståndarnas mål med ett antal bollar. Sverige har spelat två matcher utan att ha klarat av att få ett enda skott på mål. Detta måste vara någon form av rekord i ett större mästerskap. Se till att inte få ett enda skott på mål mot Belgien och Sverige måste komma i Guinness rekordbok.
 

Italien var snälla i 98 minuter.


Visst var Sverige något bättre igår, men Italien var inte samma lag som slog Belgien. Det var en av de målchansfattigaste matcherna i EM hittills. Italien hade endast tre chanser på mål och sammanlagt innehöll matchen bara 12 tillfällen som kan anses vara ämnade att få på mål. Trots Italiens mediokra insats så gjorde de vad bättre lag ofta gör. Ett mål i slutet av matchen och Italien är vidare från gruppen.
 

Kolla Italien - Sverige 1-0
 

Tjeckien kom igen med hjälp av kroaternas "supportrar".


Tjeckien mot Kroatien var klockan sex-matchen. En ganska så säker utgång, med ett starkt Kroatien och ett svagt Tjeckien, Trots detta hade båda lagen haft skott på mål under första halvlek. Kroatien hade planenigt även haft ett i mål. De utökade ledningen i början av andra halvlek. 2-0 var så säkert att ingen höjde nämnvärt på ögonbrynen då inhoppare Milan Skoda reducerade på en stilig nick.


Varken IS eller andra terrorister behöver hota EM, det klarar "supportrarna" av själva.


Med fem minuter kvar kom bomben. Det slängdes in på planen tillsammans med ett tiotal bengaliska eldar. Helt vansinnigt, och vad mera vansinne var att det var från den kroatiska publikdelen dessa djävulsverktyg kom.
Innan EM snackades det om IS och terrorattacker, men det behövs inga terrorister utifrån. Terrordåden klarar de tillresta så kallade ”supportrarna” av på alldeles egen hand. Inte ens halva EM är spelat och det har varit ryssar och engelsmän som använt de franska fotbollsstäderna som gladiatorarenor. Igår sällade sig kroaterna också till dem som vill ta död på fotbollen, för det är vad som håller på att hända. Jag har ingen bra lösning på dessa problem. En är att göra som i amerikanska humorserier, att lägga till ljudeffekter och låta alla matcher spelas inför tomma läktare.

 

EMs målrikaste match hittills


Den engelske domaren klarade av situationen bra och lät allt lugna ner sig så att matchen kunde färdigspelas. Kroaterna var märkbart tagna och tjeckerna tackade och spelade till sig en straff som en annan inhoppare Tomas Necid kunde göra mål på. 2-2 slutade det hela och så inträffade en liten sensation, men mest minns man skandalen med bengaler och bomber trots att det var EMs hittills målrikaste match.


Kolla Tjeckien - Kroatien 2-2
 

Så här tar sig Sverige vidare som tvåa i gruppen utan att göra ett enda skott på mål.


I pauserna mellan matcherna hade man räknat ut hur Sverige skulle ta sig vidare till slutspel. Om alla resultat i de andra matcherna skulle gå Sveriges väg så ska Belgien och Irland spela 0-0 idag. Om sedan Italien vinner med 2-0 över Irland i sista omgången så räcker det att svenskarna klarar 0-0 mot Belgien. Då skulle Sverige, Irland och Belgien alla sluta på två poäng och Sverige skulle ha bäst målskillnad och hamna tvåa. Det betyder att de kan gå vidare utan att behöva ha några skott på mål.
 

Spanien på vär mot sitt tredje raka Europamästerskap?


Spanien har ju världens tre bästa klubblag och det finns några spanjorer som spelar i dessa lag. De flesta är med i landslaget och är bra. Som Spanien spelade igår så kan de mycket väl vinna sitt tredje EM i rad. Turkiet hade inte mycket att sätta emot och blev utbuade av sina egna supporters, om det fortfarande finns ett ord som heter supporter? Efter 3-0 i början av andra halvlek blev det en oerhört tråkig match där Spanien började sitt gamla kortpassningsspel på mittplan som de gjorde förr. Därför valde domaren att knappt lägga till någon tid, utan gjorde Turkiets pina kort. De tog efter Sverige och hade inte ett enda skott på mål. Det betyder att Spanien är vidare och det ska mycket till om Turkiet inte gör sin sista match i detta EM i mitten av nästa vecka.
 

Kolla in Spanien - Turkiet 3-0​​​​​​​

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1938 VM final. 1994 Mimosas världsrekord

 

1938 Italien – Ungern i final.

 
Många ansåg att de italienska spelarna hade fått dödshot mot sig från Benito Mussolini och de inte försvarade sitt världsmästerskap. Hur det var med detta lär ingen få reda på då Italien vann finalen över Ungern med 4-2 och blev det första landslaget som försvarade sitt världsmästerskap. Det har hänt en gång till då Brasilien blev världsmästare både 1958 och 1962. VM gick 1938 i Frankrike och finalen spelades givetvis i Paris. Men inte på Parc des Princes utan på Stade Olympique Yves-du-Manoir inför 60 000 åskådare.
 

1994 sattes punkt för ett världsrekord.

 
Klubben ASEC Mimosas från Elfenbenskusten förlorade idag 1994 till SO Armée med 2-1. Det var Mimosas första förlust på fem år. Denna rad med matcher i ligan som obesegrade stannade på 108. Det är fortfarande världsrekord för matcher i rad utan förlust.

FÖDDA IDAG

Fabio CAPELLO
70 år
Mittfältare
32 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare: 1962-67 SPAL,
1967-70 Roma,
1970-76 Juventus och
slutligen 1976-80 Milan. 
Lag som tränare: 1991-96 Milan,
1996-97 Real Madrid,
1997-98 Milan igen,
1999-2004 Roma,
2004-06 Juventus,
2006-07 Real Madrid igen,
2008-12 Englands landslag och
senast 2012-15 Rysslands landslag.

LIVERPOOLARE

Ron JONES
blev 95 år född 1914
Anfallare
Walesare
Klubbar som spelare: Mold Alexandra,
Wrexham (1935-38);

1938 kom han till Liverpool FC och kontraktet gick ut då andra världskriget startade. Han gjorde 5 matcher och 1 mål.
Crewe Alexandra (gästspelare under kriget),
Wrexham (igen / 1944-46)

Jason McATEER
45 år
Mittfältare
1 U- och 52 A-landskamper för Irland.
Klubbar som spelare: Marine (1988-92),
Bolton Wanderers (1992-95),

1995 till 1999 spelade han för Livrpool FC. Då gjorde han 139 matcher och 6 mål.
Blackburn Rovers (1999-2001),
Sunderland (2001-04),
Tranmere Rovers (2004-07)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv