• Boris idrottsblogg

Måndagen den 13:e juni 2016.

Turkiet mot Kroatien hade jag aldrig sett om det inte vore EM.
Luca Modric orkade göra mål trots att han spelade Champions Leaguefinal för 14 dagar sedan.
Hoppas Nordirland på att motstndarna ska göra självmål? För utan ett enda skott på mål kan de aldrig vinna något.
Alkoholen rinner in och vettet ut. Varför är slagsmål och fotboll så hårt förknippade med varandra? 
Världsmästarna vann lite för stort.
​​​​​​​Kan Sverige överraska och ta poäng mot Irland?
Trelleborg och USA gick bra igår.​​​​​​​
10 FOTBOLLSTRANSFERS OCH RYKTEN FRÅN IGÅR
FOTBOLLSHISTORIA: 1956 Final i den första upplagan av Champions League, utan engelskt deltagande.
1986 Uruguayanen José Batista sätter ett VM-rekord hansäkert varit förutan.
1998 Maradona dömdes till fängelse för nåtra skott utanför planen.
FÖDDA: Florent.
LIVERPOOLARE: Tony, Gordon, Alan.
DAGENS TRÖJA
POLENs förstatröja i EM 2016.

Turkiet mot Kroatien hade jag aldrig sett om det inte vore EM.


EM i fotboll startade med matchen Turkiet mot Kroatien. Jag bänkade mig och funderade över vilken makt fotbollsmästerskap som EM och VM har. För när skulle jag kunna tänka mig att titta på en landskamp mellan Turkiet och Kroatien? Svaret blev egentligen: Aldrig! Inte ens för att det fanns en svensk domare. Jonas Eriksson som varken gjorde bort sig eller visade att han ska vara en domare för finalen.
 

Luca Modric orkade göra mål trots att han spelade Champions Leaguefinal för 14 dagar sedan.


Givetvis finns det många turkar och kroater i Sverige som säkert såg fram emot att få titta på den mediokra match som det blev. Ett mål gjordes och det var Real Madrids Luca Modric. Sedan är det ett evigt tjat om att Champions Leaguefinalen gick så sent som för 14 dagar sedan. Detta skulle göra att de spelare som var med där skulle vara trötta och fått för lite vila inför EM. Nu får väl alla TV-experter ge sig. Varför inte låta en fotbollsmatch för miljonärerna i eliten vara 2x15 minuter så att divorna inte sliter ut sig. Då kanske det räcker med 14 dagar mellan matcherna

Hoppas Nordirland på att motstndarna ska göra självmål? För utan ett enda skott på mål kan de aldrig vinna något.


Efter gårdagens första favoritseger kom den andra och då var man ändå besviken på Polen som bara lyckades vinna med 1-0 över Nordirland. Men det var en bergsäker seger då Nordirland inte hade en enda chans där bollen gick på mål. Jag vet vad Nordirland hade för tankar, men det måste ha varit att Polen skulle gjort ett par självmål. Var tanken att de skulle hålla tätt i försvaret och hoppades på 0-0 så tycker jag att de kan åka hem redan i morgon. Så därför var det en himla tur att Ajax-spelaren Arkadiusz Milik lyckades få in 1-0. Det innebär att de redan är bättre efter en match än under hela förra EM som gick på hemmaplan för Polen

Alkoholen rinner in och vettet ut. Varför är slagsmål och fotboll så hårt förknippade med varandra? 


Klockan nio var det dags för det som räknas som stormatchen. Problemet är att de som låtsar att de håller på ett av lagen är så grava alkoholister att de hela dagen häller i sig så mycket att det blir slagsmål och bråk. Terroristerna har man hittills lyckats hålla koll på, men då skämmer de som kallar sig för supporters ut sig genom att visa att det inte är fotbollen som är det viktiga utan at ställa till med jävelskap. Det är väldigt ovanligt att detta förekommer i andra idrotter än fotboll.
 

Världsmästarna vann lite för stort


Tyskland mot Ukraina blev en ganska rafflande föreställning, men även i gårdagens tredje match blev det en favoritseger. I Ukrainas kamp om att få in en kvittering på Shkodran Mustafi 1-0 mål så kontrade inhoppande Bastian Schweinsteiger in 2-0 på övertid. Ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist, men Tyskland är inte världsmästare för inte

Kan Sverige överraska och ta poäng mot Irland?


Hittills kan man inte påstå att EM bjudit på några överraskningar resultatmässigt. Om denna trend håller i sig idag så kommer Spanien lätt att vinna över Tjeckien. Sedan får det gärna bli EMs första lilla sensation om Sverige kan besegra Irland, men oavgjort eller seger för Irland ligger närmast favorittipsen. Belgien har duktiga individuella spelare, men som lag är Italien bättre och kommer troligen att vinna.
 

Trelleborg och USA gick bra igår.


Vinst blev det för Trelleborg i Skånederbyt mot Ängelholm i Superettan. Detta är ganska stort för Skåne och stort i Amerika var USAs seger över Paraguay med 1-0. Att Colombia förlorade till Costa Rica betydde bara att det var USA som vann Grupp A före Colombia istället för tvärtom. Costa Rica och Paraguay har spelar färdigt.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1956 första Champions League. 1986 Uruguayanskt VM-rekord. 1998 Maradona i fängelse

 

1956 Final i UEFA European Cup

 
Idag 1956 gick finalen för historiens första Champions League, fast det hette UEFA European Cup på den tiden. Finalen gick på Parc des Princes i Paris. Detta var som ett tack till den journalisten och före detta fotbollsspelaren Gabriel Hanot. Det var nämligen han och tidningen L'Équipe som hade kommit med förslaget till turneringen. Sverige hade Djurgården med i turneringen och de gick till kvartsfinal där de förlorade till skottska Hibernians. Det märkliga var att engelsmännen gjort gällande att Wolverhampton var det bästa klubblaget i världen, och inget engelskt lag var inbjudet till turneringen. Dagens final vanns av Real Madrid över franska Stade de Reims-Champagne med 4-3. De första segrarna blev alltså Real Madrid. De kom även att vinna de kommande fyra årens Mästarcup.
 

1986 VM-rekord av José Batista

 
Idag 1986 spelades sista omgången i Mexiko-VMs grupp E, och det blev ett VM-rekord. Det var uruguayanen José Batista som satte rekordet. Det hade inget med mål att göra för matchen slutade 0-0 vilket betydde att båda lagen hade spelat klart i VM. Batistas rekord var ett som han kanske gärna varit utan. Han är nämligen VMs snabbast utvisade spelare i historien. 56 sekunder fick han vara med i matchen innan domare Joël Quiniou från Frankrike gav honom rött kort, och Batista hamnade i Guinness rekordbok.
 

1998 Maradona dömd till fängelse

 
Idag 1998 kom domen mot Maradona då han fyra år tidigare var så trött på alla journalister som fanns utanför hans hus i Buenos Aires att han med ett luftgevär sköt fyra av dem så att de blödande fick uppsöka sjukhus. Maradona försvarade sig med att det inte var han som sköt då han hade två kompisar med sig. Tyvärr för Maradona fanns incidenten filmad. Domaren gav inte bara rött kort utan även två år och tio månader i fängelse. Straffet reducerades senare till två år jämnt.

FÖDDA IDAG

Florent MALOUDA
36 år
Mittfältare
80 landskamper för Frankrike.
Klubbar som spelare: junior ASC Remiré,
1996-2000 Châteauroux,
2000-03 Guingamp,
2003-07 Lyon,
2007-13 Chelsea,
2013-14 Trabzonspor,
2014-15 FC Metz,
2015 Delhi Dynamos och
sedan 2016- Wadi Degla

LIVERPOOLARE

Tony HATELEY
blev 72 år född 1941
Anfallare
Engelsman
Klubbar som spelare: Notts County (1956-63),
Aston Villa (1963-66),
Chelsea (1966-67),

1968 till 1968 spelade han för Liverpool FC. Det blev totalt 56 matcher och 28 mål.
Coventry City (1968-69),
Birmingham City (1969-70),
Notts County (igen / 1970-72),
Oldham Athletic (1972-74),
Boston Minutemen (1974),
Bromsgrove Rovers (1974-75),
Barrow (1976),
Prescot Town (1976-78),
Keyworth United (1978-79)

Gordon WALLACE
71 år
Anfallare
Skotte.
Klubbar som spelare:
1961 kom han som ungdomsspelare till Liverpool FC. Han stannade till 1967. Det var en skadefylld period där det bar blev 22 matcher och 6 mål i A-truppen.
Crewe Alexandra (1967-72)

Alan HANSEN
61 år
Försvarare
26 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare: Partick Thistle,

1977 tills han avslutade sin karriär 1991 tillhörde han Liverpool FC. Här blev det 620 matcher och 14 mål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv